CHP'li belediyeden tepki çeken klip!

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi, İmam Hatip okullarına yönelik düşmanlığını imam hatipli öğrenciler ile aynı binayı paylaşan bir öğrencinin ağzından hazırladığı kliple gösterdi.

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nin televizyonu, İmam Hatip okullarına yönelik 'ayrımcı ve kışkırtıcı' bir klibe imza attı.

İlçenin Yakuplu bölgesinde devam eden okul sıkıntısı bir öğrencinin gözünden anlatıldığı klip, belediyenin sitesi ve video paylaşım sitesi Yotube'da yayınlanan video klipte çarpıtma ifadelerle imam hatipli öğrencilerin hedef alınması dikkatlerden kaçmadı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin televizyonu, 16 Ekim’de temelini attığı Cevat Güleç Ortaokulu'nun reklamını yapmak için Yakuplu'da okuyan 7'inci sınıf öğrencisi Vanlı Zeynep A.'yı kullandı. 

'YARAMAZ İMAM HATİPLİLER!' TAHRİKİ

"Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Zeynep hayalindeki okulu anlatıyor" diye verilen videoda Zeynep A., aynı binada iki okulun öğrencilerinin eğitim görmesine yönelik eleştirilerini sıralandı.

İmam Hatip öğrencilerini okulun eşyalarına zarar veren, yaramazlık yapan öğrenciler olarak lanse edilen görüntülerde, düşmanca ve tahrik edici ifadeler kullanıldı. Video klip öğrenciler ve velileri tarafından tepkiyle karşılandı.

'DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK' DEYİMİNDEKİ GİBİ

2006 yılında Beylikdüzü Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Orta Okulu olarak açılan binaya 2014-2015 yılında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu taşınmasına rağmen okula sanki imam hatip okulu öğrencileri sonradan binaya taşınmış gibi sunum yapıldı.

aa3-001.jpg

Video klipte ayrıca, Beylikdüzü Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri sabahçı olarak Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri öğleden sonra eğitim görmesine rağmen iki öğrenci grubu aynı anda eğitim öğretim görüyormuş algısı oluşturuldu.

OLMAYAN 'YEMEKHANEDE DERS YAPIYORUZ' YALANI

Okulda yemekhane olmamasına rağmen görüntülerde Zeynep A.'nın "zaman zaman derslerini yemekhanede yapmak zorunda kaldığını" açıklaması da tepki çeken konulardan bir diğeriydi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar