Ömer Üründül

Ömer Üründül

İste, savaş, kazan...

İste, savaş, kazan...

Günümüzde futbol bir takım oyunu. Saha içi sıkıntıların olsa da iyi motive olmak, kazanmayı istemek, disiplin içinde, 11 kişi mücadele etmek, yardımlaşmak zoru başarmak için önemli faktörler.
Sezon başından beri kadro sıkıntısı olan, belli bir düzen oturtamayan ve kötü bir grafik çizen Fenerbahçe çok isteyerek, mücadele edip savaşarak derbiyi kazandı. Hem de 3 gün önce Benfica deplasmanında kazanan Galatasaray karşısında. Ve de maça yenik başlamasına rağmen.
Ayağı kırıldıktan sonra fizik olarak tam hazır olmamasına ve ciddi maç eksikliğine rağmen ilk 11'de sahaya çıkan Deivid'in 90 dakika sahada kalması ve son dakikalarda mükemmel bir gol atması çok önemli. Deivid, adam eksiltme özelliği ve içe kat ederek olumlu top kullanmasıyla organizasyona katkı sağladı ve sezon başından beri tıkanan sağ kulvarı açtı. Gökhan Gönül'e hayat verdi.
Selçuk tartışmasız sahanın yıldızıydı. 90 dakika topun olduğu her yerde vardı. Müthiş mücadele etti, topları da iyi kullandı. Beraberlik golüyle takımı ateşledi. Josico çok görünmese de Selçuk'un yanında iyi yer parselleyip ikili mücadelelerdeki başarısıyla katkı sağladı.

DANİEL GÜİZA FIRSATI KAÇIRDI
Defans oyuncularının başarısı için orta saha çok önemli. İleri uç ve orta saha yüksek tempoyla mücadele edip, orta saha defans bütünleşmesi sürekli sağlanıp alan daraltılınca Edu ve Lugano da çok başarılı oldular. Aragones için maç öncesi çok sıkıntıları vardı. Kazım cezalı olunca mecburen risk alıp Deivid'e şans verdi. Ayrıca maç içinde de beklenmeyen sorunlar çıktı. Başına darbe alan Semih'te sıkıntı baş gösterdi. Yorgun Galatasaray'ın bütün riskleri alarak kendi alanında büyük boşluk bırakması ve disiplinden kopması tam Güiza'nın istediği ortamdı. O da sakatlanıp çıktı. Deivid'e ilaveten yine tam hazır olmayan Emre ve Vederson görev yaptılar. Bütün bu handikaplara rağmen Fenerbahçe'nin farka gitmesi takdir edilmeli.
Alex'in çok önemli yeteneklerini hep takdir ediyorum ama futbol takım oyunu. Büyük takımlar hiçbir zaman yetenekli bir oyuncuya endekslenemez. Geçen seneden daha diri ve çok daha iyi oynayan Alex'le sezon başından beri sayısız maç kaybedildi. Ama Alex'siz kadro İngiltere'de Arsenal'den puan aldı, Galatasaray'ı 4 golle yendi. İki gol de duran toptan oldu. Demek ki; Alex'siz de oluyormuş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi