Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Suçu El Kaide'ye at kurtul!..

Suçu El Kaide'ye at kurtul!..

Benazir Butto'nun öldürülmesinin ardından bazı medya organları sorumluyu hemen El Kaide olarak ilan ettiler.. Halbuki ortada daha hiçbir açıklama yoktu.. Ya bu medya organlarına özel açıklama(!) gelmişti ya da bunlar tahminlerini doğru bilgiymiş gibi takdim ediyorlardı.. Ancak cinayetten bir gün sonra Pakistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada suikasti El Kaide'nin düzenlemiş olabileceği ileri sürüldü. Böylece daha ilk adımda suçlu bulunmuş oldu.. Bu arada dün El Kaide adına yapılan bir açıklamada bu iddialar "Biz kadın öldürmeyiz" sözleriyle yalanlanıyordu.

Benzer durumu Türkiye'deki suikastlerin ardından da yaşamaz mıyız? Bazı merkezler cinayet duyulur duyulmaz hemen "Mollalar İran'a" diye bağırmaya başlamazlar mı? Yani kendilerine göre suçluyu bulup ilan etmezler mi? Halbuki aradan birkaç gün geçince faillerin çok farklı yerlerde olduğu anlaşılmaz mı?

Peki niçin böyle olur?

Bu bir peşin hüküm ve düşmanlığın ortaya çıkardığı ilk tepki midir? Yoksa bu çevreler bazı karanlık odaklar adına çalıştıkları ve bu odaklar üzerinden dikkati başka bir yöne cevirmeye çalıştıkları için mi böylesine bir hedef belirlerler?

Elbette bu sorulara net bir cevap vermek mümkün değil.. Nasıl ülkemizde işlenen cinayetlerin büyük bir bölümü hep faili meçhul kalıyorsa bu soruların cevabı da maalesef belirsiz kalmaya devam edecek demektir. çünkü ortada uluslararası ve çok boyutlu bir plan vardır ve bu cinayetler bu planın hedefe ulaşmasını sağlamak için işlenmektedir.. Cinayetleri işleyenlerin kim oldukları da bu sebeple pek önemli değildir.

Sözü uzatmayalım ve Benazir Butto suikastinin ardından hemen suçlu olarak El Kaide'nin ilan edilmiş olduğuna gelelim.

Artık tüm dünya biliyor ki, El Kaide ABD'nin İslam dünyasına yönelik planlarının uygulamaya konulmasında bir günah keçisi haline getirilmiştir. öyle ki gökten taş düşse bu da Bush'un ölümüne sebep olsa suçlu hemen El Kaide olarak ilan edilecektir. Gerçekten ortada her yerde eli olan güçlü bir örgüt var ise yerde yürüyen karkıncayı bile gözetleyebilen, kısacası dünyayı BBG evi haline getiren ABD bu örgütü niçin bulamıyor? Bu sorunun üç cevabı olabilir; Ya böyle bir örgütün olduğu iddiaları yalandır ya da El Kaide ABD'den de güçlüdür.. Ya da ABD böyle bir örgütün varlığını sürdürmesinden çıkar sağlamaktadır. Başka türlü bir izahı olabilir mi?

Maksadım El Kaide'yi yorumlamak değil. Ancak bir hususa dikkat çekmek istiyor.. O da, dünyanın çeşitli köşelerinde işlenen siyasi cinayetlerin arkasında uluslararası bazı güçler ve örgütlerin bulunduğu gerçeğidir.

Bu bakımdan hemen Benazir Butto'yu El Kaide öldürdü diye ilan ederek bu cinayetin muhtemel sorumlularanı gizleme gayretinden vazgeçilerek serinkanlı yorumlar yapılması gerekiyor. öncelikli olarak sergilenmesi gereken tavır ise bu cinayetin arkasında kimler var ise kesinlikle. Buna karşı çıkmaktır. önce bu tavır belirlendikten sonra sağlam bilgilere dayanarak değerlendirme yapılması gerekiyor. Yoksa işlenen her cinayetin ardından genellikle adresi, yeri yurdu kesin olarak bilinmeyen bir örgütü suçlanmak suretiyle cinayetleri aydınlatmak da önlemek de mümkün olmaz.

Pakistan üzerinde hesabı olan ülkeler hangileridir? Butto bu ülkelerin hesabına ters mi düşmüştür? Yoksa Pakistan'a gönderen güçler Benazir Butto'nun seçimi kaybedeceğini gördüler de devre dışı mı bıraktılar. Elbette tüm bunlar birer tahminden ibaret...

Hepsinden önemlisi Benazir Butto'nun öldürülmesi ile ilgili yorumlar yapılırken Pakistan'ın yapısının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Butto ailesinin bir toprak ağası olduğunu belirterek bu toprak ağası ailenin sosyal demokrat bir parti ve ülke yönetimini yıllardan beri ellerinde tutuyor olmalarını bir çelişki gibi göstererek olayın aydınlatılmasına katkıda bulunmuş gibi bir tavır sergilemelerinin fazlaca bir anlamı yoktur.. çünkü, bu ülkede de uzun yıllar zengin ve ekabir çocukları solculuğun bayraktarlığını yapmışlar, gariban fakir çocukları ise bu solcular tarafından sağcı, kapitalist, emperyalist ve sömürücü olarak takdim edilmiştir.

Bu bakımdan Butto'yu kimin öldürdüğü sorusuna cevap verilirken Ziya ül Hak'ın uçağının kimler tarafından düşürüldüğü sorusunun da cevaplandırılması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi