Ömer Üründül

Ömer Üründül

Kocaman soru işareti

Kocaman soru işareti

Dün geceki maç, her yönüyle çok ilginç bir ilk 45 dakikaya sahne oldu. İlk 2 dakikada 2 net kale önü tehlikesi yaşayan Fenerbahçe 4. dakikada çok erken bir skor avantajı yakaladı. Bunun moraline rağmen oyuna devre sonuna kadar hükmeden çok sayıda net pozisyonlar bulan Young Boys'tu.
Orta alanı yüksek tempoyla çok rahat geçip arka arkaya çok adamla ve organize biçimde Fenerbahçe'nin üstüne gittiler. Bunun en önemli nedeni Fenerbahçe'nin takım savunmasını top rakipteyken 3 kişi eksik yapmasıydı.
Gökhan Ünal ve Alex alışılmış biçimde hiç defansif görev yapamıyorlardı. Kazım da her zamanki gibi yer seçemiyor ve preste yetersiz kalıyordu. Yaşanan çok sayıda kale önü tehlikeleri şans eseri ve rakibin son noktalardaki beceriksizliğiyle skora yansımıyordu. Büyük sıkıntılar atlatıldıktan sonra beklenmedik anda Stoch'un mükemmel golüyle çok kritik bir dönemde tekrar skor avantajı yakalandı. Artık bundan sonra her şeyin Fenerbahçe'nin lehine dönmesi gerekiyordu. Ancak Kazım yine göz göre göre kendisini ihraç ettirdi.

DERBİNİN KOPYASI OLDU
İkinci yarıda Fenerbahçe bir kişi de eksik kalınca doğal olarak gömülü alan savunmasına döndü. Bu yarıda ilk 30 dakika son oynanan Galatasaray maçının kopyası gibiydi.
Young Boys ilk yarının aksine sürekli baskı kurmasına ve yüksek tempoya rağmen üretkenlik sıkıntısı çekiyordu. Son 15 dakika Fenerbahçe oyundan iyice düşünce yine pozisyonlar başladı. Son dakikada skora denge geldi.
Gollü 2-2'lik beraberlik rövanş için önemli bir avantaj. Ama sergilenen futbol, yenen iki golün dışında Young Boys kalitesinde bir takıma 10 pozisyon vermek hem rövanş için hem de takımın geleceği açısından ciddi soru işaretleri yaratıyor.
Fenerbahçe'nin en başarılı isimleri kaleci Volkan ve Stoch'tu. Stoch belki çok kariyerli bir futbolcu değil ancak futbolu bilen, iyi bir takım oyuncusu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi