Rahim Er

Rahim Er

TSK’da iç temizlik zarureti

TSK’da iç temizlik zarureti

Eski deniz kuvvetleri komutanın askerî mahkeme tarafından mahkum edilmesi. Sonra bu kararı veren hakimin odasında ölü bulunması. Ordu içinde cunta yapılanmasının Adli Tıp raporuyla belgelenmesi. Sebebi hiçbir makul izaha kavuşmamış en az yarım düzine karanlık intiharın yaşanması. Komutanına suikast hazırlığındaki bir yarbayın yakalanıp gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması ve tekrar alınacakken intihar etmesi. Müntehirin cenaze törenine aleyhine suikast hazırlığı yapılan komutanın katılması. O yarbayın intihar haberinin patlaması üzerine çok daha yüksek çapta bir bombayla öncekilerin kısa bir süre bile olsa unutturulup başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırlığı yapıldığına dair alınan istihbarat üzerine polisin sayın Arınç’ın evinin çevresinde bir binbaşı ve bir albayı sivil fakat resmî silahları üzerlerinde olduğu halde yakalanması, daha da ilginci albayın elindeki notları yutmak isterken polisin bunları ağzından alması...
Bunlar olurken genelkurmay birkaç gün sustu.
Tartışmalar alabildiğine alevlenince bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamanın susmama adına olduğu belli.
Bunlar, orduda cereyan eden garip, tuhaf ve görülüp işitilmedik talihsiz olaylar.
Şimdi sabah-akşam bütün tv programları, bütün sütunlar, bütün aile sohbetleri bu akıl almaz vakaları yazıp konuşmakta. TSK’ya karşı psikolojik yıpratma niyetinde olanlar vardır. Fakat şu eleştirilerin hepsi mi kötü niyetli?
Biri kiralanmış, diğeri resmî iki araba. Gece vakti. Bir binbaşı, bir albay. Sokaklarda casus izinde. Polis baskın yapınca da eldeki kâğıtlar yutulmaya kalkışılıyor. Casus peşinde olmaları halinde neden delil yok etme telaşına kapılmışlar?
TSK’yı itibarını sıkıntıya düşüren bu sürece 28 Şubat’ın keskin paşaları soktular. 28 Şubat TSK içine yeniden darbe, cunta, sivil iktidarı küçümseme virüsünü zerk etti. Bu virüs o hale gelmiş ki intihar salgını devam ediyor. Suikast kirliliğinde ise liste kabarmakta..
TSK bu milletin olmazsa olmaz kurumlarındandır. Bütün bu olup bitenleri çok soğukkanlı bir şekilde değerlendirmeli. Asla şüpheli veya zanlı duruma düşmüş olanlar himaye görmemeli. Mahkeme suçsuz olanı zaten ayırır.
Alınganlık, duygusallık bir tarafa bırakılarak TSK bakışları kendi içine çevirmeli. Temizlik yapma zarureti hasıl olmuştur. Bu virüs belli ki urlaşmış. O uru almalıdır. Tabir caizse ordu bu defa darbeyi kendi içindeki kanun tanımazlara karşı yapmalıdır.
Bu gidiş iyi değil.
Devamı, devlet mekanizmasını işletenlere başka tasarrufları aldırtacaktır.
*
NOTLAR:
1-Merhum arkadaşımız Mustafa Güntekin’in oğlu Dr. Bilgehan Güntekin, bize gönderdiği bir yazıda soyca büyük Türk milletine mensup olduklarını iftiharla dile getirmiştir.
2-Genç ve çalışkan Öğretmen Hasan İspekter, FACEBOOK’ta a-BKY Kültür Bayrağımızdır isminde bir hizmet başlatmış b- Kim olduğunu bilmediğimiz bir dost da Rahim Er diye sayfa açmış. Her ikisine de teşekkür ederken ilgi duyanların görüşlerini bekleriz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi