Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

İsrail’e Rus Tamponu

İsrail’e Rus Tamponu

İsrail baştan beri Esat rejiminin yıkılmasını istemiyor. Esat rejimi ise paradoks bir biçimde Sünniler nezdinde ideolojik bir meşruiyet kazanabilmek ve yerini sağlamlaştırmak için İran ile birlikte İsrail düşmanı görüntüsü veriyor. Lakin Suriye’deki rejimin her ne pahasına olursa olsun ya da halkını katletme pahasına iktidarda kalma hesapları gerçek renginin ortaya çıkmasına vesile oldu. İran ve ortağı Esat rejimi, İsrail’le hesaplaşmaktansa daha mühim ve ivedi gördükleri Sünni katletme işlemini yürütüyorlar. Sünni öldürmek gibi daha mühim işleri onları İsrail’le hesaplaşmaktan alıkoyuyor! Bundan dolayı günümüze kadar milyonlarca Sünni öldürdükleri halde Hizbullah bir iki düzine, Esat rejimi de birkaç yüz Yahudi öldürebilmiştir. Öldürdükleri Yahudiler Müslümanların zekatı bile sayılmaz. Fakat Beni İsrail gibi Mısır’dan ayrılırken gönüllerine buzağı ateşi ve muhabbeti düşenler gibi İran muhabbetiyle dolup taşmış olanlar bu gerçeğe agah olamayacaklardır. Basiret gözenekleri kapananlara Suriye meselesinin yeni bir Çanakkale destanı olduğunu söylediğimde kavrayamadılar. Şimdi ise Suriye’de mini bir dünya savaşı yaşanıyor. Bunun kıvılcımı, yayılması ve artçıları zamanla Washington ve Moskova’da ses verecek ve hissedilecektir. 2013 yılından itibaren İsrail Arap Baharı’nın darbeler sürecine girmesiyle birlikte artıya geçmiştir. Lakin bu sınırlı bir zaman dilimi ve çok kısa bir zaman parantezidir. 2013 yılını milat olarak alırsanız İsrail’in ömrünün sonuna veya zevaline on yıl bile kalmamıştır. İsrail taşkınlıklarıyla sadece yok olma sürecini hızlandırıyor. Kaderine fetva verdiriyor.  

***

İsrail’in zevali birçok alimin de belirttiği gibi 2022 ile 2026 yılları arasına tekabül ediyor. 2022 tarihine atıfta bulunanlar ise kesrette ve ekseriyette bulunuyorlar. İbni Teymiye’nin Şakhap savaşı için dediği gibi burada ilahi inayet devreye girecek, Müslümanların üzerine inecektir. Burada kullanılan inşaallan tereddüt değil, tahkik makamında olacaktır. Bu sürecin başlangıcını Suriye olayları teşkil ediyor. Yavuz’un Suriye’ye girmesinden 500 yıl sonra yani 2016 veya 2017 yılında Suriye ile Türkiye birleşecektir. Türkiye’ye yönelik PKK’lıların saldırılarının ucu bizi Şam’a taşıyacaktır. 

Şam olaylarının başlangıcını nasıl ki Bağdat işgali teşkil ediyorsa PYD ve PKK gibi gavur araçları ve ipleri bize Şam kapılarına kadar rehberlik yapacaktır. Herkesin de bir hesabı var. Allah’ın da bir hesabı var. Biz onun hesabına güveniyor ve itimat ediyoruz. Oyun kalleşlerin üzerine 180 derecelik bir daire ile dönecek ve kapanacaktır. Biz bu kanlı süreçle aslımızla ve ilahi misyonumuzla tanışıyoruz. Rusların Suriye’ye inmeleri gibi zahiri olarak şer görünen şeyler Müslümanların hayrınadır. Suriye’de küresel bir püskürtme savaşı yaşanacaktır. Bütün renkler ortaya çıkmıştı. Şiileri, Rusları ve Batılıları gördük. Batılıların yüzlerini veya yüzsüzlüklerini demokrasi, insan hakları meseleleri ile birlikte darbe süreçleri sırasında hem de mülteciler sorununda gördük. Kahpelikleri ayan beyan oldu. Bu haklılığımız, şahlanma zeminimiz olacaktır.

***

 Esat gibi Obama’nın zaman kazanma hesapları geri tepmiştir. Esat’ın IŞİD üzerinden kara geçme gibi Obama’nın bütün düşmanlarını Suriye cephesinde birbirine kırdırma politikası ABD’yi de yutacak bir döngü ve anafora dönüşmüştür. Tuzak ve lanet haksız durumda sonunda sahibine döner. Esat’ın zaman kazanma taktiği gibi Obama’nın oyunu da zaman kaybetmeye dönüştü. Obama’nın seyretme ve kazan kazan politikası zero sum game (sıfır toplamlı oyun) oyununa dönüşmüştür. Rusya’nın Suriye’ye iyice yerleşmesiyle birlikte ABD’nin heybeti sarsılmıştır. Tercihlerinde daha zorlanır hale gelmiştir. Müslümanlara güvenemez zira köprüleri attı ve güven bırakmadı. Rus varlığını da hazmedemez. Zira Rusya küresel bir rakiptir. Obama, Arap Baharı’na çelme atarak manevra yapmak isterken sakalı Putin’e kaptırdı. Kimse endişe etmesin Putin’in sakalı da bizde. Putin’in sahaya inmesinden en kazançlı olan yine İsrail’dir. Zira, Nuseyri bir devlet, Esat’ın kaybını telafi eden Esat’lı veya Esat’sız bir tampon devlet olacaktır. İsrail’in zırhı olarak geçirmez kılacaktır. Kuzeyde Amerikan protektorası olarak algılanan Kürt kantonlarına mukabil güneyde de Nuseyri kantonu Rus protektorası olacak ve İsrail açısından bir tampon vazifesi görecektir. İşlevsel rejimin yerine Putin patronluğunda yeni bir işlevsel devletçik kurulacaktır. Ne de olsa, Putin, Yevgeni Primokov’un tezgahından geçmiştir. Belki de Amerikalılara şimdilik Suriye’den teselli armağanı veya mansiyon ödülü olarak Kürt bölgesi kalacaktır. Esat birkaç yıl evvel Cumhuriyet gazetesine konuştuğunda bunları söylemiş ve emsal bir Kürt yapısının başka mümasil yapıları tetikleyeceğini söylemişti. Daha doğrusu bu planını Cumhuriyet gazetesi üzerinden paylaşmış ve Türk yetkililere ‘ya ben ya da bölünme’ şıkkını dayatmıştır. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz.

Bütün düşmanların Suriye’de buluşmasının hikmeti nedir? Deccal hattı ile Yecüc Mecüc hattının kesişmesidir. Müslümanlar ise bunları birbirlerine istifleyip, katlayıp tamuya gönderecektir. Bu kadar alçakların zaferi ancak hezimet olabilir. Ya da kıyamet.

Kahpe İranlılar Ruslar yetmezmiş gibi bir de Suriye’ye çözüm adına Çinlileri davet ediyorlar. Böylece Batı-İsrail merkezli Deccal hattıyla Asya merkezli Yecüc Mecüc hattı arasındaki kesişme noktasında merkezkaç yapılarını ortaya koyuyorlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi