Her yerde kar var..

Her yerde kar var..

Cuma akşamı geç vakitler başlayan kar yağışı hafta sonu İstanbulluları evlerine hapsetti.. Haberlerden öğrendiğimize göre, Türkiye’nin pek çok bölgesi de aynı şekilde..
Cumartesi günü evdeyim.. Kar yağıyor.. Ben de camdan dışarıyı izliyorum.. Arabaların üzerindeki karları yuvarlak top haline getirip birbirlerine kartopu atan çocuklara imrenerek bakıyorum..
Ve kendi çocukluğumu hatırlıyorum..
O yıllar daha çok kar yağardı.. Arkadaşlarımızla karda kaymak en büyük zevkimizdi.. Fatih’in en keskin yokuşlarından biri olan Otlukçu Yokuşu’ndan kızakla kaymak ne keyifliydi.. Yine güzel Fatih’imizin en uzun inişlerinden biri olan Haliç Caddesi’nden kaymak!.. Hem de merdivenle.. Sekiz on kişinin oluşturduğu grup, merdivene bindiği gibi, üstelik de taksi süratinde Haliç’in başından öyle bir kaptırırdık ki, caddenin neredeyse sonunda alırdık soluğu.. İnerken de bağırış, çağırış ve de çalınan ıslıklar ortalığı panayır yerine çevirirdi..
Neydi o günler!..
Evden dışarda oynayan çocukları seyrederken birbirlerine çarpmamacasına süzülen ritmik kar taneleri İtalyan şarkıcı Adamo’yu hatırlamama vesile oldu.. Yanılmıyorsam 1960’lı yılların sonuydu.. Sicilyalı Salvatore Adamo, yarım yamalak Türkçesiyle öyle bir parça çıkardı ki, piyasada, işte o romantik şarkı dillere destan olmuştu..
“Her yerde kar var, kalbim senin bu gece” diyordu Adamo!..
Ve devam ediyordu..
“Belki gelirsin sen bakarken pencereden/.. Gözler yalnız özler karda senden izler/.. Yürümek karda zordur/.. Gelirsen bak aşk budur/.. Dönsen köşeden şöyle/.. Şarkı söylerim böyle”..
Hatıralar bambaşka değerli dostlar..
İnsanı alıyor ve bambaşka yerlere götürüyor..
Evet, kar yağınca biz de nostaljiye takılma ihtiyacı duyduk.. Kar bizi eskiye götürdü ama 2009-2010 sezonunun ikinci yarısının ilk haftasında bazı lig maçlarının ertelenmesine de sebep oldu..
Mesela; Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakası ve Kasımpaşa-Bursaspor maçları kar yüzünden ertelendi..
Ne zaman oynayacaklarını Federasyon belirleyecek..
Yine ikinci yarının açılış maçında balçık hale dönen Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe-Denizlispor maçını izledik.. Saha anormal.. Ağırdan da öte bir şey!.. Futbolcu pas atıyor, top rakibe gidiyor.. Fenerbahçe bu şartlarda bile bastırıyor.. Daum, forvette Güiza’nın yanına Semih’i de monte etmiş.. Semih de en iyi maçlarından birini oynuyor.. Denizlispor da iyi direniyor.. Bilhassa kaleci Özden’i geçmek oldukça zor.. Güiza yine %100 toplardan yararlanamıyor.. Yağmurla kar karışık yağadursun, maçın sonlarına doğru Dos Santos frikikten bir füze yolluyor Denizli kalesine ve Fener tribünlerini hareketlendiriyor.. Denizli teknik patronu Hakan Kutlu gol sonrası hemen Süleyman Youla’yı alıyor oyuna.. Ve Youla da dakika 81’de yakaladığı topu Fener ağlarına yolluyor.. Bu gol Fener tribünlerini buz gibi soğuk olan havadan daha da berbat hale sokuyor..
Ama başta Semih Şentürk yılmıyor.. Ardından da Güiza ve Özer!.. Ve bu üçlünün kombinezonundan gelen topu Özer ağlara gönderiyor.. Ardından da çözülen Denizlispor’a bir gol de Güiza’dan geliyor ve bu zorlu müsabakayı Fenerbahçe 3-1 kazanıyor..
¥
TEBRİK; Öz Anadolu AVM’nin sahibi işadamı Hasan Ayhan, Cumartesi günü Bağcılar’da kıyılan nikâh töreninde kızı Gülşen’i evlendirmenin mutluluğunu yaşadı..
Damar ve Ayhan ailelerini tebrik ediyor, Gülşen ve Recep kardeşlerime ömür boyu mutluluklar diliyorum..
¥
NOT; 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş..
Köyleriyle birlikte nüfusu 200 bini aşmış, aynı zamanda Türkiye’nin de en büyük ilçelerinden biri olan İnegöl’ün iki dönemdir belediye başkanlığını başarıyla yürüten Alinur Aktaş’la hayatı konuşacağız..
“Sami Özey’le Hayatın İçinden” programının başlama saati; 18.00..
www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi