M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Üçüncü Dünya Savaşı

Üçüncü Dünya Savaşı

SİYASÎ (diplomatik) tarih bilenler, Hitler’in ikinci dünya savaşını istemediğini, İngiltere’nin, Almanya’ya savaş ilan etmemesi için çok kulis yaptığını bilirler. Almanya’ya resmen savaş açan iki ülke İngiltere ve Fransa olmuştur. Savaş düğmesine önce onlar basmıştır.

Almanya her ikisine de saldırmamış, tam sekiz ay beklemiştir. Fransızlar bu bekleme müddetine “drôle de guerre”  (Matrak tuhaf savaş) derler.

İkinci Dünya Savaşı’nın patlamasına zâhiren Polonya meselesi sebebiyet vermişti.

Üçüncü dünya savaşının sebepleri, bahaneleri neler olabilir?

1. Suriye meselesi… 

2. Filistin, İsrail… 3. Kafkasya… 4, Ukrayna, Kırım… 5. Balkanlar, Kosova… 6. Sınırlarımızın güneyinde kurulan Vehhabî-Selefî İslam devleti… 7. Suriye konusundaki Türkiye-İran rekabeti…

Türkiye, muhtemel bir üçüncü dünya savaşına hazır mıdır?.. Soruyu sormakla yetiniyorum. Cevabını vermek beni aşar.

***

İkinci Dünya Savaşı’nda Fransa ile Almanya’nın orduları, güçleri, askerleri, silahları  denkti, hattâ Fransa, deniz kuvvetlerinde Almanya’dan daha güçlüydü. Lakin birkaç hafta içinde çöktüydü. Niçin çökmüştü? Çünkü Fransa içinden çürümüştü. Gençliğin, halkın ideali yoktu. Politika çok kirlenmişti. Fuhuş, içki, ahlaksızlık… Boş tartışmalar… Rekabetler, sen ben kavgaları… Eğlenceler, danslar, hedonizm, egoizm, züppelik…

Almanya’da Führerlik rejimi, diktatörlük vardı. Almanya gece gündüz savaşa hazırlanıyordu. Almanya’da tek bir millet vardı. Başlangıçta Almanlar kazanmıştı. ABD, İngiltere’nin yanında savaşa girmemiş olsaydı savaşı Almanya kazanacaktı.

***

İkinci Dünya Savaşı’nı Almanya kazanmış olsaydı neler olur, neler olmazdı?

1- İsrail devleti kurulamazdı.

2- Hilafet ihya edilirdi.

3- Türk dünyası Sovyetler Birliği boyunduruğundan kurtulurdu.

4- İslam dünyası şu veya bu şekilde birleşebilirdi.

5- Dünya bugünkü İngilizcenin yerine Almanca konuşurdu.

Alman sistemi iyi miydi? Öyle bir iddiam yok. ABD sömürgeciliği, Sovyet sömürgeciliği, İngiliz sömürgeciliği, Fransız sömürgeciliği, Alman hakimiyeti. Bunların hepsi İslamî kriterlere göre kötü de, hangisi çok kötü, orta kötü, az kötü acaba?

***

Üçüncü dünya savaşından sonra Türkiye’nin ve İslam dünyasının hali ne olur?

Müslümanlar tek bir Ümmet olabilir mi?

Gerçek Hilafet kurulabilir mi?

İttihad-ı İslam hayata geçirilebilir mi?

Türkiye’de Kemalist rejim son bulup büyük kopukluktan, tarihî devamlılığa geçilebilir mi?

***

Mehdi zuhur eder mi? İsa Aleyhisselam nüzul eder mi? Melhame-i Kübra savaşı patlak verir mi?  Tevhid orduları Deccal ordularıyla savaşıp onları tepeler mi? Kanlı savaşlardan, büyük kırım ve kıyımlardan, korkunç hadiselerden sonra bir Altın Çağ’ın başlayacağına inanıyorum… Maalesef insanların, Müslümanların büyük kısmı gaflet içinde… Bırakın hazırlık yapmayı, düşünmüyorlar bile. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi