Kula kul olmaktan kurtulmanın yolu

Kula kul olmaktan kurtulmanın yolu

“Akıl her şeyi halleder” diyorlar ama herkesin çözemediği binlerce sorunu devam ediyor.

Bu sözü söyleyen adam, kendini istediği yere getiremiyor. O arzu ettiği zenginliğe ulaşamıyor.

Her geçen gün ihtiyarlarken gençliğini yerinde saydıramıyor.

Adam doktora gitmiş ve gülememekten şikayet etmiş. Doktor yaptığı çeşitli tavsiyeler ve yazdığı ilaçlardan sonra “Filan yere bir sirk gelmiş; akşamları git ve o güldürmekten kırıp geçiren adamı seyret” demiş. Hasta “İşte o güldüren adam benim” deyivermiş

Felç hastalıklarının profesörü binlerce insanımızın şifa bulmasına sebep olur. Sonunda bir gün aynı hastalık kendisine gelir ve o şifa dağıtan eller kendi titremesini durduramaz.

Güzellik uzmanı kendi kırışıklarına bir çare bulamaz ve ürettiği parfümler ve kremler gençliğini geri getiremez.

Bir zamanlar kervan kıran, beller bükenler bir gün gelir ağzının suyunu tutamaz hale geliverir.

“Hükümetin başında ben olacaktım bir ayda düzeltirdim” der de kendi evinin durumunu düzeltemez.

“Akıl her şeyi halleder” diye uzun uzun konuşur da yarının ne getireceğini bilemez, evinin geçimi, çocuğunun okul masraflarını aynı akılla bir türlü çözemez.

Sıhhatı yerinde iken dağları devirivereceğini, hiç hastalanmayacağını zanneder, dişi sızlamaya başladığında veya küçücük bir sivilceyi doktoru iyileştirmekten aciz kaldığında çaresizliğini anlar.

ünlü birinin hastalığı esnasında hastahanenin doktoru “Yirmi dört saat sonra ne olacağı belli olacak. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Şimdilik bir şey söylemek için çok erken” derken dinleyenler, “Allah’tan ümit kesilmez” deyiveriyorlar.

Ateist gâvurlarımızın on yılda elde ettikleri gâvurluk kazanımını hastalık bile bir anda yerle bir ediveriyor.

Müslümanları yok etmek için her türlü hazırlığı yapan ve İslâm ordusunun üç katı olan müşrikler, Bedir harbinde mağlup olunca Rabbimiz, Enfal süresinde zaferin Allah’tan olduğunu bildirir:

17- Onları siz öldürmediniz. Ancak onları Allah öldürdü. Attığın zaman sen atmadın; ancak Allah attı. Mü’minleri güzel bir imtihanla denemek için (yaptı). Allah, her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.

18- İşte böyle. Allah şüphesiz kafirlerin tuzaklarını zayıflatır.

19- Eğer zafer istiyorsanız, işte size zafer geldi. Eğer (inkardan ve inaddan) vazgeçerseniz sizin için daha hayırlı olur. Eğer (kafirliğe) geri dönerseniz, Biz de (mü’minlere yardım için) döneriz. Sizin topluluğunuz ne kadar çok olursa olsun, hiç bir şeyle size fayda vermez. Şüphesiz Allah mü’minlerle beraberdir.

20- Ey iman edenler, Allah’a ve Rasulü’ne itaat ediniz. (Kur’an’ı) işitip dururken ondan yüz çevirmeyiniz.

Havaya attığımız bir taş itme kanununa uygun olarak biraz yükselir, sonra yerçekim kanununa uyarak geriye düşer.

El bize ait ama eli bize veren var. İtme ve çekme kanunlarını koyan biz değiliz. Arşimet, suya kanun koymadı. Rabbimizin koyduğu kanunu, Rabbimizin verdiği beyin gücüyle buluverdi.

Durum böyle olunca bize yakışan şey, Rabbimizin tabiata koyduğu kanunlara uyarak fiziki hayatımızı mutlu bir şekilde devam ettirirken yine Rabbimizin koyduğu kurallara uyarak Allah’a kulluk görevlerimizi yerine getirmek suretiyle kula kul olmaktan kendimizi kurtaralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi