Rahim Er

Rahim Er

Evet kararı CHP’yi sallar

Evet kararı CHP’yi sallar

Anayasa Mahkemesi’nin ‘havet’ dediği değişiklik paketi 12 Eylül’de milletin huzuruna çıkacak. Siyasi partiler şimdiden kolları sıvadılar. Partiler evetçiler ve hayırcılar şeklinde ikiye ayrılıyor.
Kılıçdaroğlu, fütursuz vaadler içinde. Çok desteksiz konuşuyor. Yakında Tunceli’ye deniz getireceğim derse şaşılmaz. Halbuki artık SSK müdürü değil, tayinle gelmiş olsa da ana muhalefetin başındaki bir politikacı.
Kaderin cilvesine bakınız ki 12 Eylül darbesinden 30 yıl sonra aynı gün bu defa o darbe ve o darbecilere hesap sorulacak süreç başlıyor. İsabetli olanı 12 Eylül Anayasasının tamamını değiştirmekti. Bunda zaruret vardı. Ama maalesef Türkiye’ye bir sivil teşkilat kanunu yapma itibarını çok gördüler. Mecburen kısmi fakat çok mühim maddeler değiştirildi.
İttihatçı bakiyesi Ergenekon, kısmi değişikliğe bile karşı çıktı. Darbeci ruhuna itaat etti. Devlet benim diyen CHP yeldir-yepelek Anayasa Mahkemsine seğirtti. Türkçü Ergenekondan başka Kürtçü Ergenekonda da değişikliğe muhalif.
AYM’nin kendisi bizatihi davada taraf iken önüne gelen davaya bakabildi. Raportörü de kaale almadı. Eski bir adalet bakanının yönlendirmesindeki bir üye çekilmeden bu karar verildi. Dahası karar bir kere daha yetki tecavüzü ile esasa girilerek verilmiş oldu. Ancak bu defa STK’larla sağduyulu medya işi şansa bırakmadı. Onun için mahkeme gün saklayarak karar verebildi. Ancak ‘havet’ diyebildi. Ha-vet hayır ve evetin ürkekçe birleştirilerek lastikli bir şekilde söylenmesidir.
Bu defa bir fark da STK’ların ilamı AİHM’ye taşıyacak olmalarıdır. Kazanma şansı şüpheli olsa bile isabetli olur. Ferden vatandaşlar, bu karar beni mağdur etti diyerek dava açabilirler.
İktidar partisine bu yaz tatil lükstür.
AK Parti tam bir seferberlik içinde olmalıdır.
12 Eylül yine bir darbe tarihidir.
Bu defaki hukuk darbesi.
Kılıçdaroğlu’nun ilk ve en zor imtihanıdır.
Milletin sağ duyusundan kimse şüphe etmesin. Çifte bayram uzakta olmasa gerek. Bu millet yine şaşmaz bir isabetle ve en gür sesiyle evet diyecektir. AK Partiden 12 Eylül mağduru o yiğit ülkücülere kadar herkes evet diyecek. Değişikliğe, milletin yolunun açılmasına karşı çıkanlar hüsrandan kurtulamayacaktır..
Kararın CHP’yi sallayacağından şüpheniz olmasın.
Tatlısu milliyetçilerinin de keyfi bozulacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi