Rahim Er

Rahim Er

30 Şubat darbesi

30 Şubat darbesi

Siz de duydunuz mu?
Şubat ayında darbe olacakmış.
Fısıltı gazetesi, iddiayı tâ Washingtonlara kadar taşıdı.
Son darbe. 28 Şubat 1997’de yapıldığından geç kalınmış bile. 10 yılda bir darbe geleneğine göre yeni darbenin çoktan olması gerekirdi.
Neden?
Çünkü.
Sen, bütün komşularınla iyi olursan. Suriye’yi resmen Türkiye ile bütünleştirirsen. Irak ve Suriye ile ortak kabine toplantıları yaparsan. Kuzey Irak’ı bir Konya, bir Tokat gibi düşünürsen. Kıbrıs ihtilafını bitirmeye kalkışırsan, Kandil’i, Habur‘u tahliyeye yeltenirsen. Kürtlerle müzminleşen, Ermenilerle kronikleşen asırlık problemlere açılım imkânları kazandırırsan. Gazze’ye, arka çıkıp İsrail’e haddini bil dersen.
Türkiye’yi 16. ekonomi yaparsan.
Türk Konseyi kurarsan.
Bölgesel süper güç olursan.
Küresel aktörlerden biri hâline gelirsen.
Osmanlı Coğrafyasıyla meşgul olursan.
Dünyada Osmanlı geri dönüyor imajı uyandırırsan.
Güneydoğuda resmî, gayri resmî silah ve uyuşturucu baronlarının menfaatlerine ziyan verirsen. Faili meçhulleri faili malum haline getirmeye azmedersen. Yenileşmenin, büyümenin, tarihle, dinle, coğrafyayla, komşularla öz vatandaşımızla barışmanın önündeki engel Ergenekon zihniyetini hesap vermesi için mahkeme önüne çıkartırsan. Polisi müthiş işler çıkartacak şekilde teşkilatlandırırsan. Savcıyı gözü pek şekilde olayların üstüne gidecek kadar cesaretlendirirsen. Bu ülke çocukları önündeki katsayı engellerini yıkarsan.
Bir parti kapatılır, Kürtler sokağa döktürülür. TSK içine politika sokularak fikirleri cuntacılıkla malul birtakım subaylar darbeciliğe soyundurulur. Bazı sendikalar sokağa çekilir. Üniversite karıştırılır. Polis, askere hasım gibi gösterilir. Türk yoğunluklu illerinde bile asker katledilir. İmralı’daki muamma mahkum, birtakım zihinlere “Kürtlerin ulu önderi” imajıyla yerleştirilir. Vatan deyince, bayrak deyince gözleri başka bir şey görmeyen bazı temiz milliyetçiler rahatsız edilir. Vizenin en ayıp olduğu ülkelerin başında gelen Azerbaycan’la bayrak ihtilafından sonra vize krizi yaşanır. Dahası, yarın Bakü-Ceyhan bile sabote edilmeye kalkışılır.
Başbakan yardımcısına suikast düzenlenir.
Cumhurbaşkanı, Başbakan takip edilir.
İktidar partisinde istifa süreci başlatılır, onu bölme planları yapılır.
Bunlardan çoğu oldu.
Oluyor ve olacaktır.
İnandıkları şudur.
-Şartlar olgunlaşırsa darbe kaçınılmaz olur.
Birileri şartları olgunlaştırmakta.
Ki 30 Şubatta darbe yapsın.
Günaydın beyler günaydın!
O darbe çoktan oldu. Ergenekon davaları, bu enselemeler, bu baskınlar, bu tuttuğu kâğıdı yutturmalar zaten darbedir. Bu bir mazlum milletin hesaplaşmasıdır.
Siz varın 30 Şubat hayalleri kurun.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi