Trabzonspor vefalı çıktı..

Trabzonspor vefalı çıktı..

Ahmet Suat Özyazıcı..
Mütevazı, mütedeyyin ve gönül insanı.. Aynı zamanda usta taktisyenliğinin yanı sıra Trabzon’a çok şeyler vermiş bir futbol hocası..
Evet, Trabzonspor takımı Ahmet Suat Hoca’yla 1 tanesi 2. Lig’de, 4’ü de 1. Lig’de olmak üzere 5 şampiyonluk kazanmış..
Bir başka ifadeyle; bugün Turkcell Süper Ligi diye adlandırılan, o zamanın Türkiye Birinci Futbol Ligi’nde, Trabzonspor, yaşadığı 6 şampiyonluğun 4’ünü Ahmet Suat Hoca’yla yakalamış..
Gerçekten büyük başarı..
Sadri Şener’in başkanlığındaki Trabzonspor yönetimi de sadece Trabzon için değil, Türk futbolu için de büyük önem arzeden bu futbol adamına vefa göstererek, Trabzon’daki Sahil-2 Stadyumu’na Ahmet Suat Hoca’nın ismini verdi..
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in bizzat katılımlarıyla ve de çok sayıda taraftarın alkışlarıyla güzel bir tören gerçekleştirildi..
Bir başka güzel olay daha oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yıllarca kendisine hocalık yapmış olan bu futbol adamına vefa göstererek hocayı kendisine danışman yaptı..
Bir futbol adamı için bundan büyük mutluluk olabilir mi?..
Hadi danışmanlık neyse de stada isim vermek fevkalade önemli.. O stad, yıllarca Ahmet Suat Özyazıcı ismiyle anılacak.. Ahmet Suat Hoca aslında böyle bir şeyi çoktan hak etmişti ama kısmet Sadri Şener yönetimineymiş..
Ahmet Suat Özyazıcı için yazının giriş kısmında “mütedeyyin” ifadesini kullandım.. Gerçekten de Ahmet Suat Hoca, Allah’ın, doğru ve dürüst bir kuludur.. İnançlıdır.. İbadetini ihmal etmez.. Kısacası, Allah’a kulluk vazifesini yerine getirmeye çalışan samimi bir müslümandır.. Buna şehadet ederiz..
Neler gördük, neler yaşadık.. Futbolcunun namazına, orucuna karışan ne teknik direktörler gördük.. Haddi aşıp abuk subuk konuşan ve de her yakalanan başarıyı kendinden menkul zanneden ne naylon futbol adamlarına şahit olduk..
Ve de Ahmet Suat gibi bir tevazu abidesini gördükten sonra o adamlara futbol adamı filan denmeyeceğine kanaat getirdik..
Netice-i kelâm;
Ahmet Suat Özyazıcı her ne kadar Trabzon’da tanınmış, her ne kadar bu şehrin futboluna hizmet etmişse de, o Türkiye’nin teknik direktörüdür.. Türkiye’ye malolmuştur..
Yine iddia ediyorum ki, Ahmet Suat’ı, Galatasaraylısı da, Fenerlisi de, Beşiktaşlısı da, Bursalısı da sever.. Niye sever?.. 0murgalı duruşundan dolayı sever.. Skandala karışmadığından dolayı sever.. Eyyamcı olmadığından ve sporun tanımına uygun bir karakter taşıdığından dolayı sever..
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’i ve yönetim kurulu üyelerini böyle değerli bir futbol adamına sahip çıktıkları için içtenlikle kutluyorum..
Ayrıca; Şenol Güneş’i de hocasına vefa gösterdiğinden ötürü tebrik ediyorum..
Ahmet Suat Hocaya ise sağlık ve huzur dolu ömürler diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi