Rahim Er

Rahim Er

Ürkek dış politikanın mirası

Ürkek dış politikanın mirası

> WASHINGTON DC

Ülke hiperaktif bir çocuk gibi. Kabına sığmıyor. Gündem dolu dolu. Ekonomi, iç politika, dış politika, temaslar, açılışlar, davalar, iddialar. Türkiye, büyüyor. Osmanlı Coğrafyası dirilişte. Artık, kimse Türkiye olmadan interlandımızda siyaset yapamaz. Ülkemizin dışarıdaki intibaını yaşamak için yurt dışına 3 gün çıkmak kâfi. Hükümetin muhalefet lider kadrolarını da dış seyahatlere götürmelidir.
Gündem, gündem içinde..
Bugün, içinde yaşanılan zamandan ibaret değildir.
Bugün, biraz dün, biraz yarın.
Bir memnun eden gündem var, iktisadi istikrar onun eseri. Bir de bu Ergenekonlar, yargı öfkeleri, referandum kavgaları, anayasa küflenmesi vs. Bunlar, yol açarken kepçelerin çıkarttığı taşlardır. O taşlar, yoldan temizlenecek. 26 Ağustos 2071 Süper Güç Türkiye günlerine ilerleyeceğiz. Hukuk bir gün ayıplarından âzâde olabilir. O zaman 1 numaralı maznun açığa alınacakken Sarıkamış’ta tatbikat yönetemez.
Dün ne vardı?
Düveli muazzamanın güdümünde üçüncü dünyalı silindir şapkalıların cücelikleri. İnisiyatif almaktan aciz, yurtta sulh cihanda sulh ört ki görünmiyem politikası. Bir Türk cihana bedeldi. Ama cihana bedel o adamın cebindeki para değildi. Parası gibi sözü de hiçbir dünya başkentinde geçmezdi. Bu kısır idrakte yalnızca şu üç gaile vardı. Kıbrıs, Ermeni tehciri, Kürt kardeş kavgası. Bir adanın üçte birine dair anlayış şuydu, en iyi çözüm çözümsüzlüktür Ermeni meselesi ise bir arşiv malzemesiydi. Dosya senede bir mahzenden çıkartılır, mevsimlik işçi gibi çalışılır, sonra aynı tozlarıyla yerine konurdu. Diğeri iç meselemiz olan Kürt problemiydi. İsyan figüranlarına üç-beş çapulcu diyenler sonunda bir şey yapamaz duruma gelerek olayı kilitlediler.
Eğer bugün Ermeni meselesi çıkmazdaysa, Ermeni tulûatçıları Türkiye ile köşe-kapmaca oynamanın sadist zevkindeyse, yıllar yılı Yahudi lobisi taşeronluğuyla problem halledilmeye çalışılmışsa bunun sorumlusu ufuksuz, cesarete yabancı dünkü dış politikadır. Sonunda ne yurtta sulh oldu ne de cihanda.
Negatif bir sonuç karşısında elçi çekmek vs. küstüm oynamıyorum alınganlığı olur. Şurada bir lobi oluşturamamışız. Var olan Türkler de kopmuş tesbihin taneleri gibi.
Kıbrıs, Kürt meselesi ve Ermeni sancısı aynı klasörün dosyalarıdır.
Olayların üstüne gitmeli.
Mevsimlik işçi gibi değil 24 saat 365 gün çalışmak şarttır.
Her şeye sıfırdan başlamak gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi