Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Maskeler Ve İnsanlar

Maskeler Ve İnsanlar

Adam bir kurumda üst düzey müdür… İnsanlar ona yaşından ziyade, aşırı nezaketi ve saygınlığından dolayı hürmet ediyor, adından övgü ile bahsediyorlar. Müdürün insanlarda bıraktığı ilk intiba, nezaketi ve işine olan sadakati… Mahalleli onu bu özellikleri ile tanıyor.

Beyefendi yine bir akşamüstü misafirlerini kapıda uğurlarken görülüyor. Her zaman olduğu gibi kadirşinas ve nezaket sahibi. Konuşurken adeta notaları kullanıyor, kelimeler büyük bir ahenkle dökülüyor dilinden… Tam anlamıyla centilmen bir tavır sergiliyor. Bu tavrından hiç ödün vermiyor. Misafirler hayranlıkla onun ağzından çıkacak sözleri bekliyorlar. İçlerinden biri kıyıya çekiliyor ve kendi kendine soruyor. Yoğun iş temposuna rağmen, bir kişi nasıl bu kadar nazik olabilir? Onca sorunlu insanla nasıl başa çıkabilir?

Az sonra misafirler vedalaşıp çıkıyorlar, müdürü hayranlıkla izleyen kişi ise bir arkadaşını beklemek üzere olduğu yerde kalıyor. Yaklaşık yarım saat sonra telaşlı bir vaziyette bir hanım içeri giriyor. Sekreterlerden biri Müdür beyi telefonla arıyor ve eşiniz aşağıda bekliyor diye haber veriyor. Kapı dışındaki kişi, bu hanımın dünyanın en şanslı kadını olduğunu düşünüyor. Sıradan kadınların yaşadığı sorunların hiç birini bu hanımın yaşamadığına inanıyor. Fakat az sonra içerden gelen sesler zihnini allak bullak ediyor. Az önce nezaketi ile dikkatleri üzerine toplayan müdür bey eşi kapıdan içeri girer girmez “neden geldin buraya, işim gücüm başımdan aşkın bir de seninle mi uğraşacağım” diye çıkışıyor. Kadın mahcup bir vaziyette, “geçerken uğradım, hele bir soluklanayım giderim” diyor fakat müdür bey eşini azarlamaya, yerden yere vurmaya devam ediyor… Kapıdaki misafir gördüklerine inanmak dahi istemiyor, ortamdan hemen uzaklaşıyor ve az önce oturup çay içtiği müdür beyi eski haliyle hatırlamak istiyor. Yol boyunca düşünüyor, “insanların yerine göre takıp çıkardıkları maskeleri varmış” diyor, zihni bütün gün bu olayla meşgul oluyor.

Çevrenizde bu tür olaylara sık sık şahit olursunuz. Kişi evinde eşine çocuklarına karşı son derece serttir, en ufak bir hataya dahi tahammül edemez. Ne de olsa evdekiler onun maiyetindedirler, onlara istediği gibi davranır. Fakat dışarı çıktığında maskeyi hemen takar ve az önceki tavrından eser kalmaz. Oysa onun gerçek kişiliği dışarıda görünenden çok farklıdır. Fakat kişi kendini maskelerle gizlediğinden bu gerçeği yalnızca bu kişi ile birlikte yaşayanlar görebilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi