Cemal Nar

Cemal Nar

Milli Eğitim Bakanı Neden Öğretmen Değil?

Milli Eğitim Bakanı Neden Öğretmen Değil?

Binali hükümeti kuruldu. Vatana millete hayırlı mübarek olsun. İnşallah güzel hizmetlere vesile olurlar. Onların başarısı demek, milletimizin, ümmetimizin mutluluğu demek olur.

Biz idarecilerimizin dindar, ahlaklı, çalışkan, haramdan kaçınan, hizmet ehli hayırlı insanlar olmasına duacıyız. İyi biliriz ki bu duamız, ayniyle kendimize ve milletimize dua etmektir. Bundan daha tabii ne olabilir?

Hükümet kuruldu. Bakanlar belli oldu. Eh, hepsi de çok iyi, çok güzel olabilir. Siyaseti çok yakından izlemiyorum. Bakanların çoğunu da yakinen tanımıyorum. Ancak içlerinde bir öğrencim, bir de tertibim var. Onları da ederim tebriklerimle dualarımla beraber.

Listeyi bir itirazım hariç olumlu buldum. Özellikle iki olay beni sevindirdi. Birincisi, Düzce’li vekilin pazarda sebze meyve satan ablası ve evde oğlunu anlatan annesi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün Düzce'nin Çilimli ilçesi Topçular köyünde yaşayan ablası Mürvet Çolak, kardeşinin bakan olduğunu halk pazarında öğrenmiş. Şöyle demiş: “Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Çok mutlu oldum, çok sevindim. Kardeşim çalışkan, dürüst, tuttuğunu kopartır. Dürüstlüğüne diyecek insan yoktur, çok dürüsttür."

Allah daim eylesin. Temizliğini korusun. Hepsinin için de böyle dua ediyorum. Bir de bayan bakanın başörtülü olmasına sevindim. Bazıları bu sözüme takılacaktır. Maalesef öyle ekabirlerimiz az değil. Allah hepimizi de ıslah eylesin. Amin.

Ya şu Milli Eğitim Bakanı için ne dersiniz? Neden öğretmen değil? Koca Mecliste Ak Partinin bir eğitimcisi yoksa çok ayıp. Var da bu bakanlığa bir öğretmen atanmaması bence çok ayıp.

Bu listeyi kim yaptıysa ona soruyorum: Siz Adalet Bakanlığına bir eğitimci atayabilir misiniz?

Hayır! Nitekim bu zamana kadar yapmadınız da!

Peki, Sağlık Bakanlığına doktor olmayan birisini atayabilir misiniz?

Hayır! Nitekim bu zamana kadar yapmadınız da!

Mesela Enerji bakanlığına bir doktor atayabilir misiniz?

Hayır! Nitekim bu zamana kadar yapmadınız da!

Çünkü yadırganır, dışlanır, hatta ayağa kalkarak protosto edilir. Büyük sorun yaşarsınız, haklı olarak.

Peki hangi cesaretle Milli Eğitime öğretmen, eğitimci olmayan birisini atıyorsunuz?

Yanlış anlaşılmasın, bunda itiraz, atanan bakana değil, atayanın branşa saygısızlığınadır.

Hangi cesaretle olduğunu da söyleyeyim, öğretmenlerin vurdumduymazlığı yüzünden. Bunu protosto etmemeleri yüzünden. Kuzu kuzu kabullenmeleri yüzünden.

Bu kuzu kuzuluk erdem mi? Bence değil!

Hadi siz Sağlık Bakanlığına bir öğretmen atayın da seyreyleyin gümbürtüyü…

Bunu geçmişte de eleştirdim.kulak asmadlar. İnşallah bu eleştiriyi bir yerlere not ederler de bir daha aynı nezaketsizliği yapmazlar.

Her neyse, sonuçta umut verici bir kabine var. onlara başarılar dilerim. Sayın Ahmet Davudoğlu Hocaya da teşekkürlerimi sunarım. Rabbim ona ailecek sağlık, mutluluk versin. İyi yetişmiş, altın gibi bir insandır.

Kim bilir, belki de geleceğin Devlet Başkanıdır. Neden olmasın?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi