Rahim Er

Rahim Er

Sınıfta kalanlar

Sınıfta kalanlar

İsrail’in rehinelerden bir kısmını öldürüp bir kısmını yaralaması üzerine dünya ayağa kalktı. Beyaz Saray’ın önünde, New York’ta, Tel Aviv’de bazı Yahudiler İsrail aleyhine protesto gösterileri yaptılar. Türkiye meydanları adam almadı.
Yunanistan’da dahi bizim lehimize, İsrail aleyhine mitingler oldu. Türkiye şehit ve yaralılar verirken, 19 yaşındaki Furkan Doğan ölürken, gazeteci Cevdet Kılıçlar bir kare daha fazla görüntüyü vicdanlara ulaştırmak için hayatını feda ederken bazıları sınıfta kaldılar.
Kimlerdi onlar?
Bazı köşe yazarları, bazı programcılar:
Onlar, İsrail’in adamları gibi çalıştılar. Yazdıkları, söyledikleri yarınları için bir kara leke olarak arşivlere girdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi. Her zaman olduğu gibi varla-yok arasında kaldılar. Basın Konseyi Ekşi Ltd. Şti. gibi bir şey. Türkiye Gazeteciler Cemiyetine ne demeli? Böyle bir kuruluş neden kanarya sevenler derneğinden daha etkin bir varlık gösteremez? O saldırıda onlarca meslek mensubunun hayatı tehlikeye girdi, bir basın mensubu şehit oldu? Peki TGC o esnada ne yaptı, uluslararası medya nezdinde ne gibi teşebbüsleri oldu? Kim, hangi şehidin evine gitti, maddi-manevi destekte bulund?.. İsminin gölgesinde kalmış iki teşekkül var İstanbul Barosu ve TGC.
Muhalefet partileri sınıfta kaldı:
Böylesi dâvâların ideolojisi, partisi olmaz. Fakat heyhat ki seciye aynı damardan devam ediyor? O ne demek? Osman Gazi, Plevne’de canhıraş bir müdafaadadır. Son mermisine kadar mukavemet eder. Elîm akıbet yaklaşırken de etraftaki diğer birliklerden yardım talebinde bulunur. Yardım istenen paşalar ne yapar? Çok kahredici bir şey. Derler ki Osman Paşa’ya muavenet edersek gider İstanbul’da Sadrazam olur. Şimdi de niyet farksız. Biz Tayyip Erdoğan’ı haklı bulursak referandumu da seçimleri de alır. Bu ne demektir? Başbakan kazanmasın, varsın Türkiye de kaybetsin.
Diğer sınıfta kalanlar kimler?
Ne adına ve ne de soyadına layık Hüsnü Mübarek. Bu hadise Benjamin Netanyahu ve Hüsnü Mübarek’in iktidarını zayıflatmıştır. Onlar mes’uldür. Önce 7 akılsız adam gidecektir sonra da herhalde Mısır’ın uzatmalı reisi.
Sınıfta kalanlar bunlardan ibaret değil:
Arap Birliği bir kere daha sınıfta kaldı. Yine tabela derneğinden farksız oldu.
İslam Konferansı Teşkilatı ne yazık ki ses getirecek hiçbir şey yapamadı.
Türk Konseyi -şayet kurulduysa- buradayım diyemedi.
Arap dünyası, mevzii bazı gösteriler dışında aynı kepaze nemelazımcılığına devam etti. Türk dünyası ondan geri kalmadı. İslâm âlemi, minarenin alemi gibi sadece seyretti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi