Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu

Halkın geleneksel feraseti ve robotlar!

Halkın geleneksel feraseti ve robotlar!

Pazar notları:

İman usul usul ölümle tanışır, barışır; onun bütün hazırlığı "küçük kıyamet" içindir. Modern "inanma arzusu" ise bambaşka bir şeydir. Doymaz, dinmez, durulmaz. Çünküölümsüzlük peşindedir ve bu yüzden dünyanın kıyametiyle büyülenir.

***
İnsanlığın büyük inanç geleneği nefsin gücünün kırılmasını tavsiye eder. Modern dünya ise nefsi güçlendirmeyi... Sufi yola veya doğrudan geleneğe bağlı cemaatler ile modern uyduruk dinler burada derinden ayrılırlar. Birinciler dünyevi güce şüpheyle yaklaşırken ikinciler gücün şehvetine yakalanır.
***
İman uçurumun kıyısında başı dik durmaktır. Modern inanma arzusu ise uçurumun yanı başında baş dönmesine tutulmaktır. Korku, bulantı ve kendini (aklını) kaybetme...
***
Ne gördük 15 Temmuz'da? Tanklara hükmeden subaylar "akleden kalpler" olmaktan çoktan çıkmışlardı. Onların gerçekten bir davaya inandıklarını söyleyebilir miyiz? Daha çok bir hedef için programlanmış gibiydiler.
***
Bir cemaat bağlılarını daha küçük yaşta ailelerinden ısrarla koparıyorsa, bu cemiyetten de kopmaya niyetlendiğinin açık göstergesidir. Artık kardeşlik bitiyor, "askerlik" başlıyor demektir. Bütün uyduruk Yeni Çağ dinleri (Scientology, Moon, Fetoculuk, İsa'nın Çocukları, vd.) aileye müdahale eder. Yıkar ve kendinde yeniden inşa eder. İşte hiç değilse tam orada uyanmak gerekir(di!)
***
İlahiyatçıların anlamak istemediğini sıradan insan anlar. Sosyologların bilmekte zorlandığını halkın feraseti derhal kavrar. Onu da bir daha görüp yaşadık! İnsana değer veren ile insanı değersizleştiren; insana içindeki yüceliği hatırlatan yol ile insanı hedefe kilitlenmiş robota çeviren örgütlenme arasındaki fark açıktır... İkincisinin de din dilini kullanıyor olmasına halk aldırış etmemiş, prim vermemiştir.
***
Yayınlarında uzay görüntülerini sık kullananlardan, kozmik sembollere aşırı değer verenlerden hep çekinmişimdir. Evrende kaçacak bir yer bulsalar dünyayı hemen ateşe atacaklarmış gibi gelir bana! Nitekim Fetocular da bu işaretler, adlar ve imalar yoluylaİslami olmaktan çok üçüncü sınıf bir kıyamet spiritüalizmine kapı açmışlardır.(Samanyolu, Burç, Feza, Cihan, vd.)
***
Son notum da şu olsun, sonra ileride uzun uzadıya tartışırız... Hep "okumuş çocuklar"kandılar, kandırıldılar. Çünkü sapkın cemaatlere karşı ellerindeki en iyi silahı ve gerektiğinde çekilecekleri derin sığınağı (geleneğin sakıngan bakışını ve robotlaşmayı engelleyen neşesini) eğitim yoluyla kaybetmişlerdi. Şimdi bu eksiği anlar, kabullenirler mi? Ne gezer!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haşmet Babaoğlu Arşivi