Kim?

Kaset, CHP’nin bir iç hesaplaşmasıdır? Bu bir ihtimal. Büyük kongrelerine iki hafta var. Peki doğru mu? Bir şey diyemeyiz. Peşin hükümlü olamayız.
İstisnai günlerdeyiz. Kaset kasırgasını Mustafa Sarıgül’ün sayın Baykal’ı dizlerinden vurduracağına dair iddia, bir kat daha rüzgârlandırdı. Millet, Anayasa değişikliğinin zevkine varamadan bu skandallara şahit oldu. Peki suikast iddiası doğru olabilir mi?
Bir kere bunu açıklayan kişi toplumda yıpranmış bir isimdir. İkincisi sayın Sarıgül tam da partileşme sürecine girerken böyle bir şey yapmak gibi çılgın bir harekete tevessül eder mi? Etmemeli. Belki işlenip Sarıgül’e yıkılacaktı. Bir küçük ayrıntı var ki ona dikkat edilmedi. Hiç alakası da olmayabilir. Tesadüf de olabilir. Deniz Baykal için bir hafta evvel bir haber çıktı. Baykal diz kapağı kemiklerinde erime olduğunu açıkladı. Haber, Baykal hasta şeklinde çıktı. Sabah sporunu bıraktığı da kaydediliyordu.
Her iki iddianın da asılsız olmasını canu gönülden dileriz.
Yoksa çok şey kaybedilmiş demektir.
Evli bir kadın, evli bir genel başkan ve bu olay. Ve birinin yerine gelmek için adam vurdurma. O iddialar orada kalsın, mahkemeler derinleşsin...
Biz, meseleye farklı bir boyuttan bakıyoruz. Belki bunlar bir teferruat. O teferruat veya tali unsurları birileri ki bu birileri çok kuvvetle muhtemeldir ki solu birleştirerek başına yeni bir isim getirmek istiyorlar. Eğer sol demek lazımsa Türkiye solu, Sarıgül hareketi ile birlikte üçe bölünecektir. Parçalanmış bir solun veya CHP varlığının AK Parti karşısında tutunması imkânsızdır. AK Parti’nin bir kere daha iktidar olacağı bellidir. İş başında olmaktan dolayı bir miktar oy kaybetse bile bu böyledir. Onun yeniden iktidar olması bu milletin tam olarak tarihî eksenine dönmesi bir zihniyetin ise bitmesi olacaktır.
Onun için...
Mehmetçiklerin leblebi ucuzluğuyla harcanması ayrı bir stratejidir. Hem asker, hem de iktidar zora sokulmak istenmekte. Kaset ve suikast ise siyasi strateji. Sayın Erdoğan, partililerine ima yoluyla bile konuşmayın talimatını niçin verdi dersiniz? Mutlaka bildiği var. Onun bildiği muhtemelen üzerinde durduğumuz mevzudur.
Kaset bir zandır. CHP iç hesaplaşması da dudak büktürecek cinstendir. Bunlar malzemedir. Asıl niyetse daha büyük. Hem Baykal ve hem de Sarıgül harcanarak statükonun yahut isterseniz adına sol deyin işte onun başına yeni bir isim getirilmek isteniyor?
O kim?
Şimdilik belli değil.
Yakında ortaya çıkabilir.
Süleyman Demirel böylece sürpriz şekilde seçilmişti.
Kemal Derviş böyle gelmişti.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi