Halil Mert

Halil Mert

Önce Nitelik yani Amel-i Salih ve ASRİAD

Önce Nitelik yani Amel-i Salih ve ASRİAD

İslam Dünyası kendi içinde sorunlar yumağına boğuldu. Artık İman Kardeşliği’nin ve ahlakın Allah’ın emri olduğu kimsenin umurunda değil.
 
Tesettür emri, Rus Mankenlerle yapılan defileler, makyajlı rüküş kadınlar, nargile kafelerde okey oynayan kızlar, sokakta sigara içerek dudak dudağa dolaşan öğrenciler, hörgüç kafalı kapalıların arasında kayboldu adeta..
İslami eğitim ve fıkhi meseleler, cemaat ve tarikat yapılarının vicdanına tevdi edildi. Diyanet ve bir kısım İslam Âlimleri, FETÖ’nün itikat bozukluklarını 15 Temmuz’dan sonra fark etti. Sanki bu kitaplar 16 Temmuz’da yazıldı.
Devleti tanımamak ve gerektiği gibi sahiplenememek bir yana, görevlendirmelerde Hak ve Adaletin temeli olan Liyakat, Ehliyet ve Sadakat yerine hala cemaat, tarikat, siyaset ilişkileri aranmakta. Tabii istisnalar hariç. 
İslam Dünyası’nda ise Batı ve Siyonizm kaynaklı fitneler sonucu bir uçta IŞİD, El-Kaide gibi örgütler, diğer yanda diyalog, ılımlı İslam, İbrahimi Dinler, İsevi Müslümanlar vs. projeli sulandırmalar ve ezeli kavgayı unutturup, Müslümanları asimile etme ve yavşatma gayretleri…
 
Elbette, Ezelden Ebede bir kavganın tarafıyız. Allah (CC)’ın emirlerinin, Resullerinin öğrettiklerinin, insanın ürettiği güzelliklerin, Hak ve Adaletin yanında, her türlü küfür, şirk ve zulmün karşısındayız. Tarafız elbette!...
 
Müslümanların hala farkına tam varamadıkları bir güç var. Maddi Güç’ün en büyük bileşeni PARA!.. Oysa zamanının İşadamı bir Peygamberin ümmetiyiz. Medine’de çağının çok ilerisinde birçok örnek uygulamalar yapan İslam’da Ekonomi uygulamalarını bizzat gösteren bir rehber. Üretim, Ticaret, Bölüşüm ve Emeği yerli yerine oturtan bir örnek insan Peygamberimiz (SAV)..
 
İktisadı anlama, İslam İktisadını Öğrenme, Hal Tarzlarını geliştirme, gayretleri artırma ve disipline etme adına bir gurup İşadamı, MARUF VAKFI’nı kuruyorlar. Finans, Borsa, Bankacılık vb. birçok konuyu kapsayan Ekonomi Bilimi, birçok Müslüman tarafından sadece faize indirgenmiştir. Faiz büyük haramlardandır. Ancak, ekonomi ilmi konusunda İslam’ın geniş çözüm ve hal tarzları vardır. Kuran-ı Kerim’de Namazla anılan Zekât maalesef gündemden düşürülmeye çalışılmış, adeta unutturulmaktadır. Peki, Devletimizi verilen vergiler? Vergi kaçırmak!.. Zamanında ödenmeyen maaşlar, borçlar….
 
Ahlaklı insana, özellikle de İşadamına tüm insanlığın ihtiyacı var. Rusya’da bir gurup Müslüman İşadamı Uluslararası İslam İşadamları Birliği diye bir yapı kuruyor. Gayrimüslimler de girebiliyor. Ancak, Allah’ın emirlerine uygun olarak ticaret yapmak kaydıyla. Oysa ülkemde 20 yıl öncesine kadar üniversitelerde İslam Ekonomisi mi var diyen prof.lar vardı. Bu güne hamdolsun.
 
Ülkemde de bir gurup İşadamı esaslı İslami ve Yerli kaygılarla bir işadamları derneği kurdular.
 
ASRİAD… 
 
Asrın İşadamları Derneği. 
 
Kuruluş tasavvuru, kurucu irade tarafından aşağıdaki gibi açıklanmıştır.
 
ASRİAD, Önce Nitelik sloganı ile kuruldu. Küresel yarışta öne geçmedikçe iddiaların hâkim olması beklenemez.
“Önce Nitelik” temel sloganı ASRİAD’ın ve tüm mensuplarının hayata bakışını ifade etmektedir. Bu doğrultuda Nitelikli İş, Nitelikli İnsan ve Nitelikli Ekonomi Tezini gündemde tutmak ve tüm insanlar için memnun olacakları bir ekonomik ve sosyal hayat üretmek ASRİAD için temel hedeflerdendir.
 
ASRİAD örgütlenmesinin temel ekseni, değerlere duyarlı insanları ortak zeminlerde buluşturmaktır.
 
Asrın İşadamları Derneği, inançla, ahlakla, vizyonla ve pratik becerilerle çevresine önderlik yapacak ve öncelikle coğrafyamızın gelişmişliğine katkı sunacaktır.
 
ASRİAD, iş hayatının ve ona bağlı olarak tüm sosyal çevrenin, hakkaniyet zemininde sürdürülebilir bir düzene kavuşmasını sağlamak ve bağımsız yürüyen bir STK anlayışına örnek olmak amacıyla kurulmuştur.
 
ASRİAD, inancından kaynaklanan büyük bir sorumluluk anlayışı ile iş hayatında var olmak, örgütlü bir yapı oluşturmak ve sorumluluğunun gereğini hakkıyla yerine getirmek düşüncesinde olan insanların teşebbüsü ile kurulmuştur. Bu sorumluluğun, hayatın tüm alanlarını kapsadığına inanılmaktadır. Bireysel hayat daha fazla kişinin kendi çerçevesinde kalabilir. Ancak sosyal sorumlulukların doğal olarak çapı da veballeri de büyüktür.
ASRİAD, Ekonomik alanda faaliyetlerini öncelemiş olan insanların sorumluluklarını yerine getirmek üzere, ülkemizden başlayarak tüm çevreye yayılan doğru anlayışları yerleştirme çabası verecektir. Bu süreç içerisinde her üye, öncelikli olarak kendi işlerini en güzel şekilde yapacak, sonra da insanımıza refah huzur ve zenginlik getirecek çalışmalara katkı verecektir. Önce Nitelik ile ifadesini bulan Üstün Ahlak ASRİAD bünyesinde gerek kişiler, gerek kurumsal anlamda aranacak ilk nitelik olacaktır. 
 
ASRİAD, olabildiğince nitelikli, derinlikli ve kapsamlı işler yapma azminin adresidir.
 
Hiç şüphesiz ekonomi ile ilgili bir uğraşın içinde olmak sekülerleşmek demek değildir. Hem dünyevi işleri gereği gibi yapmak hem de manevi değerlerin yaşatılmasına özen göstermek bir arada yürütülebilir. ASRİAD bu örneklik için çaba harcamaktadır.
 
Günümüzün ekonomik gerçekliğini yakalamak esastır. AR-GE, ÜR-GE, inovasyon, patent, faydalı model ve dijital ekonominin getirdiği tüm yenilikler ASRİAD için öncelikli konulardır.
 
Türkiye zemini gelişim için, vizyoner olmak için son derece müsaittir. ASRİAD mensuplarından beklenen, sadece bu iddianın sahibi olma konusunda niyetli, gayretli ve bilinçli olmaktır.
 
İslam Coğrafyası, eninde sonunda kendi inanç sistemine göre bir hayat düzenini talep edecek ve hayatına taşıyacaktır. Bu ulvi amacın gerçekleşmesi için bugünden sorumluluk hissetmek ve bu süreçte göreve gönüllü olarak katılmak çok kıymetli bir tercih anlamına gelmektedir. Onun için bu çalışma önemlidir ve kendi başına kıymetlidir. İnançla bu yapının bir parçası olmak hem bugün hem de gelecek zamanlarda ki görevi yerine getirme huzurunun başlangıç noktası olacaktır.
 
ASRİAD, ASRIN İŞADAMLARI DERNEĞİ, yukarıdaki tasavvur ve duruşuna uygun olarak 81 ilden kurucu ile kurulmuş, yurt çapında teşkilatlanmaya başlamıştır. Halen 30’a yakın ilde teşkilatlanmasını tamamlamış, yenilerini kurmaya devam etmektedir. Ayrıca Avrupa Birliği Ülkelerini kapsayacak Almanya Merkezli bir temsilcilikte kurulmaktadır. Yurt çapında tüm il ve ilçelerde ASRİAD Teşkilatlanması hedeflenmiştir. Ayrıca büyük şehirlerde OSB ve sektörler içinde yapılanmalar düşünülmektedir. Tüm bu gayretlere ek olarak ASRİAD Gençlik Yapısını da oluşturmaktadır. Bu yapı üniversitelerde de temsilcilikler oluşturacaktır. Avrupa dışında diğer çevre ülkelerde de teşkilatlanmayı hedeflemektedir.  
 
Kısaca ASRİAD, ÖNCE NİTELİK sloganı ile Nitelikli Toplumu hedeflemektedir.
 
Aziz ve Büyük Milletim.
 
Müspet gayretler destek olunarak büyür. 2500 yıl önce dünyanın diğer ucunda Konfüçyüs ne demişti. “Karanlığa küfredeceğine bir mum yak.” Ülkemiz, Ümmet-i Muhammed karanlığa doğru yuvarlanıyor adeta. İç kavgalarla tüketiliyor. Her türlü taassup düşünce ufkumuzu kapatıyor. N. Fazıl Merhum çöküşü ne ile başlatmıştı hatırlayın. “Ham yobaz, kaba softa!” ile.. Biz içimizdeki taassup ve ihaneti yenmeliyiz. Ülkemize çekilen döviz operasyonunun asıl aktörleri maalesef bizim işadamlarımızın büyük kısmıdır. Bu tarz alet olmaların önüne bilgi, şuur, sadakat ve en önemlisi de tasarruf, üretim ve ihracatla geçilir. 
Mücahid ve Münevver Halkım…
 
1000 yıldır, Medeniyet Coğrafyamızı korudun ve geliştirdin. Ardına kubbeler serpen ordunla üç kıtada adalet dağıttın. Zulme karşı durdun. Şimdi devir, bilgi, teknoloji, üretim ve ekonomik büyüme devridir. Bunu yapmak için sabır, çalışkanlık, tasarruf, üretim, yardımlaşma, ihracat ve ticaret dönemidir. Bunu da Gülümüz (SAV)’in talebeleri gibi ahlaklı ve örnek yaparsak dünyaya en doğru mesajı vermenin yanında, Batı Emperyalizmine de, Yahudi Siyonizm’ine de karşı durabiliriz. 
 
ASRİAD, Asrın İşadamları Derneği, tasavvur ve duruşu ile örnek ve öncü bir kuruluştur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Mert Arşivi