Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Saflar Netleşiyor!

Saflar Netleşiyor!

AKP'lilerin arasındaki “sen-ben” kavgasında saflar giderek netleşiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu her ne kadar aralarında bir sorun olmadığı havasını estirmeye çalışsalar da bir alt kademeye inildiği zaman saflaşma hemen başlayıveriyor!

Gerek AKP’li siyasetçiler gerekse AKP yanlısı kalem erbabı kendilerine yakın buldukları ismin yanında saf tutarak karşı safta bulunanlara veryansın ediyorlar!

Bu saflaşmada dikkat çeken son isim Cemil Çiçek oldu!

Cemil Çiçek; Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik gibi isimlere sahip çıkarak, “Bu arkadaşlar düzgün arkadaşlardır” deme ihtiyacını hissetti!

Elbette bu açıklama, “Bu arkadaşlar düzgündür ama bunların karşısında olanlar düzgün değildir” anlamına gelmez! Ancak böyle bir aşamada söz konusu isimlerin zikrediliyor olması yakın bir gelecekte kopması bekleyen parti içi kıyamette Cemil Çiçek isminin hangi safta yer alacağını açıkça gösterir!

Cemil Çiçek sadece söz konusu isimleri “düzgün arkadaşlar” olarak tanımlamakla kalmıyor!

Devamında diyor ki:

“Hani soğanın acısını yiyen bilmez doğrayan bilir derler ya bu arkadaşlar soğanı doğrayan arkadaşlardır!”

Yani söz konusu isimlerin sağdan soldan toplama ya da devşirme isimler olmadıklarını parti kurulurken mutfakta yer alan isimler olduklarının altını çiziyor!

Belki emeklerinin çok olduğunu dile getirerek bir şükran borcunu eda ediyor!

Hiç kuşkusuz bu açıklama AKP içinde başka “soğan doğrayan” bulunmuyor anlamına da gelmez!

Başka soğan doğrayanlar da olabilir ama onlar bugün için karşı safta yer almış bulunabilirler! Şimdi merakla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tür açıklamalar karşısında vereceği tepkiyi bekliyoruz!

Malum, Bülent Arınç’ın açıklamalarının ardından yaptığı değerlendirmelerde “O zat” diye lafa girmiş ve iddia edilenlerin çok dürüstçe olmadığının altını çizmişti!

Şimdi O böylesine sert tepkiler verirken Cemil Çiçek gibi isimlerin karşı safta yer alıyor olması bizim açımızdan oldukça dikkat çekici! Yarın bir gün Külliye’den Cemil Çiçek hakkında da okkalı bir açıklama sadır olursa hiç şaşmayız! Özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda alttan alacağına hiç ihtimal veremiyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi