Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

"Can Dündar'ın Bizans Hayranlığı"

"Can Dündar'ın Bizans Hayranlığı"

Başbakan Haliç Metrosu'nun açılış töreninde, gezicilerin duvarlara "Zulüm 1453'de başladı." yazdığını  özellikle  vurguladı.

Bana göre, bu cümle ,  çapulcuların en mühim itirafıydı. Bilmem hatırlar mısınız  bu konuda bir yazı yazmış ve Yüzüklerin Efendisi'nin yazarı Tolkien'in, "Noel Baba'ya Mektuplar" kitabındaki "1453 gulyabanilerin saldırısı" ifadesi  ile benzerliğinin ilginç olduğunu yazmışdım.

Yazım şöyle bitiyordu.

"Esasında, bu, yavaş yavaş, Selçuklu'yu, Gazneli'yi, Karahanlı'yı inkara giden bir hastalık. Yani, İslam'ı kabul eden Türk devletlerini yok saymaya. Peki  bu hastalık Karahanlı'da  durur mu? Elbette ki hayır. Soyumuzu sopumuzu Etiler'e, Sümerler'e dayandırma meraklıları, Orta Asya Türklüğü'ne aşık zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu sefer de "Canım bırakın şu Tanrı Dağı efsanelerini. anadolu'da ne güzel medeniyetler var."  diyeceklerinden emin olun."

Beni yanıltmadılar ya sağolsunlar.

ODTÜ'de yapılan bulvara "1071 Malazgirt Bulvarı" adı verilince Can Dündar bir tweet yazdı.

"Türkler Anadolu'ya 1071'de girdi. Bizans ordusu kılıçdan geçirildi ve baltadan geçirilen ODTÜ Yolu'na bugün 1071 Malazgirt Yolu adı verildi."

İlahi Can Dündar!

Ecdadımız Selçuklu, 26 Ağustos 1071'de Malazgirt Ovası'nda Bizans ordusu  ile bir meydan muharebesi yaparak bileğinin hakkıyla bu muharebeyi  kazandı.  Üstelik Bizans ordusu Selçuklu ordusunun  dört katıydı. Selçuklu Sultanı Ebu'l-feth  Alparslan Han, muharebeden  sonra sizin imparatoru serbest bırakarak memleketine gönderdi. Niye acaba?

Aynı yazımda "Yüzüklerin Efendisi" filmi için ise şöyle bir ifadem vardı.

"Elin oğlu boş durmuyor. Mazisinin kirli dönemlerini aklayacak ve gerçekleri  tamamen tersine çevirecek şekilde filmler yapıyor. Sinema sayesinde, tıpatıp haçlılara benzeyen orgları, Müslüman Türkler şeklinde algılatmayı başarıyor." 

Aslında bu tweet, Türkler yerine "Orglar" diye başlasa daha net olurdu.

Tam da Kılıçdaroğlu'nun 1071 edebiyatına başladığı bir sırada ne kadar talihsiz bir tweet değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi