Rahim Er

Rahim Er

Filistin’de Türk ordusuna ihtiyaç var

Filistin’de Türk ordusuna ihtiyaç var

Şimdi tekrarlayacağımız cümleyi ilk yazdığımızda 28 Şubat sürecinde olduğumuzdan yadırganmıştı. Şunu diyorduk: Türk Silahlı Kuvvetleri, sadece Türkiye’nin değil İslam Dünyasının da koruyucusudur. İfrat hareketlerin yaşandığı o günlerde böyle bir fikri dile getirmek kolay değildi.
Zamanın bizi doğruladığı kanaatindeyiz.
Türk askeri, Kosova, Bosna, Afganistan ve Lübnan’da Türk bayrağını liyakatle dalgalandırıyor. Buralarda en sevilen BM gücü. Halkla haşır neşir. Diğer devlet askerleri sokağa çıkmaktan çekinirken Mehmetçik, evindeki kadar rahat.
Anadolu’nun kıta sahanlığı Filistin’de dünya tarihinin en korkunç vahşeti işlenmekte. Neron, Hitler, Stalin, Miloseviç arkada kaldı. Bu bir halkı imha planıdır. Ekranlarda yalnızca bir kısmı görülen imhanın mutlaka durdurulması lazım.
Onu durduracak olan ABD Fakat Amerika’nın yüz karası Bush benzer kötülükleri Irak’ta işlediği için İsrail’in yaptıklarına arka çıkıyor.
Bu durumda dünya kamuoyunda kendiliğinden şöyle bir ortak kanaat oluştu.
“Türk Ordusu, BM Barış gücü sıfatıyla Filistin’e gitmelidir.”
Genel sekreter Banki Moon bu maksatla Ankara’da. İnsan, bu neticeyi görünce Lübnan’a asker gitmesin diyen kısır ufuklu aydınlarımızı hatırlamadan edemiyor. Eğer, Türk askeri Irak’ta olsaydı o topraklar mahvolmazdı. ABD Irak’tan çekilirken TSK’nın şu veya bu şekilde bu ülkede denge unsuru olma ihtimali yüksektir. Kıbrıs’ı hatırlamalı. Bakmayın, Rum şamatasına. TSK’nın varlığı Akdeniz’i huzur denizi yapmıştır.
Bu sebeple hiç vakit kaybetmeden Gazze başta olmak üzere Filistin’e maksada yetecek miktarda Türk askeri gönderilmelidir. İtibarımızı çok yükseltecektir. Yahudiler de buna muhalefet edemez. İsrail Türkiye ile iyi geçinmeye mecbur. Saldırıyı bahane ediyorlar. O zaman her iki taraf da duracaktır.
Bölgede Amerika İsrail’le, İran Hizbullah’la, Suriye Hamas’la var. Türkiye de var olmalı. Bizim avantajımız farklı. Türkiye, Filistin halkıyla var, millet bizimle. Filistinli aynı zamanda Türkiyelidir. Filistinlilere çifte vatandaşlık hakkı tanımalıyız.
Türk Hariciyesi, TSK, TİKA, STK, Kızılay, THY, Türk iş adamı.
Ve Türk hükümeti.
Ve Türk devleti olarak bu bölge bizden sorulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi