Resul Tosun

Resul Tosun

Tebrikler Yazıcıoğlu!

Tebrikler Yazıcıoğlu!

Seçimler yaklaşınca, kimi partiler değişik açılımlar sergilemeye başladılar.

Bunların en ilgi çekeni CHP'nin açılımlarıydı. CHP siyasi hayatı boyunca mücadele ettiği ve millete neredeyse göz açtırmadığı konularda ezberleri bozan bir yaklaşım içine girdi.

Önce başörtülü ve çarşaflıları törenlerle partisine kattı. Sonra her mahalleye Kuran Kursu söylemiyle gündeme geldi. Daha sonra bazı tarikat mensuplarına rozet takarak hiçbir partinin cesaret edemeyeceği bir çıkış yaptı.

Oysa CHP başörtüsüne sahip çıkanlara, Kuran Kurslarına destek olanlara, tarikatlarla teması bulunanlara, cumhuriyetin kazanılmalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle hep karşı çıktı. Yasalar, yönetmelikler iptal ettirdi.

Şimdi aynı CHP yanlış yaptığını itiraf ederek, hatta genel başkanının ağzıyla tek parti dönemindeki kılık kıyafet baskısını tenkit ederek yüz seksen derecelik bir dönüş yaptı.

CHP'nin bu dönüşü ya da açılımını ben memleket menfaatine bir açılım olarak değerlendirdim. Kimi sanal sorunların çözülmesine ve toplumsal barışa katkıda bulunacağına inandığım için destek verdim hala da veriyorum.

Fakat bu açılımların oy avcılığı için mi, yoksa gerçekten halkla bütünleşmek adına samimiyetle mi yapıldığı konusunda herkesin endişesi var.

Benim de var.

Şimdi hepimizin endişelerini giderecek bir kapı açıldı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "din eğitiminin önündeki yasaklayıcı engellerin ortadan kaldırılması" amacıyla 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığı'na bir kanun teklifi sundu.

1999 MHP-ANAP-DSP hükümeti tarafından yasalaştırılan bir madde ile hafızlık öğretimi ve Kur'an mealini öğrenmek için ilköğretimi bitirme, Kur'an ve dini bilgiler öğretimi ilköğretimin beşinci sınıfını yani en az 12 yaşını bitirme şartına bağlanmıştı.

Yazıcıoğlu, dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan bu arkaik yasayı değiştirmek üzere TBMM'ye bir teklif sundu. Tek maddelik teklif şöyle:

"22.06.1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşu ve Görevleri Hakkındaki kanunun Ek 3 üncü maddesinin (Ek: 22.07.1999–4415/1 md.);1 inci fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenler için, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca küçük yaştaki çocuklar için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır."

Bu teklif ile Yazıcıoğlu, hem CHP'yi ciddi bir samimiyet sınavına tabi tutmuş oldu, hem MHP'ye hatasını telafi edecek bir imkan vermiş oldu, hem de AK Parti'yi rahatlatacak bir kapı açmış oldu.

Bir maddelik bu teklif haftaya hemen komisyonda görüşülüp meclise indirilebilir ve Şubat ayı çıkmadan yasalaşabilir. CHP de bu kanunu destekleyerek samimiyet sınavından geçmiş olur.

Artık bundan sonra top, AK Parti'de, MHP'de ve CHP'de!

Bu teklifi vererek ülkenin büyük bir ayıptan kurtulmasının önünü açan Yazıcıoğlu'nu tebrik ediyorum.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resul Tosun Arşivi