Bir sonraki yumruk Başbakan Erdoğan'a mı?

Bir sonraki yumruk Başbakan Erdoğan'a mı?

"Balyoz" tutmadı, "yumruk" verelim...

Millete karşı komplo planlarının bir bir ifşa olduğu dönemlerden geçiyoruz.

Son olarak hepimiz camilerin bombalanmasını dahi göze alan, on binlerce, hatta yüzbinlerce insanı öldürmeyi, gerekirse ülkeyi savaşa sokmayı göze almış hasta ruhlu isimleri ve içinde bulundukları organizasyonu da tanımış olduk.

Hepsinin bir adı vardı bu "darbe planları"nın. Mesela, "Sarıkız, Ayışığı, Eldiven..."

Araya serpiştirilmiş, ıslak imzalı komplo planlarına da şahit olduk...

 Biz sonuncusunun "Balyoz" olduğunu düşünüyorduk ki, öyle olmadığı önce eski DTP'li Ahmet Türk, sonra da Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın suratında patlayan yumruklarla ortaya çıktı. 

Bu son darbe planının adı "yumruk"tu.

Bu son planın sinyalleri aslında daha önceden verilmişti. Bazı bakanların bir iki programda kimi zaman öğrenci, kimi zaman da sıradan vatandaş kılığında protesto edilmesi, bu protestoların malum medya organlarında şişirilerek gösterilmesi ilk adımlardı.

"Balyoz" ortaya çıkınca ne yapacağını şaşıran güruhun son planı sanırım bu; "Yumruk."

Bir gün önce kritik bir isme yumruk atanlar/attıranlar, bir gün sonra mehmetçiğe mayınla, polise de silahla saldırıyor, ocaklara ateş düşürüyor, milleti bir kaos ortamına sürüklüyor.

Bir gün önce, bir siyasiye atılan yumruğun hesabı sorulurken sesini çıkarmayanlar, bir gün sonra şehit edilen polislerin, askerlerin cenaze törenlerinde güya tepki adı altında tetikçilik yapabiliyorlar...

Balyozu millete indiremeyen, ancak her şeye rağmen bu kanlı plandan vazgeçmeyerler, yumruğu devreye sokarak hükümet üyelerini ve bazı siyasileri sokağa çıkamaz hale getirmeyi mi amaçlıyor?

Saldırganların geçmişine baktığımız zaman, bu son planının ucunun kimlere uzandığını görmek de pek zor olmasa gerek...

Zira son saldırının failinin Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi olması, hafife alınacak bir mensubiyet olmasa gerek.

Sadece bu da değil...

Şehit cenazesinde bakan Taner Yıldız'ın burnunu kıran Şahin Şimşek, Ahmet Türk'e yapılan saldırıyla ilgili kaleme aldığı yazı büyük tepki toplayan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in de hayranı çıktı...

Ne kadar ilginç değil mi, birileri planlıyor, birileri yol gösteriyor, birileri de...

Şimdi merak edilen bir soruyu yöneltelim:

Bir sonraki yumruğun hedefindeki isim Başbakan Erdoğan mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi