Mollaların suçu çok büyük

Mollaların suçu çok büyük

Eskiden yeniden

Uzaktan bakıp da hayalinde kendine göre senaryo yazanların oraya varınca bambaşka oyun ortaya koymalarıdır bu.

Mücahit ağabeyinin konferansına şehir içi otobüs parası bile olmadığı için evden erken çıkıp yaya gelen mücahitlerimiz, şimdilerde beşyıldızlı otelin restorantına son model otomobille geliyorlar.

Eskilerde (derken on yıl öncesinde) evine davet ettiği mahalle camii hocasına kendi hanımının yüzünü göstermemek için çay servisini kapının arkasında hanımından alıp içeriye girenlerimiz, şimdilerde yabancı misyon şefleriyle yanak yanağa öpüşmelerinde sakınca görmüyorlar veya ülke çıkarları için her şeyi yaparız mantığı yürüterek yanlışlarını devam ettiriyorlar.

"Hocam, başörtüsü ve manto tesettür yerine geçmez değil mi?" diyerek yönlendirici sorular soranlar bu günlerde Hadise'nin kıyafetine imza atıyorlar.

Kendilerini sonuncu sınıfa kasıtlı kaydedildiklerini iddia ederlerken, kaydedenlere yakınlaşarak ikinci sınıfa uçurulunca eski sınıf arkadaşlarını tanıyamayanlar, yeni arkadaşlarıyla evrensel düşler kurarak kazanmanın önündeki domuzu da, faizi de, zinayı da kaldırıp her şey meşrudur ortamı oluşturarak yanlışın şeklini değiştiriyorlar.

Sakalı göbeğine kadar varan, kirli paltolu insanların ellerini öpmeyi din iman zannederlerken her şeyi ahlâk üstü düşünmeye başladılar ve kılık kıyafet işlerini Gaylara vermeye başlayarak eski yanlışa devam ettiler.

Bir zamanlar, kadın yüzünün açılmasına izin vermeyenler, bu günlerde toplantılara hanımının başını açarak gidiyorlar.

Açmayan hanımı da ya boşuyorlar veya vitrinlik ve heveslik olarak birini buluyorlar.

Meydan mitinglerinde, özel sohbetlerde konuşurlarken eskiden yapılan konuşmalarda en çok geçen isimler, Allah celle celalüh diyor ki, Muhammed sallallahü aleyhi ve selem buyurmuş ki, diye devam ederken şimdilerde "Atatürk diyor ki..." diye devam ediyorlar.

Eskiden "Büyük şeytan" denilen bu günlerde "En büyük müttefik" oldu.

Eskiden Filistin direnişi için şiirler yazılırdı, elden geldiğince en bilinmez yollardan yardım gönderilirdi.

Bu günlerde ise toplanan yardımlar, İsrail desteğinde olan el-Fetih'e veriliyor ve direnen Hamas'ın direncinin kırılması için siyasi, ekonomik her türlü baskı uygulanıyor.

Eğer Hamas, bu oyuna gelirse ilk seçimde Hamas'ın işini bitirecekler ve İsrail'in işgalinin önünü açacaklar.

Aynı zamanda yıllardır Amerika'nın baş ağrısı olan Mollaları devreden çıkaracaklar.

Mollaların suçu çok büyük.

Mollalar, her yerde, her zaman hazır ve nazır olan Amerika'nın Tahran Büyükelçiliği'ni 444 gün rehin tutmuşlar, o günlerde Amerika'yı dünyaya rezil etmişler ve hiçbir şey yapamayacağını ortaya koymuşlardı.

O olaydan sonradır ki, nüfusu küçücük olan devlet başkanları bile Amerika'ya posta koyar hale gelmişti.

Şimdilerde o acının intikamını Türkiye aracılığıyla Haziranda almaya çalışıyorlar.

Ama başarılı olacaklarını sanmıyorum.

Çünkü dünya genelinde Müslümanlar, başarılı olanların Ebu Cehil gibi parlamento üyesi ve yeraltı dünyasının babası olanların değil, Bilali Habeşilerin, Ebu Zerlerin, Ebu Bekirlerin, Ömerlerin, Alilerin, Osmanların başarılı olduğunu iman esası gibi gördü ve bildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi