Rahim Er

Rahim Er

CHP ‘önce ideoloji’ der

CHP ‘önce ideoloji’ der

3 çeyrek asırlık ömründe CHP şu ülkede hangi hizmetin altına imza atmıştır? Ne baraj, ne yol, ne fabrika, ne eğitim, hiçbir büyük hizmetin altında CHP imzasını göremezsiniz. Çünkü o hizmet partisi değil, ideoloji partisidir. Fikrini halka rağmen dayatır. Onun sırça köşkteki elitlerine göre halk avamdır. Avam da güdülecek kitledir. Bu ideoloji, insanları kategorize eder. Gericiler-ilericiler, laikler-anti laikler, açıklar-örtülüler, köylüler şehirliler yani bizimkiler ve ötekiler. Liberalizmin L’si alnında İmanın 6 şartına kinaye 6 ok yazılı kapıdan içeri giremez.
Kemal Alemdaroğlu, İÜNİ’de rektör iken Nur Serter muavini idi. Bu ikilinin kızlar için ikna odası adı altında uyguladıkları mankurtlaştırma çalışmaları unutulmamış olsa gerek. O dönem, psikolojik terör günleriydi. Binlerce talebe tahammül edilmez icraatlara maruz kaldı. Çoğu hayallerini keybetti, birçoğu hayata küstü.
Eski rektör Alemdaroğlu, daha sonra Ergenekon sanığı oldu. Şimdilerde sanki silinmiş gibi izi-tozu yok. Nur Serter ise sahneden hiç inmedi. CHP de onu mükafatlandırarak milletvekili yaptı. Arkasındayız demek istedi. Dışı sakin, içi iknacı bu bayan, bir CHP iktidarında Milli Eğitim Bakanıdır. O zaman milli eğitim camisanın nasıl bir çöküntüye uğrayacağını bilmek için keramet sahibi olmak şart değil. Bugün dahi ekranlarda 28 Şubat bakiyesi hıncını aynen ifade etmekten kendini alamayan bayan Nur Serter’in eğitim bakanı olduğunda ikinci Hasan Ali Yücel, ikinci Mustafa Üstündağ devri başlar.
Dün akşam Avrupalı bir yüksek hakim misafirimizdi. Divan’daydık. Türkiye’deki adli kurumlar üzerine projelerde görevli diplomat misafirimize yemeğimizi yerken şunu dedim. Batıda laikler ve sosyal demokratlar ilerici ve medeni, muhafazakârlar tutucudur, Türkiye’de muhafazakârlar ilerici ve medeni, laikler ve sosyal demokratlar tutucudur.
Bu biraz da riskli bir sözdü.
Misafirimizin cevabını merak ettim.
Türkiye bürokrasisini, bilhassa yargı bürokrasisini çok iyi tanıyan dostumuz çok doğru dedi, aynen öyle. Çünkü bizde laiklik, hâlâ gerçek laiklik değildir. Dinsizlik denemediği için laiklik denmiş. Sosyal demokratlıksa bir kaporta boyası hükmündedir, aslıyla zerrece alakası yok. İnönü döneminden başlayarak CHP her şeyi Kemalizm ideolojisi üzerine bina etmiştir. O nedir? Onun ne olduğunu devrin Türk Dil Kurumu Sözlüklerinde okumak mümkün. Kemalizm maddesine baktığınızda kelimesi kelimesine şunu göreceksiniz.
Kemalizm: Türk’ün dini.
CHP’nin ruh tomografisini çekmeye devam.
12 Eylül Referandumu, en az bir genel seçim kadar önemlidir.
NOT: HABER KUŞAĞI/ www.haberkusagi.com BİR REFERANDUM ANKETİ yayınlamakta. Lütfen siz de girip sözünüzü söyleyiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi