Ahmet Varol

Ahmet Varol

Çamurdan Hamas’a da Pay!

Çamurdan Hamas’a da Pay!

Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı’nın 10 Ekim 2013’te yayınlanan “Mut’a arşivlerinde kimler var” başlıklı yazısında “İsrail askeri istihbaratı SHABACK, Hamas ve El Fetih yöneticilerinin seks kasetlerini bile servis etmişti” diye bir cümleye yer verilmiş. Bugüne kadar Hamas yöneticilerinden herhangi biri hakkında, Şabak kaynaklı da olsa bir seks skandalı yaşandığını duymadık. Bu ciddi bir iddiadır ve mutlaka belgelenmesi gerekir.
Konunun ayrıntısıyla ilgili olarak, siyonist işgal devletinin sözü edilen teşkilatını adının İngilizcede Shaback değil Shabak olarak yazıldığını hatırlatarak isimde düzeltme yapmakla söze başlayalım. Biz okunduğu gibi yazmayı tercih ettiğimizden Şabak diyeceğiz. İbrani dilindeki adlandırmaya göre Shin Bet şeklinde de kısaltma yapıldığı için bu ikisinin aynı kurum olduğunu hatırlatalım.
Resmi olarak Genel Güvenlik Teşkilatı diye adlandırılır. Fakat halk arasında dahilî güvenlik veya iç istihbarat örgütü olarak da tanımlanır. Doğrudan başbakana bağlıdır ve askeriyeyle bir ilgisi yoktur.
İşgal devleti yasaları Şabak elemanlarının Filistinlilere işkence etmesine izin verir. O yüzden onun sorgulamalarında yapılan işkenceler yüzünden onlarca Filistinli hayatını kaybetti.
Bu tür işkencelerde bazen insanların bilinçlerini kaybettiği sırada yanlarına fahişelerin sokulup birlikte görüntülerin alındığı ve şantaj için kullanıldığı oluyor. O yüzden Hamas yöneticilerinden herhangi biriyle ilgili bu tür bir olayın yaşanmış olması ihtimaline binaen gerçekten Şabak tarafından böyle bir video görüntüsünün servis edildiğine dair bilgilerinin olup olmadığını yetkili isimlere sordum. Böyle bir şey hatırlamadıklarını söylediler.
Filistin’de gerek teşkilatlarda ve gerekse resmî kurumlarda görevli yöneticiler düzeyinde bu konuda bilinen skandal Mahmud Abbas’ın Başkanlık Divanı Müdürü Refik el-Huseyni’nin iş talebi için kendisine gelen bir genç kıza karşılığında gayrimeşru ilişki teklifinde bulunması olayıdır. Bu olayın videosu da Şabak tarafından değil Fetih’in kendi içindeki ihtilaf sonucu, yine bu örgütün mensuplarından ve Abbas’ın istihbarat teşkilatında el-Halil bölgesi müdürlüğü yapmış olan Fehmi Şubbane et-Temimi tarafından servis edilmişti. Olayın videosunu yayınlaması önce Hamas’ın yayın kuruluşu el-Aksa Tv’ye teklif edildi ama reddetti. Bunun üzerine İsrail’in Kanal 10 televizyonu yayınladı.
Normalde Fetih’in ahlâkî konulardaki duyarlılığının daha düşük düzeyde olmasına rağmen Refik el-Huseyni’yle ilgili görüntüler büyük bir çalkantıya neden olmuştu. Eğer ki bu konudaki duyarlılığı ve ilkeleri bilinen bir İslâmî oluşum olan Hamas yöneticilerinden biriyle ilgili benzer bir video ortaya çıkarılmış olsaydı yer yerinden oynardı.
Ayrıca Hamas, mensuplarına sadece siyasi görüş kazandırmakla yetinmeyip aynı zamanda onları itikadî ve ahlâki eğitime tabi tutarak verdiği amelî bilince bağlılıklarını da takip eden Müslüman Kardeşler’in çizgisinde bir teşkilat olduğundan bu çizgiden kayanları da yönetici konumunda tutması mümkün değildir. Böyle bir skandaldan dolayı yöneticilikten uzaklaştırılan birini de hatırlamıyoruz.
Dolayısıyla böyle bir iddianın ayrıntısıyla birlikte belgelenmesi, Şabak’ın hangi tarihte kim hakkında bu tür bir video yayınladığı bilgisinin mutlaka verilmesi gerekir. O zaman iddianın aslını araştırıp doğruluk düzeyini tespit etmemiz, suçlanan kişinin Hamas’la ilişkisini belirlememiz, eğer varsa ithamın ne derece gerçekçi olduğu, görüntülerin normal şartlarda mı yoksa zikrettiğimiz şekilde işkencenin yol açtığı bilinç kaybı esnasında mı alındığı konusunda yapılan açıklamayı, normal şartlarda işlenmiş bir hata varsa suçlanan kişi hakkında başvurulan uygulamayı ortaya çıkarmamız mümkün olabilir. Aksi takdirde iddianın tamamen iftira olduğu ve atılan çamurdan Hamas’a da pay düşsün diye isminin şüphelilere dâhil edildiği kesinlik kazanacaktır.
Yazıdaki, İran’la ilişkili ve bugün Suriye’de zulme ortak olmasına rağmen onun siyasetini savunmakta ısrarlı kişilerin bu tutumlarında “mut’a nikâhı” şantajlarının etkili olabileceği iddiası da kendi içinde çelişkilidir. Çünkü böyle bir şantaj iki ucu kirli bir değnektir. Bir ucu ilişki içine girene dokunsa da diğer ucu onu böyle bir ilişkinin içine çeken tarafa dokunacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Varol Arşivi