Halil Mert

Halil Mert

Savaşmak gerek, Türk'e savaş gerek...

Savaşmak gerek, Türk'e savaş gerek...

Milletimiz muhariptir.

İslam ile tanışmasına müteakip, önce köle oldu İslam Ordularında. Horlandı. Ama O inanmıştı Allah’a. Rehber edinmişti Gül Muhammed’i (SAV)

Muharipliği ve adaleti, takva ve fedakârlıkla birleşince Hükümdar oldu, öncü oldu, lider oldu. Entrika bilmezdi. Çünkü Fatih’e kadar saraylı değildi medeniyeti. Diyar-ı Rum’da önce saray girdi kültürüne, sonra da entrika…

Olsun.. Milletimizin mayası temizdi.

Tüm tahribatlara rağmen, milletimizin temeli iman, adalet ve ahlak olan geleneksel duruşu, töresine ve örfüne bağlılığı bizi hamdolsun ki bu günlere getirdi.

Milletimiz 300 yıldır, muharebe meydanına döndürülmüş şehirlerini ve köylerini kaybetti. Sürüldü. İşgal ve tecavüzlere uğradı. Kırım’dan ve Polonya topraklarından tutun, Balkanlar, Ortadoğu, Afrika, Kafkasya… Kaybettik. Hem de içimizdeki hainlerinde büyük katkısı ile.

İstiklal Harbi! Utanarak söylüyorum hangi İstiklal!

Savaşlardan bunalan Milletimiz iyice pısırıklaştırıldı politikacılar mahareti ile. Sürekli aciz, güçsüz ve başarısız olduğumuz anlatıldı bize. Sonucunda, bir şey beceremeyeceğine inandırılan toplum iyice kabuğunun içine gömüldü. Buna eğitim sisteminin kutlu ve büyük mazimizden kopuk katkısını, cemaat yapılanmalarımızın yüreksiz, cesaretsiz, hımbıl, tombik yeni bir Müslüman tipi ortaya çıkartmasını da ekleyiniz.

Şimdi; Son 15 yılda kendi silahlarının çoğunu yapan bir Türkiye çıktı ortaya. Ekonomisini toparlamış bir büyük ülke olmaya doğru gidiyor ülkem.. Şu anda da fiili olarak ülkem Irak’ta savaşıyor, Suriye’de savaşıyor, maalesef toprakları içinde savaşıyor. Şimdi bir de Karabağ’da savaşıyor.

Karabağ’da birileri Ermenileri Azerbaycan’ın üzerine saldılar. Kafkasya’da hep kaybeden Türk Milleti ilk kez karşı taarruza çıktı. Şu an itibari ile Ermeniler beklemedikleri bir direnç ve ordu ile karşılaştılar. 25 yıl önce ordusunun silahını, tankını satan komuta heyetinden bu günlere gelen Azerbaycan Ordumuzun yeni subay yapısına, asker yapısına ve silahlarına dikkat ettiniz mi? Komutanlar Türkiye Harbiye’sinden mezun. Ayrıca Azerbaycan’da da Harbiye kuruldu. Subay kaynağı toparlanınca Ordu ve asker de toparlanıyor. Hatta Azeri Türkü toparlandı.

Bu arada, PKK ve PYD’nin içindeki ASALA ve ermeni yapısı da belirginleşti. PKK’nın keskin nişancılarının bir kısmı ermeni ordusunun muvazzaf komando personeli. Düşünebiliyor musunuz? Avrupa’da ermeni ve pkk bayraklı kişiler Azerilere ve Türk guruplara saldırıyorlar.

Şimdi, hem namaz kılıp, sözde din, iman deyip sonra da gizli ya da açık Kürtçülük yapan ihanet içindeki hdpkk’lılara ve diğer sempatizanlara sesleniyorum. “İngilizin, ABD, Rus, Fransız, Alman, İran, İsrail gibi bölgede bizi yıkmaya çalışanlara köpeklik yapanlarla, uşaklık yapan hainlerle mi olacaksınız, yoksa albayraklı hilallerle mi? 100 yıl önce analarınıza tecavüz eden Ermenilerle mi birlik olacaksınız yoksa iffetinizi ve imanınızı koruyan Türk ile mi?”

Geldiğimiz nokta hem Türkiye Devleti’ni yönetenleri hem de Türk Milletini bir şeyleri sorgulama noktasına getirdi. Evet, Türkiye’de sorun Kürtler’in ezilmişliği değil artık. Azerbaycan Devlet Başkanı’nın Kürt kökenli olduğu, ülkemde birçok tepe yöneticinin, komutanın Kürt kökenli olduğunu da düşünürsek sorun Kürt’ün sorunu değil. Sorun PKK içinde örgütlenen dinsizlerin ve kripto Ermenilerin sorunu.

Biz ermeni düşmanı değiliz. Ama kimse kusura da bakmasın. Ne “Etrak-ı bi idrak”ız, ne de “kavm-i sadıka” diye tepemize çıkartacağımız kimse yoktur.

Suriye’deki kavgada iç bünyemize mezhepçilik olarak yansıttı CHP. İran aleni mezhepçilik yaparken…

Güneydoğumuzda ise taraflar belli. Nereden beslendiği belli olmayan, tüm emperyalistlere uşaklık yapanlar milletimizle kavga ediyor. Hakkâri ve güneyde ise doğrudan ermeni, yezidi ve Nasturilerin olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Paralel tahribatın yaptığı pislikler her gün daha da netleşiyor. Dilerim TSK’nde ve emniyet teşkilatında ve yargıda hala sinsice ülkenin zayıflamasını bekleyenler ihanete düştüklerini fark eder ve tövbe ederler.

Hükümetin son süreçteki kararlılığı, şehidlerimiz, bölgede verilen mücadele toplumun gözünü bir parça açtı. Üzerine şimdi Karabağ cephesi de açılınca resim hepten netleşti. Demek ki, “Türk’ün gözünü harp açıyor. Türk’e harp gerek..” Ya da etrafımızdaki çemberi daraltmaya çalışan emperyalizm bizi kendimize getiriyor. Suriye’de mezhepçilik yapanlar, haydi şimdi niye Azerbaycan’ın yanında değilsiniz? Sizin oyunlarınız da bitiyor.

Tabii tüm bu süreçler uluslar arası zeminde de dostlarımızı ve düşmanlarımızı ortaya çıkartıyor. Pakistan.. “Emrinizdeyiz.” dediler Azerbaycan’a.. İran zamanında ermeni katliamını destekledi. Sanki orada Ermenilerin katlettiği insanlar Müslüman değil. Hatta Azeriler Şii biliyorsunuz. Ama İran’ın gerekçeleri ne? Karabağ’ı ele geçiren Azerbaycan Türkü, Tebriz’i de alır. Soruyorum “Ey, İran’ın Fars’ı.. Almasın mı? Bin yıllık başkenti değil mi Türk’ün Tebriz?” Azerbaycan’da radikal Şii tipler, İran’ın Azerbaycan’ı desteklediği yalanını yaymaya çalışıyorlar. Türkiye’de bölücülüğe en az İsrail kadar destek veren İran, Kafkaslarda da ermeniye en az Ruslar kadar destek verdi.

Ey Milletim. Türk, Kürt, Boşnak, Arnavut, Arap, Çerkez…

Karabağ, Hakkâri, Türkmendağı şehidleri bizi kendimize getirsin.

Taraflar belli. Bir yanda 1500 yıldır hilal, diğer yanda haç…

Haç içimizdeki hainleri kullanıyor. Oyunu gör ve boz.

Düşman eskiden karşımıza çıkardı. Ama şimdi, ya bölgedeki ermeni, İsrail, iran gibi kuklaları kullanıyor. Ya içimizdeki hainleri kullanıyor pkk, dhkpc, ışid, paralel yapılar, masonik çevreler vb. gibi.

Cami açılışında ABD’de Cumhurbaşkanı’nı protesto edenler kimlerdi? Ermeniler, pkk, dhkpc, paralelciler…

PKK’lı hainlerin içinde bizimle kimler savaşıyor? İngiliz, ermeni, İsrail ajanları, alman, abd vatandaşları… PKK’nın faaliyetlerini bölgede saklayan emniyetçiler kim? Paralelciler..

Azerbaycan cephesinde Ermenilerle kim işbirliği yapıyor? PYD militanları…. Avrupa’da hak arayan Azerbaycan’lılara kim saldırdı? Ermeni ve pkk bayraklı sözde Kürtler!...

Bu açık tezgâhı Milli Birlik ile bozabiliriz.

Ey Milletim, yeni Sıffin’ler, Kerbela’lar yaşamamak için dinimizi kullanan alçak ve habis ruhlara fırsat vermeyip, ham yobaz ve kaba softalarla mücadele edeceğiz. Birilerinin paralel yapılar oluşturmasına izin vermeyeceğiz.

Yeni Çaldıran’lar, Otlukbeli’ler, Ankara savaşları yaşamamak için, Türk, Kürt, Sünni, Şii vb. ayrıştırmalara müsaade etmeyeceğiz. Kürt düne kadar Suriye’de bir ilden diğerine izinle giderdi. Çoğunun kimliği bile yoktu.

Türkiye Büyük devlettir. Mazisi büyük ve mukaddestir. İstikbali gayretlerimizle dirilecektir. Allah adil ve ihlâslı olursak yine bizimle olacaktır. İslam ordularının müstakbel komutanları da, Gülümüz (SAV)’ün sancağı da bu topraklardadır. Kıymetini bilelim.

Karabağ’daki birkaç günlük başarılı muharebeler bile tüm Türk Dünyası’nda ciddi bir etki yaptı. Uyanışa vesile oluyor. Allah düşmanlarına da, düşmanlarımıza da fırsat vermesin.

Savaş, Milletimizi zinde tutuyor. Düşünün, Balkan Bozgunu Çanakkale zaferinin kamçısı olmadı mı? Elbette maceradan bahsetmiyorum savaş derken. Acze ve pısırıklığa meydan vermemekten, gereğini anında yapmaktan bahsediyorum. Son zamanlarda şöyle bir cümle var. “Şehidlere alıştırılıyoruz!..” Allah, Allah!.. Sen dünyanın merkezinde bedava mı oturacağını zannediyorsun? Büyük devlet olmanın bedeli yok mu zannediyorsun? Lafa gelince Sultan fatih’ten ahkam kes, icraata gelince pıs.. Yok öyle yağma. Ulubatlı’lar olmadan fetih mi olur?

Ayrıca, son olaylarda gösterdi ki, Müslüman Milletimizin yüksek seciyesi, imanı ve vatanseverliği son muharebelerle yeniden tezahür ediyor.

Ordumuzu yerli ve Milli silahlarla donatmaya çalışanlardan da, Karabağ’da çatışma çıkar çıkmaz, asker üniformaları ile cepheye giden Azerbaycan’lı siyasilerden de, yüreğiyle yanımızda duran başta Pakistan olmak üzere kardeş ülkelerden de Allah razı olsun.

“MALAZGİRT MARŞI

Aylardan Ağustos, günlerden Cuma

Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a

Bozkurtlar ordusu geçti hücuma

Yeni bir şevk ile gürledi gökler

Ya Allah...Bismillah... Allahuekber

 

Önde yalın kılıç Türkmen Başbuğu

Ardında Oğuz'un ellibin tuğu

Andırır Altay'dan kopan bir çığı

Budur, Peygamberin övdüğü Türkler...

Ya Allah...Bismillah... Allahuekber

 

Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi

Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi

Bu ses insanlığa Hakk'ın müjdesi

Bu seste birleşir bütün yürekler...

Ya Allah...Bismillah... Allahuekber!..

 

Nağramızdır bu gün gök gürültüsü,

Kanımızdır bugün yerin örtüsü

Gazi atlarımın nal parıltısı

Kılıçlarımızdır çakan şimşekler...

Ya Allah...Bismillah... Allahuekber!..

 

Yiğitler kan döker, bayrak solmaya,

Anadolu başlar, vatan olmaya...

Kızılelma'ya hey... Kızılelma'ya!!!

En güzel marşını vurmadan mehter

Ya Allah...Bismillah... Allahuekber

Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu”

    
Strateji ve Yönetim Uzmanı
(E) Yb. Halil MERT

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Halil Mert Arşivi