Rahim Er

Rahim Er

İsrail’le askerî anlaşmalar askıya alınmalı

İsrail’le askerî anlaşmalar askıya alınmalı

İsrail’in Filistin katliamı zamanlaması itibariyle son derecede dikkat çekicidir. Dünya, ekonomik kriz şaşkınlığını yaşarken başladı. Aynı kriz, daha düşük şiddette olsa da Türkiye’yi de sarsmaktadır. Diğer taraftan Türkiye’de dikkatler mahalli seçimlere odaklanmıştır.
Fakat demek istediğimiz bu değil.
Dünyada ve Türkiye’de ekonomik sıkıntıların varlığı doğru.
Seçim sath-ı mailine girdiğimiz de doğru.
Asıl zamanlama ise daha farklı.
Türkiye, birdenbire 180 yıl gerilere gittiği söylenen bir Ergenekon zelzelesine tutulmuştur. Bunun ne olduğu, nereye varacağı, nasıl biteceği, ne kadar anlaşılacağı, kimlerin masum, kimlerin mahkum olacağını zaman gösterecek.
Burası tamam.
Yargı süreci de tamam.
Anti komünizan halk direnişi tarafı, kokuşmuşluk, darbe hazırlıkları hepsi tamam. Ama bir şey var ki o muamma.
Tuncay Güney diye biri çıkmış, konuşuyor. Rasputin benzeri bu adam kimdir? Bu bilgileri, ne zaman ve nasıl elde etmiştir? Neden çuval çuval evrak toplamıştır. Gazeteci ise Veli Küçük’le yedi yıl boyunca ne alıp vermiştir?
Kanada’da yaşayıp burayı karıştırabilmektedir
Ortaya şu sonuç çıkıyor. Bir Yahudi hahamı, yahut bu maskedeki biri Türkiye’yi kargaşaya düşürürken serbest kalan İsrail, Filistin’i bitirmekte. Ergenekon yoktur demiyoruz. Böyle birinin dediklerine dayanarak göz altılar yapılmakta intibaının yanlışlığına dikkat çekmekteyiz. Ortada kimin hesabına çalıştığı meçhul, belki de malum bir adam Ankara’nın dikkatlerini dağıtmakta.
Dünya ekonomik krizinin çıkması da düşündürücü. Kriz durduk yere Amerika’da başladı. Amerika’da sermaye kimin elinde? Yahudilerin.
Bir komplo teorisi? Yarınların bizi doğrulamayacağını kimse iddia edemez. Planlı, programlı, uzun vadeli kanlı bir operasyon var. Bu mezalimi işleyen İsrail, mademki Türk milletini hiçe saymakta, mademki dünyadaki tepkileri yok farz etmekte. Öyleyse anlayacağı dilden karşılık vermeli. Türkiye ile İsrail arasındaki iki milyar dolarlık askerî anlaşmalar askıya alınmalıdır.
Bu askı süreci ateşkes lafıyla bitmemeli. Yaktığı-yıktığı yerleri onarıncaya, Filistin devletine tazminat verinceye, Türkiye’den özür dileyinceye kadar sürmeli.
Bunları yapmazsa anlaşmalar iptal edilmelidir.
Aksi halde vebali Ankara da taşır.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi