Rahim Er

Rahim Er

Büyük Türkiye’nin küçük adamları

Büyük Türkiye’nin küçük adamları

> Washington DC

Yine her yerde askerlerimiz ölmeye başladı. Tesadüf demek için insanın muhakeme kabiliyetini yitirmiş olması lazım. Evet “Bu Oyun, O Oyun”.
Her gün 3-5 eve yangın düşüyor. Her gün anaların, babaların, eşlerin, kardeşlerin dünyası yıkılıyor. Anayasayı değiştirmemek için ne lazımsa yapacaklar. Yol ağızlarını tutma peşindeler. Dilimiz varmıyor ama daha kötü günler de yaşanabilir.
33 yıl önce Taksim’i kana bulayan işte bu zihniyetti. Ama o bugün idrak edilmekte. Daha o failler bulunamadı. ‘77 Taksim’i bir faili meçhuldür. Tuhaflığa bakınız Taksim’de kan dökülmedi diye sevinilmekte. Normal, anormal ölçülerle tartılmakta. 1 Mayısta Taksim’de kan dökülmedi, doğru, fakat 1 Mayıs’ta yurdun çeşitli yerlerinde toprağa düşen ne?
İçerdeki manzara böyle.
Dışarıda ise başka bir Türkiye var.
Türkiye içerde başka dışarıda başka. Halk başka, bu yurdun köksüz aydını başka. Halk gönül gözüyle, arif tarafıyla olması gereken yerde Kadir Tobaş’ın elinden mikrofonu kapıp millete hitap eden, ekranda onlarca okur-yazardan çok daha sağlıklı yorumlar yapan Canan Hatun bu milletin feraset sembolüdür. Köksüz aydınlarsa körü körüne bir düşmanlık içinde. İktidarın şahsında bu milletin yerli değerlerine düşmanlar. Kahbe Bizansın mirasçıları.
Bu ülkenin öz evlatlarını iş başında görmektense Fransız, İngiliz, Alman, Rus Amerikan buyruğunda olmak onlara daha yeğ geliyor. Türkiye dışarıda büyük. Tahmininizden daha büyük. Amerika’da Türkiye tanınmaz, nerede olduğu bile bilinmez. Yurdumuzda oldum olası böyle bir kanaat vardır. O kadar biliyorlar ki dinleyince şaşarsınız. Türkiye’ye gıpta ile bakmaktalar. Türkiye’de hayal edilen Amerika burada yok. Ama burada hayal edilen Türkiye orada hakikat olarak var.
Birazcık ilgilenen biliyor:
Yunanistan acınacak halde Portekiz, Yunanistan’ı takip tehlikesinde. İspanya’da ziller çalmakta, İtalya tedirgin. Türkiye’de bu kadar hançere rağmen ekonomi taş gibi sağlam.
Büyük Türkiye’nin küçük adamları bunu anlayamıyor. Onun için kara senaryolar yazıyorlar. Onun için bu ülkenin 20’li yaşlarındaki aslan gibi evlatları düşman karşısında değil ihanet karşısında şehit oluyor.
1 Mayısta kan akmadı.
Hayır akıttılar.
1 Mayıs 2010’da da ocaklar söndü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi