O bir köylü çocuğudur...

O bir köylü çocuğudur...

Geçenlerde, Selahattin Adıgüzeller yazmıştı da, çok hoşuma gitmişti. “İşte” demiştim, “Tam bir halk adamı!” Adıgüzeller yazısında; AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun, İzmir’den Bursa’ya dönerken gece 3 sıralarında, yolda kamyonları durdurup denetim yapan vergi memurlarını “çaktırmadan” nasıl denetlediğinden bahsediyordu..
Ben de, yeni “İl Başkanı” belirleme çalışmalarını takip etmek üzere, Bursa AK Parti İl Başkanlığı’na gitmiştim. Derken, bir de baktım; kapı açıldı ve Ali Koyuncu içeri girdi. Kucaklaştık ve başladık anlatmaya..
“Sayın Vekilim, sana helal olsun! İşte, milletvekili dediğin böyle olur!” deyince, Ali Koyuncu, “O da ne ki; sen esas aç da konuş bak, Manisa Turgutlu AK Parti İlçe Başkanı ne diyecek?” dedi. Ben, “Hayrola ne oldu?” filan diye ısrar ettiysem de, söylemedi ve başka mevzulara daldık!..
Ama, içimi bir merak sarmıştı. Kendi kendime “Kimbilir yine neler yapmıştır?” dedim. Fazla sabredemedim ve ertesi gün açtım telefonu AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı’na.
İlçe Başkanı olan kardeşimizin adı Hüseyin Azman’mış. Kendisi avukat. Kendimi tanıttım ve Ali Koyuncu ile ilgili olarak konuşmaya başladık. Bakın şimdi, bizim Ali Koyuncu neler yapmış:
Ali Koyuncu’nun TBMM’den oda arkadaşı, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Ören’dir. Ahmet Ören’in Turgutlu’da düğünü vardır. Bizim Ali Koyuncu da, bu arkadaşının cemiyetine katılmak üzere Turgutlu’nun yolunu tutar. Tutar ama, tam Turgutlu’nun girişinde arabayı sağa çeker ve durup milletvekili arkadaşı Ahmet Ören’i arar. “Çabuk bana AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı kimse onu bulun ve beni aramasını söyleyin” der. Ve, “O olmadan ben Turgutlu’ya girmem!” diye de ilave eder. Baştan bir anlam veremezler ve şaşırırlar. Sonra, Ali Koyuncu’nun teşkilatına ne kadar önem verdiğini anlarlar ve MHP’li milletvekili arkadaşı da, “Sen merak etme, AK Parti İlçe Başkanı şu an yanımda” deyip telefonu AK Parti İlçe Başkanı’na verir ve İlçe Başkanı’nın daveti üzerine de düğün mekanına gitmeyi kabul eder.
İşte,bazılarının dudak büktüğü Ali Koyuncu, böyle bir milletvekilidir.
Bazı konular onun umrunda bile değildir. Bursa İl Başkanlığı seçimi ile ilgili soru sorarsınız. O size, M.K.Paşa’nın Ormankadı ve Kumkadı köylerindeki domates tarlalarındaki zarardan bahseder. Enteresan bir kişiliktir Ali Koyuncu. Yolda giderken, altındaki 250 bin TL’lik son model arabayı durdurup iner ve tarla süren köylülerin arasına karışıp traktörün üstüne zıplar ve başlar traktörle tarlayı sürmeye. Ve, bu işi de en az o köylüler kadar başarı ile becerir. Çünkü, kendisi de bir köylü çocuğudur ve geldiği yeri unutup da havalara girmez. O, tıpkı Başbakan Tayyip Erdoğan gibi halkın arasından çıkmış bir halk adamıdır. Eli açık, cömerttir. Ben kaç kere şahit olmuşumdur; Bursa’da yapılan bayramlaşmalarda partililerin çocuklarına hep bol bol bayram harçlıkları verdiğine.. Ne yalan söyleyeyim; hiçbir milletvekili düşünüp de elini cebine atmazken, Ali Koyuncu’da boş yoktur.
¥¥¥
Arkadaş; ben, mert ve cömert adamı severim. Kim ne derse desin, umurumda bile değildir. Bazılarının, Ali Koyuncu ile ilgili çeşitli söylentiler çıkarttıklarını da duyuyorum. Ben, onu bunu bilmem!.. Gördüğümü yazarım, samimi olarak anlatılanları aktarırım. İnsanların pozitif taraflarını ön plana çıkartırım. Eksik ve noksanlarını da örtmeye çalışırım. Bizim inancımız da bunu gerektirir. O, Ali Koyuncu’ya sataşanlara dikkat edin bakın; Ali Koyuncu’nun yaptıklarının binde birine akılları bile ermez.
İsterseniz, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı’nın anlattıklarına biraz daha devam edeyim de, görün bakalım “Bizim Ali” nasıl bir milletvekiliymiş!
AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Azman anlatıyor:
“Hayatımda ilk defa Ali Koyuncu’yu geçen Cumartesi günü tanıdım. Yıllardır siyasetle ilgileniyorum; ben böyle bir milletvekili tanımadım. Abi, adam düğüne bir geldi; orada ne kadar insan varsa, teyzelerin, amcaların hepsinin ellerini öptü; kırk yıllık tanıdıkları gibi bütün herkesle sarmaş dolaş oldu. Bizim burada millet böyle birşeye alışık değildir. Herkes, ne kadar mutlu oldular, bir görseydiniz.. Çıkışta, bizim Turgutlu’nun sempatik delileri vardır. Onların hepisine 10 Euro para dağıttı. Gitti, Roman vatandaşlarımızla kucaklaştı. Daha hangisini saysam ki?!..”
Baktım, adamın susmaya niyeti yok! “Başka eklemek istediğin birşey birşey var mı?!” diye soracak oldum! “Abi, son birşey daha söylemek istiyorum!” dedi. “Buyurun!” dedim.
“Abi, Ali Koyuncu gelsin buradan aday olsun; işimi gücümü, çoluk çocuğumu bırakıp onun için aylarca çalışmaya razıyım!” dedi. Ve ekledi:
“O, tam bir milletvekili ve milletvekili isminin hakkını veriyor. Bundan böyle, kendime Ali Koyuncu’yu örnek almaya karar verdim.”
Vallahi, hiç kimse kıskanmasın!
Bu yazdıklarımın eksiği vardır, fazlası yoktur.
İnanmayan da; açar, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Azman’a sorar!
Benim vazifem de, güzellikleri ortaya sermektir. Milletimizi memnun eden her kim olursa, “Allah ondan razı olsun!” deriz..
İrtibat: 0 532 342 93 01

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi