M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Son Zafer İslâm’ın Olacaktır

Son Zafer İslâm’ın Olacaktır

İSLAM’a ve Ümmet-i Muhammed’e (Salat ve selam olsun ona) savaş ilan edenler nihaî (son) zaferi kazanabilirler mi?

Savaşın başında, ortasında güçlü görünebilirler, bazı ara zaferler kazanabilirler ama son zafer onların olmaz.

Niçin?.. Çünkü Allah İslamı ve Kur’anı koruyacaktır, bu konuda ilahî vaad vardır.

Peki, Müslümanlar niçin yeniliyor?.. Allah’ın emirlerini yerine getirmedikleri, yasaklarından uzak durmadıkları, ilahî ve Nebevî öğütleri tutmadıkları için.

Bu hep böyle sürecek midir?.. Sürmeyecektir. Resulullahın soyundan Mehdi zuhur edecek, İsa aleyhisselam nüzul edecek (inecek), akıl almaz büyük savaşlar yapılacak, büyük yıkımlar ve vefiyat olacak ve İslam galebe çalacaktır.

Çok emin konuşuyorsun… Evet emin konuşuyorum, Mehdinin zuhuru ve Hz. İsa’nın nüzulü konusunda Resulullah Efendimizden bize ulaşan sahih haberler, mütevatir ve manen mütevatir hadîsler vardır.

Bazı ilahiyatçılar Mehdiyi ve Hz. İsa’yı inkar ediyor, buna ne dersin?.. Onların çoğu Mutezile bid’at fırkasındandır. Bu fırka Allahın sıfatlarını, Kur’anın Kelam-ı Kadim olduğunu, kabir hallerini, Allahın izniyle yapılacak şefaati ve daha nice önemli konuyu da inkar ediyor. Onların inkarları biz Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanlarını bağlamaz.

İnkarcı, reformcu, dinde yenilikçi, değişim taraftarı, Fazlurrahmancı ilahiyatçıların; Mehdinin geleceğini, Hz. İsanın nüzul edeceğini bildiren büyük imamların, büyük ulemanın, fukahanın, evliyaullahın yanında hiçbir ağırlıkları yoktur.

Evet Mehdi çıkacak, Hz. İsa inecek, Ortadoğuda, İslam aleminde, dünyada büyük hadiseler, kanlı savaşlar olacak ve sonunda İslam ve Ümmet galip gelecektir.

Şu anda Ümmet var mıdır?.. Teori olarak vardır, realite olarak yoktur. Mehdiden sonra Ümmet olacaktır.

Hz. İsa nasıl gelebilir?.. Peygamberimiz onun nüzul edeceğini bildirmiştir. Hz. Adem’i annesiz babasız yaratan, Hz. İbrahimi ateşte yaktırmayan, Fir’avun ordusunu denizde boğan Allah Hz. İsa’yı tekrar yeryüzüne göndermeye kadirdir.

Müslümanların bugünkü fitne, fesat, fetret, nifak, şikak, fısk, fücur, azgınlık, şaşkınlık devrinde ne yapmaları gerekir?.. Yapılacak ilk iş fertlerin ve toplumun kendilerini ıslah etmesidir. Bu ıslah Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına, İslam hikmetine uyarak, islamî kriterlerin ışığında yapılabilir.

Şu anda param parça olan Müslümanların tek bir Ümmet çatısı altında toplanmaları, râşid bir İmam’a biat ve itaat etmeleri gerekir.

Ümmet birliği ve Halifeye biat ve itaat olmazsa kurtuluş olmaz.

Müslümanları dinden uzaklaştırmak, İslam’ı tahrif etmek isteyen bütün şer güçleri, halkı dünyevileştirmek, laik ve seküler yapmak istiyor.

Ebedî saadetini kurtarmak isteyenler sekülerlik tuzaklarına düşmemelidir.

Şeriatsız İslam olmaz… Fıkıhsız İslam olmaz…

Günlük namazlar dinin direğidir. Namaz yitirilirse din binası çöker, Müslümanlar enkazın altında kalır.

Başta Diyanet olmak üzere bütün dinî kurumlar, cemaatler, tarikatlar, gruplar, meşrebler; Müslüman halka ezelde Elest Bezmi’nde Allahü teala ile yapmış oldukları ahd ü misakı anlatmalı, hatırlatmalı, Kur’ana sımsıkı sarılarak o ahde sadık kalmaya çağrılmalıdır..

Tekrar İslam’a dönüş seferberliği ilan edilmeli ve günün bütün imkanları ile halk sahih inanca ve dinî uygulamalara çağrılmalıdır.

Mehdi zuhur ve İsa aleyhisselam nüzul ettiğinde hiçbir devlet, güç, ordu, silah onları durduramayacak, yenemeyecektir.

İslamdan yana olunuz… İslam safında olunuz… Mehdi’den yana olunuz… Kur’an, Sünnet, Şeriat safında olunuz.

Kurtuluşunuz, ebedî saadetiniz buna bağlıdır.

Son zafer İslam’ın, Kur’anın, Sünnet’in, Şeriat’in olacaktır.
25.05.2016 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi