Filistin nasıl kurtulur?

Filistin nasıl kurtulur?

Aslında bu sorudan önce gerçekten birileri Filistin'in kurtulmasını istiyor mu önce ona bakmak lazım.

Dün Çağlayan Meydanı'nda toplanan yüzbinler direnişe selam verirken, İsrail'i lanetlerken aklımda sürekli bu soru vardı.

Filistin'in kurlumasını kimler istiyor?

Dünyadaki geniş halk kitlelerinin sokaklara dökülmesi, katliamın müssebbiplerinin posterlerinin, İsrail Bayraklarının yakılması, Yahudi mallarının ve onların destekçilerine ait malların boykot edilmesi çağrıları, yardım kuruluşlarının ve hayırseverlerin çırpınışları...

Hepsi bir yana, bunca çabaya rağmen somut olarak hangi adım atılıyor?
Bir düşünün, yarına kaçıncı şehid olmuş haberine bakmak için uyanacağız. Kimimiz televizyonu, kimimiz interneti açacağız, olmayan da bayiye gidip bir gazete alacak ve...

Ve işte en büyük ikilem burada başlıyor.

Bir kesim var ki, onlar halk tarafından seçilmiş HAMAS'ı dünyaya terörist diye yutturabilmek için kıyasıya bir mücadele içinde. Bir kesim de, inadına şahadet diyor...

İşte Müslüman'ı hem kafirden hem de münafıklardan ayıran ince çizgi burada. Ya Müslümansınızdır, ya da değil. İkisinin ortası olmaz. Müslümanın ılımlısı, radikali, softu, köylüsü, kentlisi, burjuvası, kapitalisti, solcusu, sağcısı olmaz.
Müslüman'ın tek bir adı vardır; Müslüman.

Bunca baskıya, bunca kirliliğe rağmen, bunca yalan yanlış haberlere ve hatta haber bombardımanına rağmen Müslümanlar meydanlara dökülüyor ve haykırıyor: Kahrolsun İsrail.

Zira biliyor ki Allah'ın Kahhar sıfatı var ve mutlaka onun vaadi bu sıfat üzre gerçekleşecektir.

Meydanlar böyle haykırıyor.

Dün mitingdeki konuşmaları dinlerken, 'Biz buraya ellerimizde taşlarla gelmedik, biz yüreğimize geldik, onlara taş atamıyoruz, yüreğimizi atıyoruz' diye bir cümle dikkatimi çekti. Evet, gerçek inananlar oraya ulaşamıyorsa yüreklerini atıyor.

"Her şeye rağmen Filistin nasıl kurtulur?" sorusu ise aklımı öylekurcaladı ki...
Maillerimi okurken gözüme inanılmaz bir ileti takıldı...

Sanki biri bu soruyu tüm gün kendime sorduğumu öğrendi de, bana cevaplarını yollamıştı.

İlk başta ileti, bir anket duyurusu gibiydi. Hemen iletiyi açtım ve bakın karşıma ne çıktı...

muhammediler.com isimli internet sitesinde "Filistin'in İsrail'in zulmünden kurtulacağını hepimiz ümid ediyoruz. Bunun nasıl olacağı hakkındaki tahminleriniz nelerdir?" sorusuna verilen cevapları aynen aktarıyorum:

-Hamas beklenmedik bir hamle yaparak galip gelir

-İran İsrail'e saldırıp Filistin'i kurtarır

-Türk ordusu İsrail'e girip Filistin'i kurtarır

-Arap devletler birleşerek İsrail'i tarumar ederler

-Rusya ve Çin önderliğindeki sol blok harekete geçer ve Filistin kurtulur

-Lübnan'daki Hizbullah İsrail'e girer Filistin'i kurtarır

-Afgan mücahitler kudüs'e vasıl olup Filistin'i kurtarır

-Dünya'nın her yanındaki mücahitler bir kişinin bayrağı altında birleşir, Filistin kurtulur

-Cenabı Hak İsrail'e umulmadık bir bela verir

-BM İsrail'e müdahale eder

-Bu zulüm bitmez, kıyamet kopar

Eğer Müslümanlar, başlarını ellerinin arasına alıp derin bir düşünceye dalmazlarsa, bir an önce Filistin için bir şey yapmazlarsa, bir an önce net çizgilerle taraflarını belli etmezlerse, bütün bu seçenekleri bir kenara bırakın, geriye iki seçenek kalır. Ya ALlah'ın İsrail'e bir bela göndermesini bekleyeceğiz, ya da kıyamede kadar bu zulüm sürer. Bunun hesabı da o büyük hesap gününde her Müslüman'dan tek tek sorulur.

Müslümanlar dünyaya bukadar mı bağlandı ki, tanklara, uçaklara, helikopterlere rağmen, insansız katil uçaklara, teknolojik silahlara rağmen taşlara karşı hiç bir varlık sergileyemeyen bu düşmana karşı kılları kıpırdamıyor?

Devlet olmak dünyaya kazık çakmak mıdır?

İnsanlara bu dünyada cenneti mi verecekler? Öyleyse Rabbimin cenneti ve cehennemi kimin için?

Madem bütün mutluluklar, barış ve huzur bu dünyada, biz neyin mücadelesini veriyoruz, bu Yahudi soyu neyin intikamını alıyor, bir avuç müslüman neyin mücadelesini veriyor?

Madem bütün çabalar cihan barışı için, 2 milyarlık İslam alemi, 3 milyarlık Hıristiyan, Yahudi ve diğer dinlere mensup alem neden bir kaşık suda boğamıyor bu dünyanın başına bela olmuş keneyi?

Müslümanım deyip televizyon ekranlarında HAMAS'ı terörist ilan edebilen zihniyet, içinde hangi dinin kalıntılarını besliyor?

Bu tezatı kim açıklayabilir? Demek ki herkesin bir amacı var? Herkes kendi yolunu çizmiş gidiyor...

Şimdi "Filistin nasıl kurtulur?" sorusuna daha net cevap verebiliriz aslında...

Hep beraber düşünelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi