Fatih’in Fetihnamesi 3

Fatih’in Fetihnamesi 3

O kafirler, Allah'ın hak dinine her çağrılışta küfürlerinde ısrar ettiler, kibirlendiler ve kafirlerden oldular.

Onları çepeçevre kuşattık. Karşılıklı harb ettik, öldürdük, öldürdüler. Aramızdaki harp elli dört gün gece ve gündüz sürdü. Şiir:

"Allah'ın yardımı ve fethi geldiğinde, (K. Kerim Nasr 1)

Kişiye işlerin en zoru da en ateşlisi de kolay gelir."

Yirmi Cemaziyelevvel (Cumadel ula)'in Salı günü, yıldızların şeytanların üzerine saldırdığı gibi Konstantiniyye üzerine hücum ettik. Sıddık Ebubekir'in hikmeti, Faruk Ömer'in adaletinin bereketi Haydar Ali'nin vuruşu gibi bir vuruşla Allah, Konstantiniyye'yi Osman oğullarının emrine verdi.

Güneş doğudan doğmadan Allah fethi bize lütfetti. "Yakında topluluk hezimete uğrar, sırt dönüp kaçarlar. Asıl onların zamanı, vadolunan saati. Bu saat daha acı ve daha dehşetli." (K. Kerim Kamer 45)

İlk önce başı kesilip öldürülen, onların inad ve lanetli Tekfurudur. Ad ve Semud kavmi gibi helak edildiler. Azab melekleri onları aldı ve cehenneme doldurdu. Orası ne kötü bir yerdir.

Öldürülenler öldürüldü geri kalanlar esir edildi. Hazinelerine el konuldu. Altınları ve defineleri yerlerinden çıkarıldı. "Onlara öyle bir zaman geldi ki sanki daha önce hiçbir şey değillermiş gibi oldular" (K. Kerim, İnsan 1) "Zulmeden toplumların sonu kesildi. Alemlerin Rabbine hamdolsun" (K. Kerim En'am 45)

"O gün müminler Allah'ın yardımı ve zaferiyle sevinirler. Allah dilediğine yardım eder." (K. Kerim, Rum 4-5)

Maddi ve manevi pislikler içinde olanlara karşı zaferi elde edince kiliseleri papazlardan temizledik. Oralardan çanı da, haçı da çıkarıp attık. Puta tapanların tapınaklarını ehli İslâm'ın mescidleri yaptık. Buralar Padişahın sikkesi, İslâm'ın hutbesiyle şereflendiler. "Allah'ın emri meydana geldi ve onların yaptıkları boşa çıktı" (1212 K. Kerim A'raf 118)

Daha sonra Konstantiniyye'nin Kuzeyinde, Haliç'in kenarında Cenevizli'lere ait bir kale vardı. Bu kaleye "Galata" denirdi. Konstantiniyye'ye bitişikti. Ve içi alçak müşriklerle doluydu.

Biz Konstantiniyye'yi kuşatınca Galata ahalisi bize geldiler. Antlaşma yaptılar. Antlaşmalarını yenilediler. Biz de onlara, Konstantiniyye'ye yardım etmemek şartıyla oldukları gibi kalmalarını söyledik. Şartlarımızı kabul ettiler. Emrimize itaat ettiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi