Rahim Er

Rahim Er

Türkiye Barışı

Türkiye Barışı

Kürt kucaklaşması ve Ermenistan’la ilişkilerimizin düşmanlıktan komşuluğa doğru yönlendirilmesi muhalefet tarafından şiddetle eleştirilmekte.
Bugün iktidarda AK Parti değil de MHP veya CHP olsaydı yine bunlar yapılacaktı. Muhalefet, dilediğini söyleyebilir. Devlet mekanizmasını çekip çevirense iktidardır. İktidar, bazen, oy kaybetme, hatta seçim kaybetme pahasına doğru olanı yapar. O doğru olan devletin istikbaline dairdir..
II. Dünya Harbiyle başlayan Soğuk Savaş, 45 yıl sonra bitti.
Türkiye içinse daha evvel bitmişti. Bizim açımızdan Soğuk Savaş’ın bitme tarihi 1990 değil, Turgut Özal’ın hükümet etmeye başlamasıdır. 1983’ten evvel Türkiye, içeride şiddetli bir sol-sağ kavgası yaşıyor, günde 25-30 kişi ölüyordu. Dışarıda ise Baascı Irak hariç bütün komşularımızla kavgalıydık. Kavga sözü bazıları için az bile. Yunanistan ile ikide bir it dalaşı, Suriye ile hudut kapışmasına giriyorduk.
Özal’la başlayan barış taarruzu sonraki hükümetlerde iniş-çıkışlarla da olsa devam etti. Erdoğan iktidarında zirveye vardı. Özal, içerde 4 eğilimi buluşturdu, dışarıda ülkemizi Bulgaristan’la kapışmaktan alıp dostluklar başlattı, keza Rusya ile 500 yıl içinde ilk defa sıcak ilişkiler doğdu, Erdoğan, bunları devam ettirdiği gibi Suriye ve Yunanistan’la daha evvel hiç olmadığı kadar dostluklar kuruldu . Hatta Kıbrıs Rum tarafıyla bile işler düzelme yoluna girdi. Şimdi Suriye ile giderek vize ortadan kalkıyor. İran ile öncesinde de sıkıntılarımız yoktu ama bazıları laik fanatizm sebebiyle ucuza doğalgaz almayı dahi kabul edemiyorlardı. Tarihten gelen ve soğuk savaşla hızlanan bir berbat manzaranın tam tersine dönmesinin iki istisnası hep sürüp geldi.
Biri Ermeni meselesi.
Diğeri de Kürt meselesi.
Kürt’ün ufuksuz iktidarlar eliyle kötü insan haline getirilip çıkan problemden bir de ur gibi bir terör örgütün doğması, çeyrek asırda 60 bin vatandaşımızın kaybı 5 bin yıllık tarihimizin en büyük facialarından biridir. Ermeni meselesininse arkasında ilk günden beri emperyal devletler var. Onu hep Kafkaslardaki karakol olarak düşündüler.
Şimdi yapılan bir sürecin ikmali ve tarihin tashihidir.
Kürt Açılımı da değil!
Açılım ne demek?
Kürt Kucaklaşması.
Hangi ülkücü iftar açmak için doğuda bir Kürdün kapısını çalsa kabul edilmez.?
Ermenistan hiçbir anlamda Türkiye’nin dengi değildir. Ne Ermenistan ne Rumlar. Devletler, dostları gibi düşmanlarıyla da ölçülürler. Bize düşen onları komşuluk hukukuna riayet eder vaziyete getirmektir. Türkiye, imparatorluk hayatımızın orta direği, murisi ve devamıdır. Diğerlerinin tamamı gülün dış yaprakları. Çoktan Bölgesel Güç olduk Soğuk savaş ve ezberletilmiş sloganlar devri bitti. Kürt bu ülkenin sadık evladıdır. Ermeni de dünkü sadık teb’a idi. Ermenistan’la doğacak yakınlaşmalar diasporaya darbe olacaktır Oyuncak ellerinden alınıyor. Bu yakınlaşmayla Karabağ ihtilafımızı halledebiliriz.. Hem Karabağ kurtulacak ve hem de ileriki zamanlarda Azerbaycan’la kara yolu açılacaktır.
Çözümsüzlük asla çözüm değil...
Bir Bölgesel Güç’e düşen bölgesine Barış Mührünü vurmaktır.
Hadise bir Türkiye Barışıdır.
Osmanlı Barışının kaybı ile her şey bitmişti.
Her şey yeniden başlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi