Bursa'daki uluslararası kongrede bakın ne oldu!..

Bursa'daki uluslararası kongrede bakın ne oldu!..

Türk Dişhekimleri Birliği'nin organizasyonuyla bu yıl Bursa'da tertip edilen 17.Uluslararası Dişhekimleri Kongresi'ne, "özel bir mesaj" damgasını vurdu.Gerçekten de,görenleri şaşkına çeviren bu mesaj,katılımcılara "kongre çantası"içinde bir sertifika şeklinde hazırlanmıştı.Atatürk'ün "Bursa Nutku"olarak sunulan belgede yer alan sözler şu şekilde:"Türk Genci,inkılapların ve rejimin bekçisidir.Bunların luzumuna,doğruluğuna herkesten çok inanmıştır;rejimi ve inkılapları benimsemiştir.Bunları zayıf düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu,'Bu memleketin polisi vardır,jandarması vardır,ordusu vardır,adliyesi vardır.'demeyecektir.Elle,taşla,sopa ve silahla;nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır.
Polis gelecektir;asıl suçluları bırakıp,suçlu diye onu yakalayacaktır.Genç,'Polis henüz inkılap ve cumhuriyetin polisi değildir.'diye düşünecek,fakat asla yalvarmayacaktır.Mahkeme onu mahkum edecektir.Yine düşünecek;'Demek adliyeyi de ıslah etmek,rejime göre düzenlemek lazım!..'
Onu hapse atacaklar.Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber,İsmet Paşa'ya telgraflar yağdırıp,haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine,kayrılmasını istemeyecek.
Diyecek ki,'Ben inanç ve kanaatimin icabını yaptım.Müdahale ve hareketimde haklıyım.Eğer buraya haksız olarak gelmişsem,bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!..'
İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"
Şimdi sormak istiyorum:
Uluslararası hüviyete sahip bir meslek örgütünün kongresinde Atatürk'ün "Bursa Nutku" diye yutturulmaya çalışılan bir belgenin dağıtılmasının ne alemi var?
Siz,meslek örgütü müsünüz yoksa siyasal bir örgüt müsünüz?
1933 yılından beri üzerinde tartışılan ve çok kişinin kabul etmediği be belgeyi sanki kesin gerçekmiş gibi nasıl dağıtırsınız?
Bazılarına göre,Stalin'in "Komünist Gençliğe Hitabı"ndan alınıp Atatürk'e yamandığı söylenen bu sözlerin Dişhekimleri Odası'nın hediye paketinde ne işi var?
Uluslararası bir mesleki kongrede,tartışmalı ve geçmişte okuyanları hakkında savcılar tarafından dava açılmış bir metni dağıtmanın meslek örgütünün vazifesi olamasa gerektir.
Bakalım,Dişhekimleri Odası'nın müntesipleri olan bütün dişhekşmlerimiz yapılan bu davranışı tasvip ediyorlar mı?
Esasında, burada ne var biliyor musunuz?
"Atatürk" adını kullanarak gençleri anarşiye teşvik etmektir.Bunun başka türlü izahı yoktur.Yıllardan beri dönem dönem kullanılan bu metnin Atatürk'e aidiyeti konusunda dönemin başbakanı Demirel de,"Onun Atatürk'e aidiyeti şüphelidir" diye konuşmuştu.
Böyle şüpheli ve büyük ihtimalle de uydurma olan bir metnin, "Uluslararası Dişhekimleri Kongresi"nde dağıtılmasını hangi mantıkla izah edebilirsiniz?
Mesleki gelişmelerin ve yeniliklerin ele alındığı,son teknolojiye ait fuarların açıldığı uluslararası bir kongrede, uyduruk olduğu ifade edilen "Bursa Nutku"nun ne işi var?
Yoksa,insanın aklına şu geliyor..
Acaba,bu Dişhekimleri Birliği ve Bursa Dişhekimleri Odası da Ergenekoncu mu?!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi