Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

Çok Şükür

Çok Şükür

Oyumu, Reşit Galib İlköğretim Okulu'nda verdim. Benim gibilerin tek tük olduğu bir seçmen profili vardı. Seçim kuyruğunda olmamdan bile rahatsız olanları fark etmemek mümkün değil. Kabin sıramı beklerken arkadan yaşlı bir beyin sesiyle döndüm.
"Çekilin geçeyim de Atatürk'ü çiğnemeyeyim."
Bir an şaşırdım. Sonra anladım. Hemen yanımda Atatürk büstü vardı. Büstün altında kaide ve taraçalı iki basamak. Yani büst bizden yukarıda. Hemen ilk basamağa basarak geçmek mümkün. Yok, olmaz. Beni gördü ya laik amcamın tepesi atdı.  Eh demokrasi kuyruğunda suç işlemek olmaz. İki türlü hınzırlık yapıyor. Hani  itiraz etsem, "Demek Atatürk'ü çiğnememi istiyorsun." diye hır çıkaracak.
Yol isterken kullandığı "Çiğnemek" kelimesi öylesine bir kelime değil.  Maksadı basamağa basmamak falan da değil. Esasında benim gibileri çiğnemek isteğinin dışa vurumu. Seçimde ezip geçeceğiz demek istiyor garibim.
Kenara çekildim. Önüme geçince Atatürk büstüne döndü. Birşeyler söyledi. Derin derin içlendi. Sonra sırası geldi ve kabine yürüdü.
Dünyayı kendilerinden ibaret zanneden zavallılar…Dünyayı Çankaya'dan ibaret zanneden andavallılar…
Cemaat ile ittifakın ne kadar anlamsız olduğu buradan belli. Öyle ya ben belki CHP'ye oy vermeye geldim. Oyum alnımda yazmıyor ya… Bunlarla istediğiniz kadar ittifak edin, kendi yaşam tarzlarından başkasına tahammül edemezler. Kendilerine taparlar.
Allah'ım "Bizi bunların karşısında güçlü kıl."  diye dualar ederek  oyumu verdim.  
Hiçbir seçimde bu kadar heyecanlanmadım. Bu kadar gerilmedim. Bu kadar üzülmedim.
Bahçeli "Başarılıyız." demiş. Doğru. CHP'ye destek uğruna kendilerini bitirmede son derece başarılı oldular. Fatmagül'ün Suçu ne? Kızcağızın, boşuna adı çıkmış “tacizcisine aşık” diye. Aylardır Sözcü gazetesi, Halk tv ağzıyla konuşan ülkücüleri hayret ve ibretle seyrediyorum.
Kılıçdaroğlu  ortalarda yok. Sarıgül'ün soyadı, Morgül olacakmış.
Bir sözüm de cemaate.
İhanet, kaynar çorba gibidir. İnsanın içini,  cayır cayır yakar.
Şahsen benim içim yandı.
Şimdi, ittifak ettiklerinizle  birbirinize  düşmenizi; birbirinizi yemenizi, yüreğim soğuya soğuya seyredeceğim.
Çok şükür Allahım. Bizi bunların karşısında mahcub etmedin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi