Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Demokrasiye saygı mitinglerindeki hilâlli bayraklar!

Demokrasiye saygı mitinglerindeki hilâlli bayraklar!

Fevgalede ulusiyetçi, zaman zaman MHP muarızı ve her halükârda AK Parti düşmanı o gazeteciği epeydir görmüyordum. Bir de gördüm ki, herşey külliyen değişmiş. Önce adı! Artık o Türkiye’de “…..” gazetesi olmuş.

Okuyucularım daha ilk cümlede bir sürü hata yaptığım itirazında bulunacaklar. Tabii nereden baktığınıza bağlı!
Neden fevkalade yerine “fevgalade” yazdım, bilin bakalım? Bu çok Türkçü gazetenin Türkçe hataları üzerine bir hayli yazım oldu. Adamlar Türkçü, Türkçeleri kıt! Bugüne kadar bir cevap alamadım. Düzeldiler mi yoksa? Ne gezer!
Bu “ulusiyetçi” de neyin nesi derseniz, onun da cevabı var elbette.
Malum bir zamanlar sadece “milliyetçilik” vardı. MHP milliyetçiliğin partisi idi. Son zamanlarda “ulusalcılık” diye bir akım öne geçti. Ergenekonun tutuklu sanıkları, tutuksuz yargılananları ve taraftarları işte bu fasileden. Elbette CHP de laikçilikten ötürü ulusalcılık kampında. İşte bu fevgalede gazette de tam bir karar veremedi nedense. Bir bakıyorsunuz, ulusalcılarla aynı kabdan götürüyor, bir bakıyorsunuz milliyetçilik satıyor.
Onlara milliyetçi demektense “ulusiyetçi” demek daha yakışık alır!
Bu gazetenin yazarlarının vazgeçilmez şablonları vardır. Buna göre, ABD Büyük Ortadoğu projesini ortaya atmış ve onu tavizsiz uygulamaktadır. Bu konuda onun en muti destekçisi, Türkiye’nin başbakanı Tayyip Erdoğan’dır. Ona “BOP Eşbaşkanı” demekten usanmazlar bu sebeple.
Bir de baktım ki, ulusiyetçi gazeteye, tamamen tersini yazıyor. Elbette o yazmıyor, yazılanları aktarıyor.
Meşhur “Hafta Havadisleri” dergisinden iktibas yapıyorlar. Tabii Türkçesini yazdım. Onlar İngilizcesini tercih ediyorlar: News Week.
Peki neden böyle yaptım? Onlar bizim gazete isimlerini ingilizceleştirip yazmıyorlar mı? Biz de aynı şekilde mukabele etmeliyiz.
Bu derginin sitesinde, ABD Başkanı Obama’nın Orta Doğu siyasetinin “fiyasko” olduğu savunuluyor ve sert eleştiriler yöneltiliyormuş. İlk eleştiri, elbette bizi yakından ilgilendiriyor.
Obama Başbakan Tayyip Erdoğan konusunda da fena yanılmış.
Başkan seçildikten sonra gördüğü ilk “hallüsinasyon” Tayyip Erdoğan’la ilgili imiş.  Hallüsinasyon, yani, “olmayan bir şeyi varmış zannetme, hayal, sanır”.
Barak Obama Erdoğan konusunda nasıl bir hallüsinasyon görmüş olabilir? Mesela, onun İsrail’le her ne şart altında olursa olsun ilişkileri iyi götüreceğine inanmış olmalı! ABD’nin Ortadoğu siyasetini her ne olursa olsun desteklemesi beklenmiş olmalı!
Yani büyük patron ne diyorsa o!
Tayyip Erdoğan’ın öyle olduğunu, bu ulusiyetçi gazete hergün yazıyor(du). Erdoğan ne yapıyorsa, İsrail için yapıyor, ABD için yapıyor. Bu yüzden Türkiye’ye açıkça ihanet ediyor!
Size göre bu gazete kendi görüşlerini kökten yalanlayan bu yazıyı neden iktibas etti?
Birincisi, Erdoğan’ın ABD’nin gözünden düştüğünü yazmak için. Bu bazılarını sevindirik yapar. Eğer böyle ise, ona ilk sahip çıkacak olan kesim milliyetçiler olmalı! Yoksa demokrasiye saygı mitinglerindeki üç hilalli bayraklar bundan ötürü mü?
Gelelim ikinci ihtimale! Söylenenlerin ne anlama geldiğini kavrayamamak!
Bu gazete diyor ki, Erdoğan milliyet düşmanı, ABD bağlısı!
Onlar da diyor ki, Erdoğan ABD yörüngesine girmedi! Kendi (milli) siyasetini sürdürdü!
Haydi bakalım, milliyetçilik böyle zamanlarda belli olur! Gösterin kendinizi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi