D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

İhanet Başrolde!

İhanet Başrolde!

Sulugöz Kemalist” başrole çıkmak istiyor. Sulugöz Kemalist: Can Dündar! Bir profesyonel olarak boyanmadığı boya yok. Sarı Zeybek belgeseli, Atatürk üzerinden şöhretin zemini olmuştu. Ne kadar da rağbet görmüştü, nasıl da pışpışlanmıştı o sıralar…

En hafifinden bir şöhret zehirlenmesi ile karşı karşıya olduğumuzu düşünebiliriz. Yavaş yavaş devri tamamlandı, geri plana düştü. Köşesine başlık olarak “Ada”yı seçti… Zaruretten Cumhuriyet tarihinin en operasyonel gazetesine yayın yönetmeni oldu. Başarmak, şöhretini teyid etmek… ”Hâlâ varım” demek! Bu ihtiras her imkânı, fırsatı, ahlakilik aramadan ganimet olarak görmeye yol açar. 

Cumhuriyet’in geçmişinde ne alışverişler, ne savrulmalar var…”Ne ihanetler var” desem, itiraz eden çıkabilir.

Cumhuriyet İsmet İnönü’nün Milli Şefliği sırasında bir ay kapatıldı…

Neden? Hitler yandaşlığından! Nazizm propagandasından!

Hikâye malûm: Cumhuriyet gazetesi Mustafa Kemal’in değişmez meb’uslarından Yunus Nadi’ye yayınlattırıldı. Tabiî meşhur bir Ermeni’nin matbaası ve İttihat ve Terakki’nin Pembe köşkü tahsis edilerek. Paşa’nın sofrasının müdavimlerinden Yunus Nadi, İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı döneminde, 1939’da da milletvekili yapıldı. 1943’te süresi dolduğunda artık onun Almanya ile, Hitler’le yakınlığı yeniden milletvekili yapılmasına mani oldu... Yani bir çok akranı gibi milletvekili olarak ölemedi!

Demek ki neymiş? Cumhuriyet bir kullanımlık olarak tasarlanmış, ama kullanım süresi dolduktan sonra başka kullanıcı güçler, patronlar, taşeronlar devreye girmiş. Bugün de değişen bir şey yok. 

Beşşar Esed’e “Ortadoğu’nun Hitler’i” denilebilir mi?

Evet, mikro Hitler! Türkiye’de kontrol ettiği kişiler, kurumlar azımsanamayacak oranda. Beşşar karşıtı cepheye destek vermek eğer, ABD izni yoksa, şiddetli tepkiye yol açar. Türkiye Kobani’de PYD’ye isteksiz de olsa her türlü yardımı yaptı. Buna itiraz eden olmadı. MİT tırlarına itirazın gerekçesi ne? Aynı gerekçe neden Aynelarap’ta gündeme getirilmedi?

“Devlet sırrı” devlet sırrıdır! Bir ülkenin istihbarat teşkilatı örtülü işler yapabilir. Hele de Suriye ve Irak gibi istikrarsızlığa batmış ülkelere komşu isek... Eğer Türkiye bu ülkelerin geleceği ile ilgili planlara sahip değilse, devlet olmak vasfını yitirmiş demektir. CHP liderinin bunu idrakten kaçınmasını anlıyoruz da, MHP liderine ne oluyor?

Suriye’de tahripkâr kirli bir savaş var. Türkiye’de bunun yansıması yaşanıyor. Cumhuriyet olayı, bir yayın organının nasıl dış güçlerin borazanı olunacağını apaçık ortaya döküyor. Bunun gazetecilikle alâkası yok, boşa deprenmeyin!         

İhanete gazetecilik kılıfı giydirmek sonucu değiştirmez. 

İşte bu gazete bu parlak çocuğun döneminde Çarli Hebdoculardan, eski anarşist övgücülüğünden geldi Beşşar şakşakcılığına. Bu arada, Devlet operasyonuna karşı operasyonu kimler ve ne için yaptı ise ve Cumhuriyet’le “hâlâ varız” diyebiliyorlarsa, daha güçlü bir tavra ihtiyaç var demektir. 

Cumhuriyet Beşşar’ın borazanı. Bunu bir tarafa koyalım. Dünkü nüshası, sadece tek koca ile yetinmediğinin belgesi: Kandil teröristinin de zurnası!

Manşeti beraber okuyalım: “Seçim öncesi Kandil’den korkutan iddia!”

Kandil, İstanbul’daki Kandilli değildir! Türkiye’nin düşmanı bir terör örgütünün yuvasıdır. Seçime bir hafta var ve buraya Cumhuriyet muhabiri gönderiliyor. Onların görüşleri hükümete karşıtlık havasında veriliyor. Hükümetin planı seçim sonrası savaşmış! Kandil’in planı ne peki? Sürekli savaş! Seçimden önce ve seçim sonrasında savaş!

Kandil’deki şiş göbek terörist hükümetin niyetini biliyor gibi konuşuyor ve Cumhuriyet bu niyet okumayı gerçek mertebesine yükseltiyor!

Bunu kim söylüyor: Türkiye’de etkili olduğu bölgelerde vatandaşı HDP dışında partilere oy vermemeleri için tehdit eden bir örgütün yöneticisi…

“İhanet” kelimesi hiçbir zaman bu beylerin/bayanların yaptığı fiili ifade ettiği kadar yerinde kullanılmamıştır!

Türkiye’den yana olmak ihtiyacını hissetmiyorsan, her şey olabilirsin. Ama ne olacağına sen karar veremezsin! “Ben gazeteciyim” deyip işin içinden çıkamazsın!

“Devlet memuru değil gazeteci” imiş! Evet bu devletin memuru değilsin, ama hangi devletin veya örgütün neyi olduğun şimdilik meçhulümüz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi