Resul Tosun

Resul Tosun

"Erdoğan'dan Peres'e Osmanlı tokadı"

"Erdoğan'dan Peres'e Osmanlı tokadı"

Bu ifade İslamon line web sitesinin manşetiydi. Dünkü Vakit ve Yeni Şafak gazetelerinin manşeti de hemen hemen aynıydı. İlginçtir sürekli başbakan aleyhine yayın yapan Tercüman gazetesinin manşeti de, "Davos'ta tarihi Türk şamarı" şeklindeydi. Başbakana şiddetli muhalefetiyle bilinen Yeniçağ gazetesi de dün "Helal sana" diye manşet atmıştı. AK Parti'nin en ciddi muhalefeti SP'nin Genel Başkanı da başbakanın arkasında olduğunu açıkladı.

Fanatikleri değerlendirmeye gerek görmüyorum. Muhalifiyle muvafıkıyla başbakanın bu insani ve milli duruşuna herkes destek verdi. Bu destek siyasi bir destek olmanın ötesinde vicdani ve milli bir duruşa verilen milli bir destek oldu.

Çünkü Tayyip bey orada devletimizin bir başbakanı olarak oturuyordu.

Birinci turda yaptığı konuşma Filistin sorununu özellikle de Gazze dramını objektif olarak ortaya koydu ve Türkiye'nin misyonunu açıkladı. Ne HAMAS'ın avukatlığını yaptı ne de olayın bir tarafı gibi konuştu. Gazze'deki fotoğrafı çekti.

Ama Peres sorumlu bir cumhurbaşkanı gibi değil sıradan bir İsrail propagandisti gibi hareket etti. Ayrıca sesiyle beden diliyle ve kullandığı süre ile ve de zaman zaman başbakana dönerek yaptığı tonlama ile büyük bir saygısızlık sergiledi. Bu saygısızlık Tayyip beyin şahsına değil onun şahsında devletimize ve milletimize karşı yapılmış bir saygısızlıktı. Bu saygısızlığa cevap vermek için zorla söz alan başbakanın sözünü kesme çabaları ve moteratörün eliyle başbakanın omuzuna dokunarak yaptığı terbiyesizlik bardağı taşıran son damla oldu. Ve Tayyip bey gerekeni yaptı. Eğer orada kalıp sessiz bir tavır sergileseydi ben dahil herkes onu sessizliği için eleştirecektik.

Tayyip bey bu ülkenin başbakanı olarak koyduğu tavır ile gerekeni yapmış ve onurlu bir duruş sergilemiştir.

Karşılaştığı saygısızlık ve terbiyesizlik üzerine koyduğu tavır tarihe geçecek bir tavır olmuştur.

60 yıl önce türlü entrikalarla kurulan ve yerli halkı toprağından sürerek sürekli işgal yöntemiyle genişleme politikası güden 6 milyonluk İsrail devletinin cumhurbaşkanı dünyaya bin yıl boyunca adalet dağıtmış bir milletin başbakanına karşı saygısızlık edecek başbakan da sessiz kalacak öyle mi?

Kalmadı. Helal olsun. Sadece o tavrıyla Peres'i ezdi geçti. Konuşmasında yaşlı bir aslan gibi kükreyen Peres, Tayyib beyin o tarihi tavrından sonra küçüldü kayboldu gitti.

Başbakanın tavrı, bağımsız politika sergileyen cesur bir başbakan tavrıydı.

Amerika veya İsrail eksenli politika izliyor iddialarına karşı verilmiş anlamlı bir cevaptı.

Efendim tamam ama üslup yanlıştı diyenler var.

Hangi üslup?

İsrail hangi üsluptan anlamıştır?

Bırakınız üslubu BM kararlarından hangisini uygulamıştır? BM Güvenlik konseyinin son kararından sonra takındığı tavır hangi üsluba sığmaktadır? O karara rağmen masumları öldürmeye devam eden İsrail'in hangi üslubu mantıklıdır?

Üç hafta boyunca dünyanın gözü önünde Gazze'yi bombalayan İsrail yönetiminin zulmünü bir kenara bırakıp Tayyip beyin çıkışlarını eleştirenler acaba kimin avukatlığını yapıyorlar?

Hele CHP sözcülerinin İsrail'in zulmünü görmezden gelerek sürekli HAMAS'ın terör örgütü olduğunu iddia etmeleri ne kadar tutarsız bir tavırdır? CHP, sürekli kuvay-ı milliyenin devamı olduğunu söylemiyor mu? Kuvay-ı milliye silahlı bir örgüt değil miydi? İşgale karşı silahlı direniş sergilemedi mi? Kuvay-ı milliye de bir terör örgütü müydü?

İsrail işgalci bir devlettir ve işgalini hala sürdürmektedir. 27 Aralık 2008 günü başlayıp 22 gün devam eden saldırılarla İsrail bir insanlık suçu işlemiştir. İsrailli yetkililer savaş suçuyla yargılanacak büyük bir suç işlemiştir. Maaelesef bu suçu batı görmezden gelmekte İslam dünyası yönetimleri de sessizliğini sürdürmektedir.

Bu insanlık dramına karşı ciddi tavır koyan tek ülke Türkiye'dir. En ciddi tavrı koyan tek devlet adamı da TC Başbakanı olmuştur. Bu tavrını Davos'ta sürdürmüş, bundan sonra sürdüreceğini de alenen ilan etmiştir.

Evet bu tavrıyla dünya 11 şiddetinde bir depremle sarsılmıştır! Bu deprem yıkıcı bir deprem olmayıp herkesin aklını başına devşirmesine sebep olacak bir depremdir!

TC devletine ve devlet adamlarına karşı herkes nasıl tavır alacağını nasıl konuşacağını bundan sonra daha iyi hesap etmelidir.

Başımızı öne eğdirmedin, helal olsun sana Tayyip Erdoğan. Allah yardımcın olsun.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resul Tosun Arşivi