Kim daha tehlikeli?

Kim daha tehlikeli?

Dünyanın en kanlı terör örgütlerinden. Türkiye’ye yüz milyarlarca Dolara mal olmuş. Kadın-erkek, yaşlı-genç, kundaktaki bebek, Kürt-Türk 40 bine yakın insanımızın katlinden sorumlu. Bazen hunharca kundaktaki bebeklere kurşun sıktı, bazen vatani görevini yapan kınalı kuzulara, bazen tarlasında çalışan savunmasız masum insanlarımızı katletti PKK. Peki 25 yıldır mücadele verdiğimiz PKK’yı neden bitiremiyoruz?

PKK ile uğraşırken, bir de baktık ki, PKK ile güya fiziki, psikolojik ve ekonomik olarak mücadele etmişlerin kurduğu bir terör örgütü ortaya çıktı. Ergenekon. Ve Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma derinleştikçe, bu örgütün PKK ile de bağlantıları olduğu ortaya çıktı. Bir bakıyorsunuz, 22 Temmuz seçimleri öncesi her gün şehit haberleriyle çalkalanıyor ülkemiz. Seçimler sonrası PKK birden ortadan kayboluyor. AK Parti’ye karşı başlatılan psikolojik harbin bir parçası mıydı acaba şehit edilen askerler? Hani, bir yandan Cumhuriyet mitingleri yapılıyordu ya. İşte bu Cumhuriyet mitinglerinde AK Parti’yi vuracak argümanlar gerekiyordu. Ve cepheden gelen her şehit haberinden sonra, mitingler, sanki askerlerimizi AK Parti şehit etmiş gibi bir saldırganlık ve propagandayla yönlendiriliyordu.

Artık şundan eminiz ki, PKK, Ergenekon’un kurduğu, yönlendirdiği ya da işbirliği yaptığı bir örgüttür ve bu örgüt Türkiye’ye 40 bin cana ve milyarlarca Dolara mal olmuştur.

Peki Ergenekon’un kurduğu ya da yönlendirdiği, hadi en uzağı, doğrudan ya da dolaylı olarak işbirliği içinde olduğu PKK’nın niçin hiç sonlanmaz? Ergenekon’la ortaya çıkan ilişkiler, hepimizin kafasında şekillendiği ancak dillendiremediği bir gerçeği ortaya koyuyor. Ergenekon PKK’yı yönlendiriyorsa, onun bitmesini istemez. Peki Türkiye’de Ergenekon’da adı geçenler kimler? Bir bakıyorsunuz ki, en ‘ulusalcı’ geçinen Cumhuriyet gazetesi ‘PKK’yı’ ‘PKK’yi’ olarak yazarak dolaylı tanıma yapıyor. Sonra aynı gazete PKK ile ideolojik bağlantısı olan DHKP-C liderinin ölümü üzerine taziye mesajı yayınlıyor. Ve en önemlisi de PKK’nın şemsiye örgütü olduğu apaçık ortada olan Ergenekon ile ilgili olarak Türkiye’nin en büyük medya patronu ve gazeteleri ağız birliği etmişçesine sessiz kalıyorlar, hatta Ergenekon’u sulandırmaya çalışıyorlar?

Eğer bir örgütü bitirmeye çalışıyorsanız, onun başını, başının başını yok etmeden dağda istediğiniz kadar mücadele edin başarılı olamazsınız. Türkiye’yi babasının çiftliği gören bir iş adamı ve iş adamları ve bir medya patronu, ülkenin, yani bizlerin, sıradan insanların kanını emiyorsa, hakkını yiyorsa, yemeye çalışıyorsa ve de bizlerin mücadele ettiği PKK’yı doğrudan destekliyorsa Ergenekon’a destek vererek, o zaman PKK’nın da başı Ergenekon’un da başı onlardır.

Şimdi geriye şu soruyu sormak kalıyor: Acaba taşeron bir örgüt olan PKK mı daha tehlikeli yoksa ülkeyi babasının çiftliği gibi gören, işine geldiği zaman demokratik kuralları işleten, işine gelmediği zaman darbe yaptıran, hükümetleri şantajla tehdit eden Aydın Doğan mı? Ya da Aydın Doğan’ın üstündeki iş adamı veya adamları mı? Bunun cevabını da siz verin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi