Rahim Er

Rahim Er

İsrail hezimete uğradı

İsrail hezimete uğradı

Gazze gönüllüleri 32 ayrı ülkedendi. Hayatta kalanlar şimdi kendi memleketlerinde şahit oldukları vahşeti anlatıyorlar. Amerika’nın eski Irak büyükelçisi Edward Peck de gördüklerini ekrandan Amerikalılarla paylaşıyor.
Dehşet manzaraları dünya gündeminde. İsrail istediği kadar Amerika’nın arkasına saklansın. Yardımseverlere yaptıkları 21. Yüzyılın en büyük ayıplarından biri olarak kayıtlara geçti.
Nazizmin de Stalinizmin de günümüzdeki temsilcisi İsrail hükümetidir. Ne var ki o sadece bu hükümet değil. Hükümetleri hep böyle. Hangi iktidar gidip gelirse gelsin vahşet politikası değişmiyor. Filistin’e, Gazze’ye uyguladıkları aç bırakma ve yok etme hareketleri asla unutulamaz.
Sivil bir yolcu gemisine yaptıkları bu haksızlık onların her anlamda balonlarını patlattı. Bir kere en yetişkin askerleri silahsız siviller karşısında zavallı duruma düştüler. Barış elçileri tesirsiz hale getirdikleri komandoların silahlarını denize attıkları gibi kendilerini de pekala derin sulara gömebilirlerdi. Tam tersine onlara çay ikram ettiler, yaralarını sardılar. Yaralı Yahudi askerleri Endonezyalı doktor tedavi etti. Tedavi ettikten sonra bir yaralıyı komandolara teslim için götürürken o merhametten nasipsizler doktora ateş açıp şehit ettiler.
Çocuklara, kadınlara, sağlık personeline, din adamına, haberciye hiçbir savaşta el kalkmaz.
Bunlar ise askerlerini tedavi eden doktorun da habercinin de fidan gibi bir gencin de hayatına kıydılar. Habercilere bile işkence ettiler.
Anlatılanlar, insanın tüylerini diken diken ediyor. Dinlerken İslamiyet’in ilk çıkış zamanında müminlerin müşriklerden gördüğü eza ve cefaları hatırladık. Hep aynı manzara. Çünkü Sevgili Peygamberimizi -aleyhisselam- inkâr edenler tek millettir.
Kaşla göz arası bu kadar zulüm, maddi manevi işkence yapabildiler.
Ya Türkiye ağırlığını koymasaydı?
Gazze’den bize ne diyen ufuksuzlar iş başında olsaydı?
O zaman ölü sayısı artabilirdi. Bu bir ihtimal. Fakat şu kesin ki çok kimse İsrail zindanlarında çürürdü. Türk hükümeti üstün bir gayretle çalıştı.
Çalıştı ve mükâfatını aldı.
Netice Türkiye için zaferdir..
İsrail içinse dünya çapında hezimet..
İsrail 1948’den bu yana ilk defa böylesine ağır bir mağlubiyet aldı.
Suçluların cezalandırılması için Ankara, herhalde canilerin peşini bırakmayacaktır. Bizim şehitlerimiz 9 kişi değil. Şehitlerimiz kaç Müslüman öldüyse o kadar. Ölülerimiz kaç kişi vefat ettiyse onların miktarınca.
Kader bir yeni haritayı haber veriyor. Çok şeyin değişeceği günlere hazır olmalıyız. Bunlar kabuğu kırmanın sesleri. Türkler, bu toprakların insanlarıyla, Kürt, Arap, Arnavut, Boşnak, Türkmen, Çerkez, Azeri, Sudanlı ve öteki kardeşleriyle birlikte yeniden tarih sahnesinde.
Bölge, sağlıklı dengesine...
Bu coğrafya adalete...
Dünya huzura kavuşacak...
Şehitlere rahmet.
Yaralılara şifa.
İştirakçilere tebrik dileklerimizle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi