Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Seni Anlayabiliyorum

Seni Anlayabiliyorum

Ey Genç!

Anlamak ve anlaşılmak! Ne kadar sıcak kavramlar değil mi? Ve ne kadar da anlamlı! Ama gel gör ki, sadece senin değil erişkinlerin de yoksunluğunu çektikleri bir şey bu. Anlaşılmıyorum, kimse beni anlamıyor, anlaşılmak istiyorum… İfadeleri sık sık dillendirdiğin ifadeler… Ve her seferine şu soruyu soruyor fakat ikna olabileceğin bir cevap bulamıyorsun. Bir insanın diğerinin halini anlaması neden bu kadar zor gelir? Ben de senin gibi bu sorunun cevabını merak ediyor ve soruyorum: İnsanlar birbirlerini neden anlayamazlar? Neden ben demekten vazgeçip biz diye başlayamazlar söze?

Unutma ki, hayat hedefine ulaşmamış soruların mekânıdır. Yerkürede biriken sorular eğer hedefine ulaşmış olsaydı dünyayı geceye boğan kötülüklerden eser dahi kalmazdı. Ama nedense, sorularımızı tekrar tekrar sormaya ve beklemeye devam ederiz.

Senin sorduğun sorular emin ol ki, anne babanın da yıllar önce sorduğu sorulardı. Onlar da erişkinler ülkesine bu yollardan geçip devam etmişlerdi. Nedendir bilinmez insanoğlu bir şeyin yoksunluğunu çekerken büyük vaatlerde bulunur, adaklar adar ama yoksun olduğu şeye ulaştığında ise geçmişini unutuverir. Unutmak, yok saymak ve geçiştirmek insanın doğasında var.

Biliyorum, sözden mermilere maruz kalan sen, aslında sadece anlaşılmak ve bunu hissetmek istiyorsun…

Bir tatlı söz, küçük bir tebessüm, şefkatten bir bukle ve anlayış bekliyorsun.

Ayaklarının üzerinde durabilecek dirayeti elde edebilmek için kısmen bağımsızlaşmak ve büyüklere yük olmadan yaşamak istiyorsun.

Hayatına hiçbir katkısı olmayan, katı ve anlamsız kuralların esnetilmesini istiyorsun.

Arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirip, hemhal olmak istiyorsun.

Varlığının diğer insanlar tarafından fark edilmesini istiyorsun.

Toplumsal düzlemde kendine bir yer edinmek istiyorsun

Varlığının hissedilmesini istiyorsun…

Fakat ne zaman ayağa kalksan ve bir kelam etmek istesen büyük engeller çıkıyor karşına. Böyle zamanlarda, anne babanın talepleri ile kendi taleplerin arasında sıkışıyor ve çıkar yol bulamıyorsun. Oysa sen sadece anlamak ve anlaşılmak istiyorsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi