Rahim Er

Rahim Er

Şehidin emanetini düşünmek

Şehidin emanetini düşünmek

Bu milletin şehit vermediği bir takvim günü var mı acaba?
26 Ağustos 1071’den 7 Mayıs 2010’a kadar bu millet, hemen her gün şehit vermiştir. Cezayir’den Kore’ye, Japonya’ya, Kırım’dan Yemen’e kadar şehitler verdik. Şehidi bir mert düşmana karşı verirsiniz bir de namertlere karşı. Mertlerle karşı karşıya gelirsin. Göğüs göğüse çarpışırsın, ateş edersin, her ne yaşanacaksa meşru zeminde o cereyan eder . Namertler karşınıza çıkamazlar. Onlar, yola mayın döşer, köy yakar, arkadan vururlar.
Son çeyrek asırdaki şehitlerimizi on binli rakamlarla ifade ediyoruz. O halde, arkada da on binlerle ifade edilecek dul ve yetimler var. Bunların envanteri çıkartıldı mı?
Kaç şehit nişanlısı bir daha evlenmedi? Bu kahraman kızlar hangi şartlarda hayatlarını idame ettiriyor? Kaç şehidin taze eşi bir gül yetiştirir gibi yıllar yılı gözyaşı dökerek evladını yetiştirme mücadelesinde?
Şimdiye kadar bir liste yapılmadı mı?..
Şehitlerimizin.
-Analarının.
-Eşlerinin.
-Yavrularının.
-Babalarının künye dökümünün tanzim edilmesini istiyoruz. Başkasını bilmeyiz, her şehit haberiyle biz de bir kere derin yaralar almaktayız. Her şehit haberi bir evi aleve, ateşe, tufana veriyor.
Şu asalete bakınız.
Eşi-anası.
Babası-dedesiyle.
Bacısı-kardeşiyle bu millet, en meçhul ölümlerde bile “vatan sağ olsun” diyor. Onun tepkisi gözyaşı ve bu söz. Bu hak asla ve kat’a ödenemez. Feda edilen iki kilo patates değildir. 20’li yaşlarında evlatlar karanfil kanlarıyla toprağa düşüyor. Bir ailenin tek evladını şehit verdiğini bir düşünün. Evladını görmeden şehit düşen Mehmetçiğin eşini düşünün..
Geride kalanlar.
Onlar, devletin namusuna emanettir.
Milletin şerefine emanettir.
Onlar, ev sıkıntısı yaşamamalı.
Onlar, geçim derdi çekmemeli.
Şehitlerin yavrularına gelince, bu çocuklar en iyi okullara, diledikleri yerlere imtihansız girebilmeli. Onların boynu bükülmemeli. Ne imtihanıymış? Onların babaları, evlatları adına imtihanların en büyüğünü verdiler.
Bir dulun, bir yetimin ahı dünyaları başımız yıkar.
Önce envanter sonra himaye ve destek. Sadaka değil, destek. Bu vazife Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın olmalı. Ona göre bütçesi olmalı. Emanetlerden bu bakanlık sorumlu tutulmalı. Şehitler huzur içinde yatarlarsa vatan sağ olur.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi