İslâmsız hayata hayat denmez

İslâmsız hayata hayat denmez

Hayatımızda bizim için çok önemli olan şeylerin bulunup istifademize sunulması binlerce yıl almıştır. Biz ise hazır bulduğumuzdan hiç dikkatimizi çekmez.

Tekerin olmadığını düşünmek bile bize dehşet verir. Her türlü hesabımızı yaptığımız rakamlardan "sıfır" en eski kaynak olarak H. 260/M.874 tarihli bir Arap vesikasında görülmüş. (J.Ruska, sıfır maddesi, İslâm Ansklp, Milli Eğtm, Bak, Yay)

Ya sıfır olmasaydı ticaretimizin, sanayimizin, coğrafyamızın, tarihimizin hesabını nasıl yapardık?

Medeniyet alanında göz kamaştıran Pers imparatorluğu, kaşaneler, saraylar, geniş yollar, yüksek anıtlar, çok kaliteli şiirler, ipek halılar, ince işlenmiş minyatürler yaparken evlilikte kimlerle evlenilemeyeceğini bulamamış ve İran, İslâm'ın hakimiyeti altına girinceye kadar kişi annesiyle, kızıyla, kardeşiyle evlenebiliyormuş.

İslâm'la şereflenenler derhal, Kur'an'ın buyruğu altına girmiş ve eski yanlışlarını terk etmişler.

Kur'an-ı Kerim'i okurken bizler Müslümanlar olarak şu ayet pek dikkatimizi çekmez ama bu ayet kıyamete kadar gelecek insanlara doğruyu göstermeye devam edecektir.

"Babalarınızın nikahladığı kadınlarla evlenmeyin. Geçmişte olanlar hariç. Çünkü bu fuhuştur ve kötü bir yoldur. (Nisa 22)

"Size, anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, oğlan kardeşinizin kızları, kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz ile süt kardeşleriniz, hanımlarınızın anneleri, gerdeğe girdiğiniz kadınlardan olan ve evinizde bulunan üvey kızlarınız, eğer gerdeğe girmemişseniz o üvey kızlarla evlenmenizde bir günah yoktur. Kendi sulbünüzden olan oğulların hanımları ve iki kız kardeşi bir nikahta birleştirmeniz size haram kılındı. Geçmişte olanlar hariç. Şüphesiz Allah günahları örtendir, esirgeyendir. (Nisa 23)

Türk milleti olarak bu ayetleri biz iliklerimize kadar yaşadığımız için dikkatimizi çekmez. Ama dinden, İslâm'dan hiçbir haberi olmayan bir topluluk düşünün. Bu topluluk neye göre evlilik konusunu düzenleyecek?

"Günümüzde böyle bir topluluk yok" demeyin. İnsanları dinden ve dini çağrıştıran her şeyden uzak tutmak için özel gayret gösteren ve Ad kavminin, Lut kavminin pisliklerini yeniden hortlatmak isteyen insanlar var ve kıyamete kadar da var olmaya devam edecekler.

Teknolojinin zirvesine doğru tırmanan insanlar, cinsel ilişkilerinin doğrusunu bulamayacak kadar sapık ilişkileri kanunlaştırma tarafına da gittiler ve bu yaptıklarından biraz yüzleri kızarıyor ki bizim gibi Müslüman ülkelere de baskı yaparak ahklâksız ilişkilerin kanunla korunmasını ve ahlâklıların cezalandırılmasını istiyorlar

Geceyle gündüzün, iyiyle kötünün mücadelesi gibi bu mücadele de devam edecek.

Herkes yaptığının karşılığını bulacak.

Günümüzde her kafadan seslerin çıktığı bir zamanda ve her ses sahibinin de "En doğrusunu ben söylüyorum" dediği bir zamanda bizim yapacağımız, bütün kafaları yaratan, onlara akıl ve dil veren Allah'ın indirdiği kitabına bakarak orada açık seçik, tevile açık kapı bırakmadan ifade ettiği doğrulara sımsıkı sarılmak ve o doğrular karşısında direnen binlerce yanlışa meyletmeden yolumuza devam ederek iki dünyamızı da güzelleştirmektir.

Ne olur, her gün Kur'an'dan birkaç ayet okuyalım ve anladıklarımızı o gün çevremizdeki insanlara uygun bir dille anlatalım.

İsterseniz bu ayetlerin manasını bir de benim telifim olan ŞİFA TEFSİRİ'nden bir okuyuverin.

İsteme telefonu (0212) 511 10 85 Cantaş Yayınevi

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi