Ne ekersen onu biçersin

Ne ekersen onu biçersin

Toprak çoraksa atılan tohumlar yeşeremez. Atılan tohumlar küllüğe atılırsa çiçeği renkli, yeşili alımlı olur ama insana zarar verir.

Hayvanlara bile verilen zararlı yemler "Deli dana" hastalığının yayılmasına sebep oldu.

Toprak verimli, tohum güzel, su kandırıcı, rüzgar ılgıt ılgıt olursa o beldenin ürettiği her şey güzel olur.

Rabbimiz buyurur: "Güzel ülkenin bitkisi, Rabbinin izniyle (güzel ve bol) çıkar. Kötü olanınki ise zor çıkar. Şükreden bir kavim için ayetlerimizi Biz, böyle açıklarız." (Kur'an-ı Kerim A'raf suresi ayet 58)

Burnunuza kötü koku geldiğinde burnunuzun direği kırılırken, bütün hücreleriniz büzüşürken iç dünyanızda da kasılmalar meydana geldiği gibi kötü haberler, zararlı bilgiler de insana girdiğinde aynı şekilde ten ve canımızda kasılmalar meydana gelir.

Bülbüller gül dalında öterler.

Kurtcuklar gübreliklerde yaşarlar.

Rabbimiz: Pislikler, pisliklere layıktır, iyi ve güzeller iyi ve güzellere layıktırlar" buyurmuş. (Kur'an-ı Kerim, Nur suresi ayet 26)

"Temizi, pis ile takas yapmayın" buyurmuş. (Kur'an-ı Kerim, Nisa suresi ayet 2)

Bir damla gül yağının kokusu karşısında bir tonluk gübre kokusunun hiç bir kıymeti olmadığı gibi pislik ve pis insanların çokluğunun hiçbir değeri yoktur.

Rabbimiz buyurur: "De ki: "Pisin çokluğu tuhafına gitse de pis ile temiz denk olmaz. Ey akıl sahipleri, Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz." (Kur'an-ı Kerim, Maide suresi ayet 100)

Ebu Said el-Hudri'nin (r.a.) rivayetine göre, Sevgili Peygamberimiz de "Gübrelikte biten yeşillikten sakının" buyurmuş. O nedir diye sorulduğunda (Örnek olarak) "Kötü yerde (yerde, kötü çevrede, kötü kültürle yetişen) biten güzel kadın" diye cevap vermiş. (Deylemi 1/382 hadis no 1537, Ramehürmüzi, el-emsal 1/120 rakam 84, Kenz-ül ummal hadis no 45615. Nasıruddin el Elbani bu hadisi el-silsiletüzzaıfe'sinde zikretmiş)

Örnek özel olsa da hadisin manası geneldir.

Kur'an-ı Kerim, güzel ve temiz sözden (İbrahim suresi 24), güzel ve temiz nesilden (Âl-i İmran suresi 37), güzel ve temiz evlerden (Tevbe suresi 72), güzel ve temiz hayattan (Nahl suresi 97), güzel ve temiz ülkeden (Sebe suresi 15) bahseder ve Cennete layık olmak için bu dünyada sözden ülkeye kadar her şeyimizin temiz ve güzel olmasını ister.

Güzel söz/Kelime-i Tevhide sahip olmayan ve üç ilaha inanan Bush ve benzerleri, ellerine alıyorlar silahı ve beşikteki çocuktan, camideki imama kadar her canlıyı yerle bir ediveriyorlar.

Onların haram artığıyla yetişen gençler de liselerdeki arkadaşlarını kurşuna diziyorlar.

Ekonomik yönden her türlü silaha sahip kıldığımız, her markadan arabaya bindirdiğimiz, evine telefon ve televizyon, cebine dolar, eline bomba verdiğimiz insanların medresesini kapattık.

Medresede eğitim alması gereken gençlerin dağa çıkmasına yardım ettik.

Şimdi dövünüyoruz "Bunlar bunu neden yaptı?" diye.

"Biz, nerede yanlış yaptık, eğitim gıdamızın içinde eksik olan bir madde var herhalde?" diye sormuyoruz.

İşin kolayına kaçıyor ve "Eğitimsizlik" diyoruz.

Sizin anladığınız eğitime, suç ve ceza anlayışınıza göre en üst yerlere gelen Profesörlerle Generaller de bin türlü suç töhmetiyle içeride zanlı olarak yatıyorlar.

Gök ekini biçer gibi ceza kanunu bıçaklarıyla insanlarımızı biçmeden önce ektiğimize bakalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi