Rahim Er

Rahim Er

Bu saldırı Türkiye’yedir

Bu saldırı Türkiye’yedir

İsrail’in her şeye rağmen bu kadar küçüleceğini hiçbirimiz tahmin etmiyorduk.
Bir sivil toplum kuruluşu olan İHH öncülüğünde Türkiye ve diğer devletlerden yolcu gemileri Gazze’ye yardım malzemesi götürüyordu. Mavi Marmara ve filodaki diğer yolcu gemilerinde sadece ilaç, gıda ve inşaat malzemesi vardı. Gemilerde insan olarak da Türklerden başka Avrupa parlamentosundan parlamenterler ile 1 yaşındaki çocuklardan 88 yaşındaki rahibe kadar birçok ırk ve dinden sivil aktivistler ve gazeteciler bulunuyordu.
İsrail, askerleri havadan ve denizden bombalar ve silahlarla işte bu yardım gemisine saldırdı.
Yolcu gemimiz hem de uluslararası sularda iken taarruza maruz kaldı.
Sivillere gerçek mermilerle saldırdılar. Üzerlerinde bir çakı bile olmayan insanlar katledilmek istendi. Türkiye, yaralılar ve şehitler verdi.
Bu taarruz Türkiye’yedir. Bu saldırı insanlığadır. Bu saldırı Avrupa Parlamentosunadır. Bu saldırı BM’yedir. Bu saldırı ABD’yedir.
Türkiye ve elbette dünya bu terörün en üst seviyede hesabını sormalıdır. Silahsız insanlara herkes saldırabilir. Bu haydutluk, bu kabadayılık cezasız kalmamalıdır.
İskenderun’da 6 erin şehit edilmesiyle uluslararası sularda kendi kara toprağımız olan yolcu gemilerimize saldırılması herhalde tesadüf değil.
Bu haydutluk. Bu korsanlık. Bu terör...
Bu kudurganlık öncelikle ve hedef olarak Türkiye’nin namusuna, şerefine, haysiyetine, Türk Silahlı kuvvetlerine ve Türkiye Cumhuriyetinin öz varlığınadır. İsrail, varlığımızı ve her değerimizi hiçe saydı.
Türkiye, her neye mal olursa olsun. Bedeli ne olursa olsun. Bu vahşete en üst seviyede karşılık vermelidir. Savaş açmak şart değil ama öyle elçi çekmek gibi klasik metodlar burada sökmez. Bundan böyle kesinlikle askeri ve ticari münasebetlerimiz yürüyemez ve muhafaza edilemez. İsrail yaptığı bu sorumsuzlukla devlet olmadığını, devlet yaldızı altında sürekli zulüm işlediğini bir kere daha göstermiştir. Dün Filistinlilere yapılanlar şimdi de Türklere ve insanlığa yönelmiştir.
Türk komandoları, gidip gemilerimizle hayatta kalan insanları alıp getirmelidir. TSK Somalili haydutlara karşı bunu başarmıştı. Türkiye hükümet ve muhalefetiyle tek ve demir yumruk olmalıdır. Diğer taraftan vatandaşlarımız, soğukkanlı olmalı, asla ve asla Yahudi asıllı vatandaşlarımızla İsrail elçilik ve temsilciliklerine dokunmamalıdır.
Herkes imtihanda... BM bir işe yarayıp yaramadığı imtihanındadır. Keza ABD Başkanı Barack Obama da imtihandadır.
İKT imtihandadır. Arap Birliği imtihandadır.
Herkes ya bu zalimin yaptığına karşı sessiz kalacak veya ona yeter artık denecektir.
Demelidir. Çünkü dünya imtihanda. Bir yanda İsrail var bir yanda dünya.
Kim kuvvetli? Zorbalık mı insanlık mı?
Bu olayın neticesinde insanlığın yüzü ya ak olacak veya kara.
İsrail BM’den ihraç edilmelidir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi