Rahim Er

Rahim Er

Bu ateşin düşmesi lazım

Bu ateşin düşmesi lazım

Yurdun çeşitli merkezlerinden ürpertici manzaralar. Vatandaşın malına-mülküne ziyan veren DTP’li göstericiler. Karşı göstericiler. Karşı göstericilerin başında eli tabancalı bıçkın gibi insanlar. Pervasızca fotoğraf vermekteler. Tansiyon, çok manidar bir zamanlamayla çok düşündürücü şekilde yükseldi. Taşkınlıklara karşı milli hisleri galeyana gelenlerin önüne geçerek daha ne duruyorsunuz diye tabanca çekenlerin ajan olduğuna kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu filmi ‘70’li yıllarda sol-sağ kavgalarında çok gördük.
Aynı oyun fakat bu defa çok daha tehlikelisi ile sokaklarımızda.
Kürtler kışkırtılıyor.
Milliyetçiler kışkırtılıyor.
Bu şartlarda kalkın ey ehli vatan mitingleri yangına benzin dökmektir. Bu ülkeyi seven parti başkanından talebesine, medya mensubundan sıradan vatandaşa kadar herkesin çok sağduyulu, çok sakin ve çok soğukkanlı olması lazım. Düveli muazzama, emperyalizm, 100 yıldır buna çalıştı. Türkiye’yi iç harbe sürüklemek için her taktik güdüldü. Yapamadılar, muvaffak olamadılar. Türk-Kürt aynı mahallede, aynı apartmanda iç içe yaşamaya devam etti, aynı mektebi, aynı camiyi, aynı kışlayı, aynı çarşıyı, aynı fırının ekmeğini paylaştı.
Bugün gelinen nokta ise fevkalade kaygı verici.
Ergenekon ve DTP el ele verdi, kapatılma geçekleşti. Ardından çapulculuklar başladı. Aylardır sürdürülen milliyetçi kamçılamayla bu taşkınlıklara cevap veriliyor. Korkutucu olan silah çekilmesidir. Bu silahlar kısa süre sonra patlar. Bir yerlerde kitleler halinde ölümler olur. Sonra o ân gelir.
Türkiye, bölgenin yükselen yıldızı haline geldiği, 16. büyük ekonomisi olduğu, itibarı arttığı, dünya aktörü unvanına kavuştuğu için bu netice sürpriz değildir. Aynı nüfus yapısıyla Mozambik gibi bir devlet olsaydık kimse dönüp bakmazdı bile.
Bir kere daha işbaşı yapan profesyonel ajanlar, saflıkları kullanacaklar. Milliyetçiyim, vatanseverim, Türkiye ortak değerimdir diyenlerin çok uyanık olması lazım. Gazze’nin hesabının sorulacağı unutulmasın.
Bu tehlikeli tırmanışın sonrasında bir parti başkanı öldürülebilir.
Bir bakan öldürülebilir.
Bir general öldürülebilir.
Türkiye’yi seven, herkes uyanık olmalı.
Bu bina ateş alırsa herkes yanar.
Kürtçü de yanar, Türkçü de yanar.
Bu ateş bu ülkeyi komaya sokabilir.
Vazifemiz, geç kalmadan uyarmak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi