Rahim Er

Rahim Er

İstifa ve salya sümük ağlaşanlar

İstifa ve salya sümük ağlaşanlar

CHP ağır imtihanda

İstifa tiyatrosu üzerine salya-sümük ağlaşanlar, CHP binası önüne yatak yorgan serilip açlık grevi yapanlar. Vatandaş bunları anlamakta zorlanıyor. Acaba birileri oyuna mı getiriyor, yoksa zekâları mı bu kadar?
CHP nihayet Müslüman olan bir ülkenin partisi.
CHP’li de aileye sahip.
O da aile namusuna malik.
Zina onun için de pis bir günah.
Peki öyleyse bu rezaletler ne?
Muvazaalı bir istifa her şeye yeter mi? O kadın da istifa etmemeli miydi? Bir şeyin şüyuu vukuundan beterdir. Hadisenin mahkeme anlamında isbatı belki mümkün olmayabilir. Fakat kamu vicdanı hükmünü vermiştir.
Peki bu CHP ak saçlıları.
Kara sakallıları.
Bazı belediye başkanları nerede yaşıyorlar?
Bir genel başkan ne yapsa caiz midir?
Suçlu sadece bu suçun tarafları değildir. Bir sekreter istifade uğruna meclise taşınmıştır. Bu düpedüz suiistimaldir. Onun hesabının sorulması gerekmez miydi? CHP bunu sormalıydı? Demeliydi ki ey başkan ismin nasıl olur da bizim yüzümüzü kızartacak bu işlere bulaşır. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Şöyle otur ve hesap ver bakalım. Biz sana partiyi uçkur ihtiyacı için mi emanet ettik.
CHP üst kademesi bunu yapmadı. Böylece CHP taban ve tavanı birbirinden kopmuştur. Taban CHP’li namusuna, iffetine, aile kutsalına bağlıdır. Ülke değerlerinden kopmuş içten pazarlıklı partili tiplerle sokaktaki CHP’li arasında taban tabana zıt anlayış vardır. Her şeyi bir komplo kelimesi arkasına sakladılar. Atalar ne demiş? Sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın? Evli bir kadın, evli bir erkek, bir sürü unvan etiket ve bu netice. Olayı ceza kanunu suç saymayabilir. O onun büyük ayıbı. Fakat bu millet böyle bayağı bir fiili affedemez.
CHP ağır imtihanda. Ya bir iç oligarşinin baskısına boyun eğerek pişkinlik gösterecek veya hesap soracak. Ya bitecek veya yoluna devam edecek. İki haftadır bir tuluat kumpanyası sahneleniyor. Kaset düzmeceymiş? Kim kanar? Bir genel başkan böyle bir suç işlediyse onu ortaya çıkarmayan istihbarat birimleri zaten suça ortak olmuş olurdu. Hangi istihbarat birimi bu hizmeti gerçekleştirdiyse teşekküre layıktır. Bunu yapan bakkal çırağı değil.
Herkes ak saçlılar gibi vicdanını menfaatine paspas yapmamıştır. İlk anda sis bombaları atıldı. Şimdi şok geçiyor, sis dağılıyor.
Sıra ana muhalefetteki sessiz çoğunlukta.
Sessiz çoğunluk galiba fena patlayacak.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi