Feyzullah Birışık

Feyzullah Birışık

Ayak kayması cennet kayması….

Ayak kayması cennet kayması….

Milyarlarca insan arasında Allah’u Teâlâ dilediği kimseyi karanlıklardan aydınlığa alır… Dilediğini de aydınlıktan karanlığa iter… Yine dilediğini, dilediği zaman tekrar karanlıklardan alarak aydınlığa alır… Yani, Allah dilediğini yapar.
Karanlıkta bıraktığı kimseler İslam’dan nefret eden, düşmanlık yapan ya da nefsini ilah eden kimselerdir. Hidayetten karanlığa ittiği kimselerin ortak bir özelliği vardır;
“Hidayetin önemini anlamaz ve insanları hidayete davet etmezler”
İşte bu insanların hidayetten kaymaları oldukça kolay olur… Bakın Allah’u Teâlâ formülü ne kadar güzel ve ne kadar net bir ifade ile dile getirmiş.
“Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.”
Allah’ın dinine yardım edersen, Allah’ın yardımını alırsın… Allah’ın dinine yardım etmezsen Allah’ın yardımını alamazsın… Allah’ın yardımı da gelmezse vay başına gelenler!!!
Akla şöyle bir soru gelmemeli; ”Allah’ın, dinine yardıma ihtiyaç mı var?”
Elbette ki Allah’ın dinine yardıma ihtiyacı yoktur… Allah’ın dininin tanınması ve hükümlerinin icra olunması için mücadele etmemizi istiyor. Allah’ın hiçbir şeye ihtiyacı yoktur ki! İstese bütün insanlar iman ederdi… Ama bunu bir imtihan vesilesi kıldı.
Bu ayet bize şu mesajı da vermekte;
“Bütün iman edenler Allah’ın dinine davet etmek zorunda!” Genç, yaşlı, esnaf, doktor, şoför, işçi, çiftçi fark etmiyor… Bir şekilde dinlerine hizmet etmek zorundalar. Ama ilim alıp davet ederek, ama kitaplar dağıtarak, ama doğru hocaların adreslerini göstererek…
Allah’ın dinine yardım etmeyen insanların gerçekten de dünyanın yalancı yüzüne aldandıklarını gördüm… Davet etmeyen insanlarda merhamet bulamazsın… Davet etmeyen insanlar, insanların cehenneme doğru koşmalarına aldırmayan insandır…

Allah’ın dinine yardım etmek demek

-          Yeryüzüne nefes aldırmak demektir…
-          İnsanların ahiretini düşünmek demektir
-          Ahirete iman ettiğini ispat etmek demektir
-          Dünyanın geçici olduğuna inanmak demektir
-          Bu dinin hak olduğuna inanmak demektir.

Hülasa-i kelam; “Allah’ın dinine yardım etmek demek hidayette kalıp ölüm meleğiyle tanışıldığında soluğu cennetin kapısında almak demektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Feyzullah Birışık Arşivi